Нищо категорично няма, няма хубава и лоша. Ако беше така само едните щяха да се продават а другите не. Аз съм за хускварна. Имам две машини една резачка малка 236 и една косачка. Косачката самолет вече 8 години я ползвам не знам къде е свещта.Сменям масло точа с една пила ножа наливам бензин и газ. Следващия сезон пак масло точа ножа и газ. Два пъти не съм я дърпал да запали винаги пали от раз. Така че както викаше един приятел стоките който идват от развитите пазарни икономики струват точно колкото струват. Ако имаш възможност вземи по скъпа. 
Ел. инструментите. Консумативи.
gnt69
- майстор
121 мнения в "Предстояща покупка на бензинов моторен трион"
iivanov
- майстор
Има обяснение за това . Навремето са възложили на умните глави от БАН , да направят изследване , коя от двете марки да наложат в Бг . Правили , стрували , изследвали и отсекли , че хуск се справя по-добре на места с по-голяма надморска височина , а щил на по-ниска . И оттам наложили марките по горските стопанства според надморската височина . То и затова другите марки тук са екзотика , де .
koveslav
- майстор
koveslav написа:По Софийско не знам,но по Пловдивските и в региона на Пловдив складове за дърва не съм виждал да работят с Хуск.Хускварна и аз съм виждал все в планината и в боровите гори-високо в Родопите.ПП Ми тя Хуска е конструирана в студен климат и където е иглолистната дървесина,сигурно за това
keymaker
- специалист
Тука стана като на пазара!
Щом на човека са му близо магазин/сервиз на водещите марки нека иде да огледа ,по възможност да пипне кое как лежи в ръката ,ако пък има и опция да пробва най-добре. В общи линии което и от двете да избере няма да съжалява. Единственото което ще препоръчам е ,да вземе най скъпото което може да си позволи съобразявайки се с бюджета си естествено. По глезотии не залитай: разни подгреви на дръжките, бързи оптягания на веригата и тем подобни.Опитай да се спазариш за някой подарък я верига ,я бутилка масло( аз за щил 260 спазарих освен веригата която бяха обявили като подарък още една верига и бутилка 1л. двутактово масло),а търговците се навиват на тия пазарлъци особено когато плащаш кеш и посещаваш магазина често ,особено когато разпитваш и споделиш ,че се двуумиш дали тая или друга марка,която не предлагат. Най- важно е да се гледа машинката като хората ,да не се експериментира с ефтини масла за бензина и бензин на ''45''години щото бил евтин. В началото (2-3л.смес) аз слагам повечко масло в бензина поне 27-30 мл/л. при норма 20 мл/л.
mitko64
- майстор
Сега и аз да попитам за една ситуация дали е истина или легенда. Вярно ли е че, ако поваляш с Хускварна и дървото ти затисне шината и веригата, нямало възможност да разглобиш и да отделиш шината с веригата. Това беше главният аргумент навремето да избера Щил, а с него съм попадал два пъти в същото положение, но винаги си нося резервни шина и верига.
cat
- специалист
Някъде из форума прочетох , да се гледа сервиза на машините да е коректен и на близо . Преди доста време влязох в магазина на Хускварна с работни дрехи и доста пари в джоба магазинерката си лакираше ноктите почаках и си тръгнах от там отидох в магазина на Щил посрещна ме още по млада магазинерка ама ме посрещна казах и защо съм дошъл .И като ми каза
~ Изчакайте и разгледайте
Ми сана зле изпсувах си наум ис мислех ще се оправям сам ,да ама не след малко се върна с техника разбрахме се какво ми трябва аз си тръгнах с първия ми Щил а те направиха оборот от сервиза им в Бургас съм много доволен почти винаги машината се поглежда веднага и рядко се бавят с ремонт повече от 2 дни.
~ Изчакайте и разгледайте
Ми сана зле изпсувах си наум ис мислех ще се оправям сам ,да ама не след малко се върна с техника разбрахме се какво ми трябва аз си тръгнах с първия ми Щил а те направиха оборот от сервиза им в Бургас съм много доволен почти винаги машината се поглежда веднага и рядко се бавят с ремонт повече от 2 дни.
koveslav
- майстор
Митко,няма я тази възможност за освобождаване при Хуск,защото трябва веригата да се прехвърли през камбаната на съединителя.При Щил най-отвън ти е зъбното колело и веригата директно се изхлузва.
Това заклещване се случва не само при поваляне,а и при рязане на много дебели полегнали дървета.Веднъж рязахме паднали върби,които бяха задръстили един поливен канал и верижна машина само ги беше извлякла навън със все короните.Един ствол успя да ни подлъже,провисна и заклещи шината(бяхме с Хуск 55-цата).Наложи се колегата да стои да пази заклещената машина,а аз да бягам да търся чужда машина на заем,за да освободим моята машина.
Това заклещване се случва не само при поваляне,а и при рязане на много дебели полегнали дървета.Веднъж рязахме паднали върби,които бяха задръстили един поливен канал и верижна машина само ги беше извлякла навън със все короните.Един ствол успя да ни подлъже,провисна и заклещи шината(бяхме с Хуск 55-цата).Наложи се колегата да стои да пази заклещената машина,а аз да бягам да търся чужда машина на заем,за да освободим моята машина.
Тема "Предстояща покупка на бензинов моторен трион" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература