• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 39
Ел. инструментите. Консумативи.
todor_velikov - специалист
за дискове за неметал чувал ли си,вършат работа на малък флекс ако ще работиш с една ръка,обаче гледай да е на двора щото много пуши дървото
rolls - специалист
todor_velikov написа:
за дискове за неметал чувал ли си,вършат работа на малък флекс ако ще работиш с една ръка,обаче гледай да е на двора щото много пуши дървото
Дали не съм чувал за подобни дискове, а ... А на двора ще го извадя, след като го отрежа изпод вратата. Идеята ми беше циркуляр ли да търся или нещо друго, защото с дървения не се занимавам ...
rolls написа:
Дайте идея с какво да резна малко паркет под една портална врата, която трябва да зазидам?
Kirilpm - специалист
Искам да споделя опита си за рязане с тези дискове.Има си дискове за рязане на дърво с ъглошлайф,има и такива присадени от циркуляр и многооперационни дърводелски машини.Първото нещо е да спазим посоката на въртене.Не я ли спазим най-добрия случай е да пукнем диска и да блокираме ъглошлайфа.После диска от циркуляр в 99% е с по-голям вътрешен диаметър от този за ъглошлайф,филми от рода на тел и изолирбанд навити около оста или "шайбите го държат,няма де да ходи" не се приемат,ако искате да режете с такъв диск - стругар и тънка преходна втулка.Преди да сложим диска внимателно оглеждаме за подбит зъб - при циркуляра с подбит зъб ще минете метър,но с ъглошлайфа е друго,оглежда се и за пукнатини,не е зле и да е добре наточен - едно точене струва около 1 лев.Няма го и варянта аз на ръка го стегнах,ъглошлайфа ще си го донатегне.Ключ 17/19 и яко стягане.При рязане - очила,предпазител и най- важното реже се под ъгъл 90 градуса спрямо материала,при разрез под наклон шанса да заклини скача с какъвто и диск да режете,предварително сте сигурни че няма никакъв метал в дървото било то пирони или ментешета.По този метод рязах 90% от гредите за покрива.Относно разликата в оборотите мога да си призная че съм абсолютно некомпетентен но тя е поне 9000 оборота в сравнение с циркуляр,но все пак този диск е доста по масивен от диск за метал/неметал.Но все пак електронните редуктори не са от най скъпите,но за сметка на това са доста полезни.Кървавите статистики са заради "майстори" които си мислят,че с машина която държи 11000 оборота могат и задника си да обършат(с извинение)
vil78 - напреднал
Един познат много лошо пострада с диск за дърво сложен на флекс. Рязал корниз които е бил монтиран, и като се заплете пустия му флекс в пердето и се събудил в болницата. От болка и засегнат нерв беше припаднал. Всяка машина може да е много опасна ама и човешката глупост е безкраина.
housedoktor - майстор
vil78 написа:
Един познат много лошо пострада с диск за дърво сложен на флекс. Рязал корниз които е бил монтиран, и като се заплете пустия му флекс в пердето и се събудил в болницата. От болка и засегнат нерв беше припаднал. Всяка машина може да е много опасна ама и човешката глупост е безкраина.
Дано и колегата от предишния пост го прочете това. Той майсторски си е направил покрива с такова нещо.Само че :майсторите ползват подходящия за целта инструмент.При липсата му идват и кавичките.Целта на темата е да се предпазят хората от това опасно приспособление
cakev79 - специалист
Ми тогава да задам и аз глупав въпрос.Може ли да се работи с диамантен диск поставен на ръчен цирколяр. :? :?
housedoktor - майстор
и какво ще режеш с подобен мутант?
evdoki - специалист
cakev79 написа:
Ми тогава да задам и аз глупав въпрос.Може ли да се работи с диамантен диск поставен на ръчен цирколяр. :? :?
Може. Реже перфектно бетон и тухли, ама прахолякът е .....
cakev79 - специалист
housedoktor написа:
и какво ще режеш с подобен мутант?
Понякога ми трябват прави срезове в бетон и оформяне на тухли
housedoktor - майстор
По добре недей-използвай флекса ,но с хубав диск .За ряз на бетон има специален инструмент ,но е безобразно скъп
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 39

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: