• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20
Ел. инструментите. Консумативи.
velsi - Почетен майстор
jekasus написа:
С една ръка със шлайфа работят само фаянсаджии, метал, камък и дърво с две ръце.
И каква е разликата дали режеш фаянс или да речем 1 мм алуминиева ламарина? На мене често ми се налага да режа с една ръка, защото с другата трябва да държа детайла.
jekasus - майстор
velsi написа:
jekasus написа:
С една ръка със шлайфа работят само фаянсаджии, метал, камък и дърво с две ръце.
И каква е разликата дали режеш фаянс или да речем 1 мм алуминиева ламарина? На мене често ми се налага да режа с една ръка, защото с другата трябва да държа детайла.
При фаянса няма начин да заклини детайла :-D
stan73 - майстор
velsi написа:
Този лидълски ъглошлаф е голям кютюк според мене. Тежък, голям и неудобен. Всички условия за да не може да се работи с една ръка. А това за такава машина е важно. Иначе е по-добре от разни други недомислици, кото съм виждал.
Аз не съм про в сферата, просто обичам да си правя голяма част от нещата сам. Читавият втори ъглошлайф ми трябва основно заради неудобството като режа нещо, а понякога после се налага да зашмиргелявам (съответният детаил или нещо друго) си "играя" да сменям дисковете (което като цяло ме дразни, та затова предпочитам да са 2 отделни (и те си бяха, но 2 ментака вече се счупиха (всъщост един откровен ментак и един полу))).
Старият, но хубав малък Бъджед, който все още работи прекрасно е достатъчно малък и удобен за работа с една ръка, та може ако се наложи да продължа да ползвам него за цели изискващи работа с една ръка (всъщност го ползвам почти само така). Благодаря и за предложените Райдъри, но някак си съм предубеден към тази марка. А за моделът с регулация на оборотите им пише, че максималните са 7500 (срещу 11000 за лидълският), мощността му също е по-малка, което вероятно предполага затруднена работа при ниски обороти. А доколкото се вижда на картинката лидълският има възможност за тристранно закрепване на ръкохватката, което предполагам ще е удобно за полиране, а и гаранцията му е по-голяма (досега ако ми се е налагало са ми я уважавали).
П.П. Някой съфорумец с по-малкият лидълски ъглошлаиф за лични впечатления (голям вече имам от про серията на Айнхел работи прекрасно, но него използвам най-рядко)?
stan73 - майстор
didko1234 написа:
stan73 написа:
Във Варна в магазинът, който се намира в "Младост" имаше няколко бройки, даже бяха с намалена цена.

Мерси
Утре ще проверя дали има все още.
Няма, проблем, радвам се, че мога да помогна (дано да има още).
П.П. Всъщност това ме подсеща да звънна през деня на странният им национален телефон и да питам за малкият им шлайф...
ESPACE - майстор
jekasus написа:
Метала не само се реже, налага се и да се шлайфа. Ако подготвяш тръба за резба или обираш мустаци на срязан детайл пак ли с две ръце трябва да го държиш този шлайф?
stan73 - майстор
Звънях на горещата линия на Лидл, машинката на която съм хвърлил око (PWS 125 A1 ) е била пускана за последно септември миналата година и е била на цена 55 лева. Не се знае кога ще я пуснат пак но според мен трябва да е скоро. Харесва ми като възможности и гаранция. Мисля да изчакам да я пуснат пак и да я грабна.
П.П. Дано някой съфорумец да сподели лични впечатления дотогава...
velsi - Почетен майстор
Аз от лични наблюдения ти писах, че е кютюк, но явно не си ме взел на сериозно. Един приятел има такъв и ме караше да му пиля нещо фино с него. Хванах го, видях колко е голям и тежък, после се сетих, че моя Бош е в багажника и го оставих. Не казвам, че не върши работа, но не ми допадна.
stan73 - майстор
velsi написа:
Аз от лични наблюдения ти писах, че е кютюк, но явно не си ме взел на сериозно. Един приятел има такъв и ме караше да му пиля нещо фино с него. Хванах го, видях колко е голям и тежък, после се сетих, че моя Бош е в багажника и го оставих. Не казвам, че не върши работа, но не ми допадна.
Да, от предното ти мнение не знам защо реших, че пишеш по впечатления от брошурата с ТТ данни за която бях дал линк (а не "на-живо")... Всъщност това, че е относително голям няма да ми е такъв проблем, защото другият хубав малък ъглошлайф, който имам е доста малък, та мога него да използвам за дейности, който изискват наистина малък шлайф (той е 115мм, 500 вата, но в сравнение с другият малък шлайф, който имам(вече повреден е все едно 2 пъти по-мощен, звучи много по-добре и загрява много по-малко).
BAlexandrov - специалист
В Бриколаж видях ъглошлайф - 80 лв Бош-че :-D
stan73 - майстор
Супер, мерси за инфото ! И аз по описанието предположих, че машинката си струва, а и ще ми върши прекрасна работа. (мислех да е допълнение към малкото ми шлайфче, но на практика май е малко по-голям и ще е межинно звено между малкия и големият ми ъглошлайфи, като освен това ми се струва, че регулирането на оборотите и трипозиционната дръжка ще са ми от голяма полза (на първо четене имам 2 поръждясали блиндирани врати, които може да мина с него, когато го пуснат пак в БГ с телена четка (камбана), после ще ги грундирам и боядисам 4 ръце със сребърен феролит и ще станат вечни (много мразя да се занимавам с едно и също нещо по няколко пъти, искам като го направя и да не се налага повече да го пипам...)))
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20

Тема "Бюджетен (любителски) ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: