• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Lov, компетентен съм от това което знам само. Спарки ел резачка няма да купя. Ако ще да е супер този хвърчащ пироно/шплент и незнам какви там капачки. Флорабеста не е нещо особено, но за тези пари, притягането на веригата се преживява. Просто се свиква как да се натяга.
Макитата си е добра, но това на съответната цена. Аз лично не бих сравнил бензинов трион с ел., ако ще и с по 50 см шина да вървят.
Конкретно моята ситуация е че имам вече бензинова резачка с прилично качество. Ел резачката я купих за да имам и такава с ясното съзнание че не е нещо особено и знаейки за проблема с обтягането. Принципно аз съм против градинската техника мъкнеща след себеси кабели и контакти. Каквато и да е било. Дразни ме и обикновено ми пречи. Да не срежеш кабела, да не го натъркаш и тнт. Не случайно продадох ел духалката-Флумо- тя търкаше кабела от влаченето. Поради което купих флората просто за да кастря смокинята и ако се наложи да отрежа някоя греда. Да сипа масло и готово. За сериозната работа от по 5 и нагоре кубици дърва имам бензиновата.
Който му харесва да реже кубици дърва с ел трион, лошо няма, щом може.

Болта сигурно струва малко. То няма какво толкова да струва. Интересното е че подобен болт в Евроболт сигурно е по скъп.

И все пак ако се режат дървета с диаметър над 50 см за мене бензиновите резачки са незаменими. Особено ако пък ако става въпрос за повече от едно подобно дърво тогава и моята бензинка също е слаба.

orange
Със сигурност Макитата е по добра от Маклуча. Маклуча съм го чувал как работи и не ме впечатли. Точно този 1800 вата.
Като слушам Ковеслав, Макитата е бая силана за 1800те вата които притежава. Докато Маклуча ми се стори доста слаб за същата мощност. Ако Макитата е 200 лева в Немско се чудя дали да не взема и аз една да има.
fore - майстор
Krass написа:
http://www.emag.bg/verizhen-trion-makit ... D1SQK3BBM/
Пак е скъп и от Е-маг- невър агейн !
koveslav - майстор
Говорите за новия модел с регулируема помпа 3541.За него още не съм чувал отзиви.Регулируема помпа,нов обтяжен механизъм-това са новости които като конструкция нямам идея дали имат нещо общо със стария модел като моята...
При маккулоча трпадиционно предпазителя на конструкцията представлява голямото колело на редуктора,което е пластмасово с вътрешни зъби.При претоварване то се чупи и май беше изработено в комплект със зъбното верижно колело върху него.Не е евтино като консуматив,а освен отва и частите по електромотора мисля че са достатъчно скъпи за да не се предлагат почти никъде в наличност.Освен ако някой сервиз не разглобява нови машини за резервни части,но извън гаранцията пак няма да са смислени цените.
dragozow - майстор
При маккулоча трпадиционно предпазителя на конструкцията представлява голямото колело на редуктора,което е пластмасово с вътрешни зъби.При претоварване то се чупи и май беше изработено в комплект със зъбното верижно колело върху него
При 1835, 1935, 2040, 2040S колелетата са по-различни от на старите модели McCulloch с пластмасови колела:
ИзображениеИзображение

В интерес на истината все още нямаме нито една счупена от новите модели.
fore - майстор
http://verizhen-trion.pazaruvaj.com/mcc ... 260874139/

Аз бих купил този Маклуч -2000 вата. Но сега го погледнах в Хускварната до Женският пазар. Добре е направен, добър бърз механизъм за затягане на веригата.
Единствено ме дразни това ПВЦ колело което е защитата. Мисля че беше към 30-40 лева. Е, не се чупи от първият път, но се износва след определен брой пъти.

Флорабеста е с пружина, която се връща сама, ако не се разтегне до край. Чак тогава се сменя.

Как е решен проблема при Макитата Ковеславе ?

=====

Драгозов, това че още нямаш машина за ремонт на защитното колело, незначи че скоро няма да имаш. Много зависи от задмашинното устройство колко време ще издържи този съединител. :)

Няма как да е по яко, независимо от формата му. С еднакво предназначение е и идеята е то да се износи, а не мотора.

2040, 2040S- каква е разликата между двата модела ???
dragozow - майстор
2040, 2040S- каква е разликата между двата модела ???
Бързото обтягане на веригата.
kartechar - специалист
Здравейте! Понеже ми предстои покупка на електрически верижен трион, изчетох почти цялата тема. От прочетеното стигнах до извода, че май това е моята машина:http://www.onlinemashini.bg/elektri4esk ... -mm-/16901. В момента е на промоция 293 лв. и безплатна доставка. Дали изборът ми е правилен :? ?
fore - майстор
Аз бих взел 2000 ватовият Маклуч от новите модели, пак с бързо обтягане за 200 лева някъде.
koveslav - майстор
fore написа:
Аз бих взел 2000 ватовият Маклуч от новите модели, пак с бързо обтягане за 200 лева някъде.
Аз съм за Макитата!
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: