• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Ел. инструментите. Консумативи.
gnt69 - майстор
Нищо категорично няма, няма хубава и лоша. Ако беше така само едните щяха да се продават а другите не. Аз съм за хускварна. Имам две машини една резачка малка 236 и една косачка. Косачката самолет вече 8 години я ползвам не знам къде е свещта.Сменям масло точа с една пила ножа наливам бензин и газ. Следващия сезон пак масло точа ножа и газ. Два пъти не съм я дърпал да запали винаги пали от раз. Така че както викаше един приятел стоките който идват от развитите пазарни икономики струват точно колкото струват. Ако имаш възможност вземи по скъпа. :partyman:
iivanov - майстор
Има обяснение за това . Навремето са възложили на умните глави от БАН , да направят изследване , коя от двете марки да наложат в Бг . Правили , стрували , изследвали и отсекли , че хуск се справя по-добре на места с по-голяма надморска височина , а щил на по-ниска . И оттам наложили марките по горските стопанства според надморската височина . То и затова другите марки тук са екзотика , де .
koveslav - майстор
По Софийско не знам,но по Пловдивските и в региона на Пловдив складове за дърва не съм виждал да работят с Хуск.Хускварна и аз съм виждал все в планината и в боровите гори-високо в Родопите.
koveslav - майстор
koveslav написа:
По Софийско не знам,но по Пловдивските и в региона на Пловдив складове за дърва не съм виждал да работят с Хуск.Хускварна и аз съм виждал все в планината и в боровите гори-високо в Родопите.
ПП Ми тя Хуска е конструирана в студен климат и където е иглолистната дървесина,сигурно за това :D За жегата и широколистното-Щил.Хайде за Северна Българгария-по-хладно,компромисно и двете марки :D :D :D
mitko64 - майстор
Само Щил 38 :supz: . Най яката от яките.
pansim - майстор
mitko64 написа:
Само Щил 38 :supz: .
Не. Само MS880 :-D
keymaker - специалист
Тука стана като на пазара! :partyman: Щом на човека са му близо магазин/сервиз на водещите марки нека иде да огледа ,по възможност да пипне кое как лежи в ръката ,ако пък има и опция да пробва най-добре. В общи линии което и от двете да избере няма да съжалява. Единственото което ще препоръчам е ,да вземе най скъпото което може да си позволи съобразявайки се с бюджета си естествено. По глезотии не залитай: разни подгреви на дръжките, бързи оптягания на веригата и тем подобни.Опитай да се спазариш за някой подарък я верига ,я бутилка масло( аз за щил 260 спазарих освен веригата която бяха обявили като подарък още една верига и бутилка 1л. двутактово масло),а търговците се навиват на тия пазарлъци особено когато плащаш кеш и посещаваш магазина често ,особено когато разпитваш и споделиш ,че се двуумиш дали тая или друга марка,която не предлагат. Най- важно е да се гледа машинката като хората ,да не се експериментира с ефтини масла за бензина и бензин на ''45''години щото бил евтин. В началото (2-3л.смес) аз слагам повечко масло в бензина поне 27-30 мл/л. при норма 20 мл/л.
mitko64 - майстор
Сега и аз да попитам за една ситуация дали е истина или легенда. Вярно ли е че, ако поваляш с Хускварна и дървото ти затисне шината и веригата, нямало възможност да разглобиш и да отделиш шината с веригата. Това беше главният аргумент навремето да избера Щил, а с него съм попадал два пъти в същото положение, но винаги си нося резервни шина и верига.
cat - специалист
Някъде из форума прочетох , да се гледа сервиза на машините да е коректен и на близо . Преди доста време влязох в магазина на Хускварна с работни дрехи и доста пари в джоба магазинерката си лакираше ноктите почаках и си тръгнах от там отидох в магазина на Щил посрещна ме още по млада магазинерка ама ме посрещна казах и защо съм дошъл .И като ми каза
~ Изчакайте и разгледайте
Ми сана зле изпсувах си наум ис мислех ще се оправям сам ,да ама не след малко се върна с техника разбрахме се какво ми трябва аз си тръгнах с първия ми Щил а те направиха оборот от сервиза им в Бургас съм много доволен почти винаги машината се поглежда веднага и рядко се бавят с ремонт повече от 2 дни.
koveslav - майстор
Митко,няма я тази възможност за освобождаване при Хуск,защото трябва веригата да се прехвърли през камбаната на съединителя.При Щил най-отвън ти е зъбното колело и веригата директно се изхлузва.
Това заклещване се случва не само при поваляне,а и при рязане на много дебели полегнали дървета.Веднъж рязахме паднали върби,които бяха задръстили един поливен канал и верижна машина само ги беше извлякла навън със все короните.Един ствол успя да ни подлъже,провисна и заклещи шината(бяхме с Хуск 55-цата).Наложи се колегата да стои да пази заклещената машина,а аз да бягам да търся чужда машина на заем,за да освободим моята машина.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Предстояща покупка на бензинов моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: