• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
fore написа:
Аз няма Спарки а Флорабест. Оплакванията са от други поребители които съм питал. И то не един, ами няколко човека ??? :?:
Освен да са им продали машината без тази капачка. :?
Не са им продали машините така! В комплекта дори имаше резервни.
fore - майстор
Ами явно са туземци и те. За единия има съмнения че е Абориген. :mrgreen: И двамата ми заявиха че шплента изхвърча и се правели друг от пирони.

А и в сервиза на Витошка в Иван Вазов не бяха наясно защо така хвърчи тоя предпазител. :)
dragozow - майстор
Лошото е че има хора които просто не искат моторни, въпреки че са по-добри. При мен след спирането на хубавите модели на McCulloch, продажбите на електрически триони са паднали с 80%. Просто евтините са си евтини както и да ги нашарят.
koveslav - майстор
fore написа:
Макитата си е Макита, но пък е скъпичка, а е само 1800 вата. Което за мене си е слабо. Все пак ще се режат и дърва за огрев, а не само да се кастрят клони. Гаранция че и за това ще се ползва. :roll:

Драгозов, добро е предложението и има мощност, но и цената е добра. Аз лично ако отида на тези пари, вземам двутактова Хускварна.

Хитачитата и Макитите им падали цените, но пак са си с добра стойност. :roll:
Искаш ли на есен да направя клип как една "слаба",вече четиригодишна електирческа Макита от 1800W си прибира 10-на кубика дъб и бук за деня.С много по-сериозна и натоварваща от оригиналната верига и със сериозни дърва с които много от аматьорските бензинови ще се справят с мнооого зор,а може и да им е за последно.Мотора на тази Макита е винаги хладен,дори и след по-големи натоварвания.
Ватовете в днешно време за нищо ги нямат.Пипни машината,натовари я и ще усетиш разликата между рекламата и реалността.
Всяка година задължително се пирбират с нея по 15куб за вкъщи + на някой приятел дървата. Строежа на два покрива,бутнатите дървета по дворовете и нарязаните връзки с изрезки за разпалки не го смятам.За този "пробег" има износено само 1бр зъбно верижно колело,което купих като резервна част от Кумай за по-малко от 3лв.Само съм се интересувал от частите на "бързото обтягане",то не е създавало проблем,но и частите му са стотинки(един от обт. винтове наистина беше под лев) и дребни левчета.Машината винаги "пали" :D и е в бойна готовност,дори само и за една-две дъски или греди да стане въпрос.
fore - майстор
Не съм рязал с Макита и не мога дакажа дали нейните 1800 вата са слаби или силни. За това и питам.
Че били евтини частите, малко ме съмнява да са стотинки.

Бързият механизъм на Макита и другите маркови машини е направен действително добре.

Ако е вярно това което казваш, значи 1800 вата на Макитата са равни на 2300 вата на Флорабеста.

И от това което ти казваш, би следвало 1800 ватовата Макита да се справи с 60-70 см ствол на дърво, както го прави една стара 36-ца с 30 см шина без много да се замисля. Ако е така -евала ! :prayer:
Същото би следвало да го могат и новите 40 кубикови Шведки.

Бих купил една Макита действително.
mitko64 - майстор
Koлега по- назад пита за модел без бързо обтягане, та аз имам едно такова, по стар модел, донесох си го преди 7 години от Германия http://www.onlinemashini.bg/reza4ka-ele ... allery]/0/ . Много съм доволен, но се наложи на два пъти да му пригаждам една втулка, ограничител на верижното колело. Имам и една лидълска, но постояно разхлабва веригата.
kr1100 - майстор
Има истински Гризлита за по 10-20 еврейци в Германско 2ра нова младост
koveslav - майстор
fore написа:
Че били евтини частите, малко ме съмнява да са стотинки.
Колега,на тема техника никога не се изказвам неподготвен.Също така работя само с техника,която съм сигурен,че няма да ми връзва ръцете от лошо качество или липса на части,нито пък ще ми бърка прекалено в джоба.На мода в машините не робувам никога,чета "между редовете" и избирам само когато имам достатъчно предварителна информация за машините.
Ето го основния винт който носи товара при обтягането на веригата на въпросната Макита.Повече да приказвам ли? Ротора на този 1800 ватов електродвигател струва по-малко от на повечето ъглошлайфчета 115-125мм на други марки.....Провери цените на другите и виж дали се намират части за тях и тогава ще говорим и за тези и за наличностите им.
Ето го винта: http://www.tashev-galving.com/MKT605199 ... 0%B0%D1%89 Мога да покажа и други изненадващо добри цени,но не е това целта на разговора.
ПП Идеята ми е не да хваля еди коя си машина.Информацията която давам мога да я покажа и докажа,но не забравяй че аз имам опит в дърворязането.Правя си комбинации от шини и вериги,знам и как да заточвам и как да режа правилно.Въпроса е да си дадем по едно рамо и да споделим как трябва да се избира машина която наистина да ни върши работа,а не да се водим по лачени реклами и гръмки цифри.Няма гаранция,че на теб ще ти пасне точно тази,може друга да ти харесва повече.Но за мен е незаменим и неуморим и евтин за поддръжка помощник.
lov - майстор
Той Форето от всичко е компетентен. Щифтовете хвърчали и не ставали от пирон :) Мога да ти кажа че стават и точно това им е целта да се скъса той а не да се поломят колелетата. А това че е чул че някой слага карфици и не държали е друга работа. А и капачките те са си консуматив със щифта. Ако не успееш да я извадиш цяла си е твой проблем. Също подготвен беше и за обтяжния механизъм на Спракито дето се слагал само на най слабите машини. Пак смех Форе. :lol: Я погледни модела с правия ротор колко вата е. :?
Благодаря за мненията. Убеждавам се отново, че в този форум има доста хора, знаещи и готови да помогнат.

Аз се чудя дали да не "скачам" на тази оферта:
http://www.mashini-instrumenti.com/en/g ... -1835.html
Цената е добра, а има и подаръци. Триона ще се ползва 3-4 пъти в годината за рязане на клони с диаметър около 10 см. Не повече от 2-3 кубика годишно. Предполагам, че макар и нисък клас ще се справи без проблем.

Относно предложента Makita UC3541A - определено дразни факта, че в Германия "на промоция" се намира без проблем под 100 евро, а тук и на промоция (която тъкмо свърши) е доста повече. Не е проблем да я поръчам от Германия и да я получа по приятел или през Габко ... ама всичко ли трябва да се купува от чужбина :?

Относно предложеното Хитачи, явно е добър трион, но предвид това, че ще се ползва малко ... мисля, че не си струва инвестицията.

Та ... някой, ако има положителни или отрицателни впечатления от McCulloch CSE 1835, моля да сподели ... както и ако има идея дали Makita UC3541A е толкова по-добра от въпросния McCulloch, че да се занимавам с поръчки от Германия.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: