• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
stonesour написа:
einhell bt-iw 100 за 199 лв струва ли си?
http://www.einhell.com/com_en/shop/4862 ... w-100.html
80А 2,5 мм макс.
ще се ползва за заварки на тръби на асмалък и др. по дреби работи.
Машинката става .......НО само за много дребни работи ! :)
Нямам никакви впечатления от работата на тая марка инвертори.Мога да обоснова мнението само от прочетените технически характеристики:
Заваръчен ток : 10-80 A
Продължителност на Включване X:
15% 80 A
60% 40 A
100% 35 A
Максималния заваръчен ток е достатъчен само за електроди с диаметър 2.5мм и то при максимално натоварване.А да работиш винаги на максимално натоварване, хич не e добра идея.
ПВ-то пък ,е повече от трагично- 15% при 80 A !Това означава ,че в рамките на 10 мин. режим на работа ,машината ще може да работи - 1,5 мин.на макс.ток и 8,5 минути трябва да " почива " и се охлажда.
При ПВ 60% 40 A - ще натоварваш машината малко повече от половината от мощността и ,НО ще можеш да ползваш електроди с диаметър 1,6мм. !
Така че тая машина ще ти е полезна само при използване на електроди 1,6мм.
Ако държиш да си купиш електрожен от тази марка по добрия избор е другия модел http://www.einhell.com/com_en/shop/4862 ... w-150.html
на който техническите характеристики са вече доста по добри!
agj - майстор
БайТанас написа:

ЛИЧНА ОЦЕНКА (и коментари): С базечни електроди побвах го с EVB 50 Бьолер малко по трудно се справя повече пука и пръска и иска по висок ампераж но заварката е добра. С рутиловите електроди няма проблем.
gogo7777 написа:
побвах го с EVB 50 Бьолер
Такъв електрод на Бьолер няма...... :)
А базЕчен има ли? :)
БайТанас - специалист
agj написа:
БайТанас написа:

ЛИЧНА ОЦЕНКА (и коментари): С базечни електроди побвах го с EVB 50 Бьолер малко по трудно се справя повече пука и пръска и иска по висок ампераж но заварката е добра. С рутиловите електроди няма проблем.
gogo7777 написа:
побвах го с EVB 50 Бьолер
Такъв електрод на Бьолер няма...... :)
А базЕчен има ли? :)
По постовете ти разбрах що за специалист си , а сега ми се правиш и на учител по български език и литература . Това по на долу са писаници от теб намери си сам грешките. Ако не можеш ще ти ги подчертая.
За горенето и качеството на шева освен сътоянието на електродите....
може за го изкарате и по скромно и да има и някой лев и за бедните деца…
ми и там има боклуци ,колкото и невероятно да ти си струва!
agj - майстор
БайТанас написа:
По постовете ти разбрах що за специалист си , а сега ми се правиш и на учител по български език и литература . Това по на долу са писаници от теб намери си сам грешките. Ако не можеш ще ти ги подчертая.
За горенето и качеството на шева освен сътоянието на електродите....
може за го изкарате и по скромно и да има и някой лев и за бедните деца…
ми и там има боклуци ,колкото и невероятно да ти си струва!
Разбирам че доста си се засегнал от забележката ми !За което дължа извинение !Просто реших да се пошегувам.Нищо лично .
Много здраве, щастие и късмет през новата година!
Здравейте съфорумци! Вчера видях един италиянски -ИНВЕРТОРЕН ЗАВАРЪЧЕН АПАРАТ TELWIN FORCE 165 /ACX + ПЛАСТМАСОВ КУФАР/ Някой ползвал ли е такава машина и дали ще ми върши работа за домашно ползване?
agj - майстор
rusi111 написа:
Здравейте съфорумци! Вчера видях един италиянски -ИНВЕРТОРЕН ЗАВАРЪЧЕН АПАРАТ TELWIN FORCE 165 /ACX + ПЛАСТМАСОВ КУФАР/ Някой ползвал ли е такава машина и дали ще ми върши работа за домашно ползване?
При тия апарати Телвин е много интересно представянето на ПВ –то ! http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... far-/13406
По стандартите на Телвин, ПВ-то е 60% на 150 A.А по техните стандарти измерването е за 10 мин.режим при 20гр. С.
А само забележи какво е ПВ-то по европейските стандарти (което се измерва при 40 гр.С) - 7% при 140 А. :shock:
Аз съм изключително объркан !! :? А пък ако някой който изобщо не е наясно какво да гледа, веднага ще бъде подведен !
Според мен ,много по-добрия избор е това: http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... 0-a-/14934
Или пък това: http://www.onlinemashini.bg/zavara4en-i ... 160a/13922
Последна промяна от agj на нед мар 22, 2015 9:47 pm, променено общо 2 пъти.
profesionalist_wood - майстор
Имам Телвин 170,става с малките електроди,ама с 4 електрод трудна работа,заварява ама веднага изключва апарата и се ядосвам. Виж за нещо фино да си заваряваш става,ама асмата си да заваряваш....забрави. Вторичната намотка е от алуминий с лаково покритие.....изолацията е с обикновена хартия,поне не е с турски вестници. Иначе си е италианец правен на автоматична поточна линия. Ламарината на кутията е бая дебела и дори на задния капак си има перфорирана решетка в формата на кръг и спокойно можеш да си сложиш вентилатор.....щипката на масата бива ако си я щадиш,обаче щипката на електрода е пълен боклук и трябва смяна,щото се съсипва след като изгориш 1 кутия електроди. По мое мнение не си заслужава парите
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Имам Телвин 170,става с малките електроди,ама с 4 електрод трудна работа,заварява ама веднага изключва апарата и се ядосвам. Виж за нещо фино да си заваряваш става,ама асмата си да заваряваш....забрави. Вторичната намотка е от алуминий с лаково покритие.....изолацията е с обикновена хартия,поне не е с турски вестници. Иначе си е италианец правен на автоматична поточна линия. Ламарината на кутията е бая дебела и дори на задния капак си има перфорирана решетка в формата на кръг и спокойно можеш да си сложиш вентилатор.....щипката на масата бива ако си я щадиш,обаче щипката на електрода е пълен боклук и трябва смяна,щото се съсипва след като изгориш 1 кутия електроди. По мое мнение не си заслужава парите
Това което си описал явно се отнася за обикновен трансформаторен електрожен.
А колегата пита за инвертор !
Последна промяна от agj на нед мар 22, 2015 9:05 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
Трансформаторен е,написах го да не се подлъгва да го купува този боклук. Мощността му е 170 ампера
agj - майстор
Аз не знам дали е боклук ,тоя инвертор но съдейки по представянето на ПВ-то, не ми се вижда надежден!
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: