Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Ти да не си на 12?
nikolson - майстор
Chefo77 написа:
Ти да не си на 12?
Не,той е ШЕФАСУМАВЗ...
maistor-sm - специалист
nikolson написа:
Chefo77 написа:
Ти да не си на 12?
Не,той е ШЕФАСУМАВЗ...
:supz:
rolls написа:
shefasumaz написа:
аз си купих TE1 и съм много доволен, дадох 360 лв за машината с 3 свредла и куфър и имам доживотна гаранция!
пробива бързо и се кефя чак =D> съседите се насират като почна да пробивам, но се отсират бързо, защото и БЪРЗО свършвам ! - пробива като в масло!!
боша не ми вдъхват доверие, нищо че има и по евтини модели, дори и китайските за по 50-100лв не гледам
за мен 400 лв не са проблем да ги дам, HILTI-то си е HILTI! :yawinkle:
Ми да ти кажа не си си купил нещо повече от китайски перфоратор за 100 кинта, само че с надпис ХИЛТИ.
Т'ва Т1 е най-куция им модел. Да беше дал още 200 кинта и щеше да имаш истинско ХИЛТИ - ТЕ2. Между другото "Made in Lichtenstein" ли пише?
shefasumaz написа:
...като ходя из града и хората се обръщат да гледат :yawinkle:
Май прекалено много пъти си гледал клипчето за 40-годишнината на Хилти ... :lol: :lol: :lol:
мерси, ти пък щото много си виждал (само от витрината :lol: ), камо ли си работил с HILTI, че ще ми даваш експертни мнения тука, - само се излагаш с тия селски приказки! - главата ти с бръмбари ли е пълна се чудя? :lol:
Тани - модератор
Тук не се обиждаме помежду си , а се аргументираме!Флейма е забранен! Ако можеш да убедиш останалите , че с прав с технически данни и/или практически примери - се аргументираш с тях , ако не можеш да се аргументираш си мълчиш и си запазваш обидите! Една седмица наказание , за да обмислиш как да се аргументираш без да обиждаш!
marian1 - майстор
nlo написа:
Да изкажа и аз моето мнение!До преди два месеца използвах перфоратоти спарки 830 ватовия мотор,здрави са но не са за душмани като мен.Преди това имах макита-доста добра е но с много мек удар 2,7джаула а спаркито е 3,1J.Значи преди 2 месеца ми откраднаха доста инструменти и между тях новото спарки,наложи се да си взема от Англия DeWalt (D25113K)3,6J удар-най мощния перфоратор тип пистолет в момента и само 2кг.Винтоверта ми е макита 650 вата - най добрия винтоверт.Машини за плочки и зегета - Макита №1.След 5 години душманско ползване ъглошлайфа спарки 1100 вата сдаде багажа(лагери) доста тежък и с много широко тяло което натоварва ръката и китката при продължителна работа ужасно много.Скоро работих с 1100 ватов бош доста по лек и с много по малко вибрации но се колебая дали да си взема такъв бош или новия DeWalt.доскоро бях много против тъпия DeWalt но се оказа че тъпия съм аз тъй като това не е Американска марка (като си мислех преди това) а Немска и въобще нямах представа що за яко чудо е това.Мисълта за Hilti ми беше че никога не съм имал такова,много пъти съм работил и в никой случай не е най-доброто с изключение на големите къртачи.От Англлия вече купувам почти всичко на цени в пъти по ниски отколкото в България и никога досега несъм имал нужда от измислените Български магазинни гаранции тъй като на запад хората залагат името си като гаранция което за мен е много повече от измислените гаранции на ментетата в България.И последно да кажа на колегата който имаше против машините на килограм.Може би и аз да не съм го разбрал но след 5 дена дупчене на стени и тавани с 730ватово с 2,9J удар Hilti ако се не лъжа 2,6кг. и 2 кг. DeWalt 850вата 3,6J удар ще разбере каква е разлика са 600грама.Радиото също ми е макита-само за информация и мангалите по обектите идват да видят какво свири толкова здраво-един ми вика ''Абе бате аз помислих че си донесъл системата на обекта":).Айде приятна вечер че умря циганката..............!Мисълта ми беше че има машини за всички нужди и вкусове а аз винаги търся универсалното макар че по тоя начин се пренатоварват самите машини но всеки има право на собствен избор!
Колега без да се засягаш - ама малко си се пообъркал - първо 3.4 джаула и после тегло 2.6 кг за ДеВалта става дума - http://profesionalni-instrumenti.com/35 ... 5113K.html
Аз ползвам стария модел на това, че не знам на изуст модела ми - http://strument.com.ua/product/perforat ... -chemodan/

но за тавани ползвам Т2

и както в една скорошна тема писах - човек трябва да има подходяща машина за всеки вид работа - а ние тук купуваме нещо универсално и после ревем..... Аз минах през етапа с универсалното - сега осмислих нещата и разбрах - няма нужда да се мъчиш за 200 - 300 лв - пари се изкарват!
PIP - майстор
И какво трябваше да ни впечатли в това ревю? Малките модели се избират по ергономичност, функционалност и цена, а не колко винтове може да завие или колко дупки с 35мм бургия да пробие. Нито са ергономични (къси), нито функсионални (свалящ патронник примерно за бърза смяна на битове, различни бургии и т.н.). Има къде по-добри модели на други марки за тая работа.
zz_stefanov - майстор
Имам бошчето от времето когато ги водеха уж 10,8V. Добро е. Вече съм му сменял двигателя защото аз го напънах да работи над възможностите си. Има защита, но ако натиснеш повторно тръгва пак, та завиване на винтове ф10 не са за него. :)
Сега се оглеждам за едно соло импактче от същата серия (тя вече преминава, но ги има още).

За Хилтито нищо не мога да кажа, освен че го виждам с по голяма батерия, но пък не е толкова компактно.
kuger - майстор
Ся,... тоя германец иска да ме убеди, че Боша с малката батерия върши повече работа от Хилтито с по-голямата :?
Ами това е против законите, не го вярвам!
Дори и редуктора малко да помогне в полза на Боша, ама...... мощността си казва думата.
Всъщност никъде не видях какви са батериите.
пп: Един оплют Райдър щеше да ми счупи китката преди дни, от моя глупост, че го оставих на пробиване, а завивах болтове. Ама си е на 20V, 2 Ah.
Последна промяна от kuger на чет окт 29, 2020 2:23 pm, променено общо 1 път.

Тема "BOSCH или HILTI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: