Ел. инструментите. Консумативи.
EDI
- майстор
68 мнения в "Ревю на герунг циркуляр МЕТАБО KGS216M /с изтегляне/"
profesionalist_wood
- майстор
А колко широка талпа може да среже перпендикулярно на диска,не дебелина и колко дълга дъска.
EDI
- майстор
Хода на главата е 305 мм при 90 градуса и 215 мм при 45 градуса.Височината е 65 мм при 90 градуса и 36 мм при 45 градуса. http://www.produktinfo.conrad.com/daten ... _pt_sl.pdf ето сервизното да се ориентираш, вътре има всичко.
EDI написа:Днес поработих с циркуляра.Отрязах на размер 16 парчета дърво 19Х68 мм с различни дължини.Рязах ги по 3 на един срез.Машината работи перфектно.Ъглите на главата са точни, лазера след лека настройка е точно по диска от лявата страна.Ъглите на детайла са точно 90 градуса и сглобката става перфектна.Единствени недостатъци-системата за прахоулавяне пропуска поне 30-40 % от праха и го хвърля около машината, лазера се запрашава много лесно и гнездото на лазера и осветлението се пълни със стърготини.Щатния диск реже много добре и чисто, няма нужда от смяна.Здравей колега, и аз съм с такава машина, само че е модел KGS 254, и имам малък проблем с точността. 1. Лазерът не върви успоредно на циркуляра, а виждам, че си успял да му направиш корекция. Би ли обяснил как точно го направи? 2. При прав, перепндикулярен срез на широк детайл с използване на изтеглянето ми дава отклонение от приблизително 1 градус, когато плотът е фиксиран на 0. За малките детайли не е проблем, но при сглобка на по дълги елементи на 2 м. 1 градус са си 2 см отклонение. От сервиза на Киров ми клепат на парцали и ми обясняват, че тези машини винаги давали минимално отклонение, въпреки че като я купувах ми обясняваха обратното и колко точни били

Успях да й хвана цаката, като намествам стопера на 1 градус от скалата и го затягам, но това не е решение за машина, която струва над 500 лв. Така че ще бъда много благодарен, ако някой, който е имал сходни проблеми да обясни как ги е решил. Благодаря предварително.
EDI
- майстор
При широки детайли лазера не го ползвам, или позиционирам детайла по лазера, но в частта най близо до упорите, там е най-точен.И при мен има малко отклонение при максимално изтеглена глава дори и след настройката.Правих я малко бързо настройката, възможно е да може и по-точна настройка, но от тогава не съм го закачал.Мисля ,че причината е самия лазер и оптиката.Ако диска ти е настроен правилно, не ползвай лазера, а карай по отметка с моливче близо до упорите.
Аз също съм горд собственик на на Метабо но KGS254 и съм изключително доволен!Имам същите проблеми с лазера но това не ми е проблем тъй като той и без това се зацапва бързо.
Имам я от година и половина и за сега се държи много добре.

griffin
- майстор
Лазера се настройва като сателитна чиния
поне на новия модел. Вчера спря да работи и за да видя какъв е проблема разпарчалосах всичко и после трябваше да го настройвам. При мен най лесно стана като намерих един по широк детайл и теглих една линия на 90 градуса. Нагласих детайла от лявата страна горе долу под зъбите на диска. Монтирах и пуснах лазера, леко затегнах винтовете за мърдането на страни и охлабих винта за завъртането на самия лазер. Магласих много тегаво линията от лазера да е успоредна на начертаната от мен линия и внимателно стегнах винта за въртенето(тая настройка е най кофти тъй като няма как да се регулира финно трябва съвсем леко да се върти и да се внимава при затягането после). След това почнах да дозатягам винтчетата отстрани на лазера като ако трябва маркера на лазера да дойде по в ляво затягам повече лявото винтче и ако трябва коригирам за на обратно с затягане на дясното. В общи линии както при настойка на сателитна чиния. После режа и гледам на къде трябва да мръдна лазера пак настойвам и пак режа. Горе долу успях да докарам отклонение в далечния край на детайл 20-на сатиметра около или под милиметър, но процедурата е адски пипкава.

Тема "Ревю на герунг циркуляр МЕТАБО KGS216M /с изтегляне/" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература