Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Щом ще шлайфаш, пък и диамантина, притури още някой лев и скачай на 1200- 1400W, няма да съжаляваш. От трите Боша ми най допада визуално, поради страничното разположение на пусковия бутон. Имах един Райдер с горен бутон- голяма мъка. Аз лично имам Спарки М 1200Е, и никога не съм съжалявал, голямо куче излезе, а и на 1200W, почти нищо не му се опира(ползвам го предимно неметали- камъни, бетон, фаянс, грес- колко прах е изгълтало).
anabolicbeast - специалист
mitko64 написа:
Щом ще шлайфаш, пък и диамантина, притури още някой лев и скачай на 1200- 1400W, няма да съжаляваш. От трите Боша ми най допада визуално, поради страничното разположение на пусковия бутон. Имах един Райдер с горен бутон- голяма мъка. Аз лично имам Спарки М 1200Е, и никога не съм съжалявал, голямо куче излезе, а и на 1200W, почти нищо не му се опира(ползвам го предимно неметали- камъни, бетон, фаянс, грес- колко прах е изгълтало).
Благодаря, колега, но 150 лева ми е абсолютният максимум! Иначе и аз съм на мнение, че страничният пусков бутон също е голям плюс. Колкото до мощността Фелисатито най-много се доближава, а и има константна електроника. В плюс при него е и три позиционната ръкохватка.
dragozow - майстор
Модела на Felisatti ще бъде сменен скоро с нов. В момента стария не е наличен. Качеството му е добро, малко над Спарки. Сервиза е бърз и имат налични части. Например ключа за тоз ъглошлайф струва 7 лв. Може да провериш някъде дали няма останала бройка, но гарантирам че е хубава машинка за парите си. Sparky M 850E HD струва пак толкова, по-маломощен е, но има три години гаранция след регистрация. Във фирмата имаме стария модел от 10 години, за служебно ползване. Правил е какво ли не и не се предава, само кабела му сменихме че някой го беше клъцнал. Лично аз шлайфах два дни по цял ден едни метални парапети с него. За Боша не знам.
anabolicbeast - специалист
Благодаря на всички включили се! Мисля, че покрай тези ъглошлайфи мога да напиша книга, в която историята се развива в рамките на 3-4 дни! Такаа.. В крайна сметка се спрях на Felisatti, поради повечето му предимства - най-висока мощност и три позиционната му ръкохватка(голямо предимство при шлайфане на дърво), НО след 10 обаждания на различни онлайн магазини се оказа, че този модел е спрян от производство и никъде не може да се намери, защото явно го нямат на склад, а го вземат директно от дистрибутора. Няма да цитирам имена на магазини, защото няма лоша реклама, но в първия магазин в който звъннах и от който съответно още чакам отговор ударих на камък. На следващия ден(Петък) , след като не получих обаждане от въпросният магазин, звъннах във втори, където ми приеха поръчката, всичко ОК и останах с впечатлението, че в понеделник ще имам ъглошлайф! ДА, АМА НЕ! Звъня днес по обяд, като се надявах, че сутринта ще имам шлайф при мен, понеже поръчката е от Петък и се оказва, че са ми изгубили всички данни, който бях оставил... След няколко минути получих обаждане от въпросните типажи и се оказа, че ъглошлайф няма наличен и така си пробвах късмета на още няколко места, като ефекта беше същия, поне получавах обаждане до няколко минути! Дотук бях с Фелисати-то. Спарки бе отхвърлен първо като марка, заради изключително отвратителните им гаранционни услови - шест месечната им профилактика и най-вече заради това, че в моя град, който не е съвсем малък нямат гаранционен сервиз, второ заради противоречивите мнения за качеството последните години! Бошът! Бошът е доста интересна машина с доста интересна цена, варираща от 130 до 200 лева - не на промоция! :shock: Поразрових се и се оказа, че братята руснаци доста са я разглабяли и успях да видя за какво става въпрос! Първият недостатък е, че има пластмасов капак на редуктора! :shock: Вторият за мен е допълнителната ръкохватка, която се регулира само в две положения и съответно по-малката мощност. Другото интересно нещо бе не особено ясният произход! Пак благодарение на братята се оказа, че с боядисаният в черно редуктор е КИТАЙСКА сглобка, а със сивия такъв е РУСКА! Та в крайна сметка от втория магазин ми предложиха Боша, без да съм споменавал нещо за него, на цена от 130 лева, но ме хванаха подготвен и им казах, че е КИТАЙСКИ, а те ми отговориха, че имат и РУСКИ, та поръчах РУСКИ и го очаквам довечера! Благодаря отново и на колегата Драгозов! :partyman:
Chefo77 - майстор
Шлайфовете, които са без тирета (6-115, 6-125, 7-115 и т.н.) са най-ниската серия на Бош. Аз имах 660 - беше руски. Така че няма да се учудя, ако и 850 има и руски вариант.
dragozow - майстор
anabolicbeast написа:
Благодаря на всички включили се! Мисля, че покрай тези ъглошлайфи мога да напиша книга, в която историята се развива в рамките на 3-4 дни! Такаа.. В крайна сметка се спрях на Felisatti, поради повечето му предимства - най-висока мощност и три позиционната му ръкохватка(голямо предимство при шлайфане на дърво), НО след 10 обаждания на различни онлайн магазини се оказа, че този модел е спрян от производство и никъде не може да се намери, защото явно го нямат на склад, а го вземат директно от дистрибутора. Няма да цитирам имена на магазини, защото няма лоша реклама, но в първия магазин в който звъннах и от който съответно още чакам отговор ударих на камък. На следващия ден(Петък) , след като не получих обаждане от въпросният магазин, звъннах във втори, където ми приеха поръчката, всичко ОК и останах с впечатлението, че в понеделник ще имам ъглошлайф! ДА, АМА НЕ! Звъня днес по обяд, като се надявах, че сутринта ще имам шлайф при мен, понеже поръчката е от Петък и се оказва, че са ми изгубили всички данни, който бях оставил... След няколко минути получих обаждане от въпросните типажи и се оказа, че ъглошлайф няма наличен и така си пробвах късмета на още няколко места, като ефекта беше същия, поне получавах обаждане до няколко минути! Дотук бях с Фелисати-то. Спарки бе отхвърлен първо като марка, заради изключително отвратителните им гаранционни услови - шест месечната им профилактика и най-вече заради това, че в моя град, който не е съвсем малък нямат гаранционен сервиз, второ заради противоречивите мнения за качеството последните години! Бошът! Бошът е доста интересна машина с доста интересна цена, варираща от 130 до 200 лева - не на промоция! :shock: Поразрових се и се оказа, че братята руснаци доста са я разглабяли и успях да видя за какво става въпрос! Първият недостатък е, че има пластмасов капак на редуктора! :shock: Вторият за мен е допълнителната ръкохватка, която се регулира само в две положения и съответно по-малката мощност. Другото интересно нещо бе не особено ясният произход! Пак благодарение на братята се оказа, че с боядисаният в черно редуктор е КИТАЙСКА сглобка, а със сивия такъв е РУСКА! Та в крайна сметка от втория магазин ми предложиха Боша, без да съм споменавал нещо за него, на цена от 130 лева, но ме хванаха подготвен и им казах, че е КИТАЙСКИ, а те ми отговориха, че имат и РУСКИ, та поръчах РУСКИ и го очаквам довечера! Благодаря отново и на колегата Драгозов! :partyman:
Привет и честито! Онлайн магазините го нямат, защото го взимат от мен и наистина го няма. Тези онлайн магазини нямат складове и обикалят по вносители и дистрибутори като им поръчат нещо. Пробиха ми телефона :)
Междувременно има нов наличен модел на склад:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1612
Ще има същия, но 1 200 вата за около 30 лв по-малко.
koveslav - майстор
Колеги,да се "похваля" и да споделя мъката...Не намерих тема за откранати вещи и ще споделя тук.Откраднаха ми ъглошлайфа,Makita GA 4530,с новия куфар,със сигурно десет-петнадесет различни видове дискове,правия ъгъл,рулетка и всичко с което се похвалих... Тази вечер свалях инструменти към колата и се оказа,че съм забравил ключовете.Два куфара,единия с Макитата,другия с бормашините и другия ъгрошлайф и туба с 5л ракия оставих без надзор за минута,даже по-малко.... Колкото и да ми е тъжно,толкова и ми е смешно-грабнали са Макитата,а ракията и всичко друго са подминали.....Егати рекламата Сега сериозно,колкото и да е безнадеждно: GA 4530 със сериен № 2012 262527R,в оригинален куфар Makita открадната около 18,30ч. в Пловдив в района на Водна палата. Има още година и кусур гаранция....
Утре ще попълвам спешно загубите,,че ми вързаха ръцете,поне ми оставиха средството за потушаване на мъката....
mitko64 - майстор
Напълно разбирам мъката ти и ти съчуствам! Дано заместника на откараднатата Макита винаги да си намира работа! А тема за откраднати инструменти има по- горе в поставените по важност теми.Просто за информация!
koveslav - майстор
Някой знае ли съществените разлики между GA4530 и 9555HN.Сега забелязвам,че при една и съща мощност 9555 е с 400гр по-лек. GA-то съм го пържил здраво в жегите и нямаше и идея да грее,но 1.8 кг. при по-продължително шлайфане понатоварват ръката..Не е болка за умиране,но още 400гр. надолу....
Kumay - майстор
koveslav написа:
Някой знае ли съществените разлики между GA4530 и 9555HN.
9555HN не се произвежда! Такава разлика в теглото няма - някой се е заблудил.
В момента GA4530 е на 138,00лв с 10 диска Inox, GA5030 все още се намира за 129,00лв.

Тема "Помощ за избор на хоби ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: