Ел. инструментите. Консумативи.
bulhomes2 - майстор
От скоро взех да се заглеждам по пистолети, че викам един бояджия да ми пръска разни неща. Държи пистолета да има копче за реглаж на налягането. Взех си един за 45-50 лв, за сега работи, но специалисти казаха, че няма да е за дълго. Също така до дюзата отпред да има още няколко отвора встрани, които ще оформят метла-та на боята (има пистолети и без такива). Добре е и да има няколко чифта сменяеми дюза и игла с различни размери, но това май е вече за професионалисти...
ferrari4456 - специалист
За кое налягане говориш?Съотношението боя/въздух или друго?Нали самото налягане се контролира от компресора, като се поставя на другата дупка и там с врътката се прави толкова колкото искаш.
bulhomes2 - майстор
Да - налягането от компресора. Не му е удобно на бояджията. Свикнал е да му е на ръката и постоянно беше "вдигни малко", "свали малко"...
ferrari4456 - специалист
Никой не казва дали този пистолет от комплекта става.Човека го знам и искаше отдавна да си боядиса някакви драскотини на калника и такива глупости по колата, явно му е кеф сам да си го прави, защото не искаше помощ.
Кажете някакво мнение за него:
http://www.onlinemashini.bg/pnevmati4ni ... lekt-/3717
Останалите неща, няма кой знае какво да им има, ама пистолета е специфично нещо.
bulhomes2 - майстор
Ами то чак сега се видя и то не много, за да може да се даде мнение. Като гледам - няма врътка за налягането. Обикновено е до входа на маркуча или в лявата част на пистолета. Професионален бояджия няма как да ти каже, че пистолет от 20-30 лв става, щом те използват Сата и ДеВилбисс за по над 200-300 лв.
stancho123 - специалист
И аз съм ги загледал тези пистолети.Колеги знаете ли дали този пистолет има регулация на големината на метлата, която прави?Човека явно не иска да инвестира 300лв в пистолет, то за 200лв компресор е взел, както и аз. :lol:
aiako - специалист
Ясно че е за подарък, но този комплект за нищо не става - наистина за нищо.
Пистолет цена/качество - http://www.onlinemashini.bg/pistolet-za ... 00ml-/9626
* Забележка - оранжевият маркуч не е удобен за боядисване. Но пък е удобен при прибиране уж...
dragozow - майстор
Да, с тези пистолети може да си пръскаш портата.
bulhomes2 - майстор
stancho123 написа:
И аз съм ги загледал тези пистолети.Колеги знаете ли дали този пистолет има регулация на големината на метлата, която прави?Човека явно не иска да инвестира 300лв в пистолет, то за 200лв компресор е взел, както и аз. :lol:
Има. Едната от двете врътки е за това. Но това било първото, което се чупи. А предполагам можете да си представите качеството на метлата.

Тема "METABO CLASSIC 255" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: