• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
Mega - специалист
Колеги, да не отварям нова тема. Търся си втори ъглошлайф. В момента работя хоби дейности с един Скил 125 / 750 вата., но ме влудява, че непрекъснато сменям диска от режещ на шлайфащ и обратно. Това ме забавя много. Решил съм да си търся втори ъглошлайф пак 125-ца. Стария ще седи само за шлайфане, новия главно ще си режа с него. Да препоръчате нещо до 200-250-300 лв. Син бош, Макита ... Ако има кутия ще е добре, но не е задължително. Зависи кое ще ми хване окото. Гледах сините бошове в Киров, но нещо се загубих в поне 20 модела.
Chefo77 - майстор
Bosch наскоро пуснаха 1900 вата малък шлайф.
Но си мисля, че ТОЗИ е твоя модел. Имате си Тръпкови и в София.
Kumay - майстор
Mega написа:
... В момента работя хоби дейности с един Скил 125 / 750 вата., но ме влудява, че непрекъснато сменям диска от режещ на шлайфащ и обратно. Това ме забавя много. Решил съм да си търся втори ъглошлайф пак 125-ца. Стария ще седи само за шлайфане, новия главно ще си режа с него. Да препоръчате нещо до 200-250-300 лв. Син бош, Макита ...
Съвета ми е новия да е по-голяма мощност и да е за шлайфане, а Скила да остане за рязане. Все пак е 750 W.
Търси оферти за 9558HN на Макита, DWE4051 на DeWalt. Ако искаш намаляване на оборотите 9565CVR на Макита е на промо до края на месеца с дискове подарък. От DeWalt D28136 е добра машина, но е по-дълга и съответно по-тежка. В същото време има система за отвеждане на праха влязъл в машината. DeWalt също вече са с 3 години гаранция след регистрация.
За сините Бошове нямам наблюдения - някой друг да ги коментира...
ZEDYCUS - майстор
Ползвам за работа 3 шлайфа на Макита 125мм - 720 вата-9555, 840 вата-9558 и 1400вата-9564 с реглаж на обороти (смених предпазителя на 125мм)
Най ми е удобен за рязане и шлайфане първият, най лек е и много удобен за работа с една ръка. Досега никакви проблеми и с трите.
За Бош нищо не мога да кажа, не съм хващал. Метабо съм ползвал един път 125мм, но какъв модел не помня много дебел и неудобен за една ръка. Преди време режех с Бъджет 600 вата лек и удобен и много издръжлив се оказа, здрав е още. :partyman:
Mega - специалист
Благодаря на всички за отговорите. Тези дни ще ида да ги пипна на живо, да видя кой модел ще ми скочи в ръката. Аз ги ползвам главно на вилата, за заварки, винкели, шпилки, скари, огради. ;)
kabel96 - специалист
Не знам за колегата ама аз го отнесох.Благодаря за темата и линка.Аз черпя.

Прикачен файл

Заснемане.PNG
Заснемане.PNG (15.81 KиБ) Видяна 3629 пъти
PIP - майстор
Аз също ползвам makita, но моя е 115, понеже за мен най-важното е теглото за работа с една ръка.
dob4ii - специалист
Честито, изборът ти е правилния. Работя с такъв и съм много впечатлен, издържа на голямо натоварване, почти незагрява и е много удобен.
kabel96 - специалист
Аз бях пуснал друга тема viewtopic.php?f=54&t=53571 ходих и до Ташев да ги огледам на живо "кошмар са консултатнтите там,кучето ми разбира повече" и утре щях да отнасям една полировачка спарки за еднократна употреба но сега се надявам да полирам с него и после да си го ползвам по предназначение.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Избор на ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: