• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
nikolson - майстор
fox_vt написа:
Nikolson кой се губи :lol: автора не е уточнил но габаритите на отвертката и винтоверта са различни както и предназначението.Макитата едва ли е литиева което е минус за големината вече казах иначе вярно че за цената вкл даже и фенер.
Fox_vt, вярно че "малко по-тъй" :lol: го написа, обаче питащият иска да завива 4х50мм, а на бошчето му дават 3,5х30 макс. Макитата е с Ni-cd батерия, обаче фенера се ползва и за тази работа-да се разреди батерията докрай. Не знам какво е зарядното, пише, че отверкатаможе да работи и с 10.8 волтова батерия, ако може и да я зарежда, може би това е плюс. Но, все пак си остава отверка :?
А като ще е отверка: Aкумулаторна отверка 6723DW Makita:
http://www.zzshop.bg/index.php?l=product_detail&p=98651
kalpev - специалист
ИвО 77, ти много ли държиш да е отверка, а не винтоверт? Нямам реални впечатления от това Бош-че, но имам съмнения, че с тия 10 Nm и ниските си обороти ще види зор. По принцип акумулаторните отверки имат ограничено приложение, ползват се за завиване на винтове в готови отвори или на къси и тънки винтове в меко дърво (неслучайно е споменато в презентацията). Но с тези винтове 4x50 и това ПДЧ... :-?
Последна промяна от kalpev на пон ное 26, 2012 7:00 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
fox_vt написа:
Стив имам такава подобна но цадмиевите и елементи не държаха много.Първо я ъпгрейтнах със една останала ми нова литиева батерия от нокия и стана оса,след тва с една по мощна останала ми от неуспешния ъпгрейт на райдърския винтоверт и няма удържане.Сега я чакам да окоти пластмасовия редуктор ама за сега държи и интересно че като стегна някой контакт например и после пробвам със обикновенна отвертка не може да се завие повече.
Днес шефа ми подари шукаритетни акумулатори/ Ni-MH 2700 mAh/ и мисля да ъпгрейдна старата отвертка. Ша стане по- яка от новата :)

Прикачен файл

261120121968.jpg
Тани - модератор
Сакън недей! Неслучайно ти ги е подарил тези акумулатори! И за мишка не стават. Саморазреждат се за 2-3 седмици.Вече даже не знам къде съм ги забутал. Ако ще взимаш Санио , поне гледай да са Енелоп (по памет) също така съм доволен от Унирос! У двата вида държат тока с месеци и може да ги ползваш!
stiv1961 - майстор
Тани, на харизан кон зъбите не се гледат :) Говорихме за Енелоп, наистина и той е доволен от тях, но при последния внос не е взел от тях. Пък аз отвертката ще я ползвам от дъжд на вятър, решавам, че на другия ден имам работа за нея и я включвам да се зарежда.
fox_vt - майстор
Това е лошото на домашните акумулаторни джаджи че се ползват от дъжд на вятър и батериите се разреждат.Стив на теб ти трябва това http://elimex.bg/product/16726/akumulat ... 18650.html влиза перфектно държи година и когато се присетиш да работиш вземаш и почваш.Единствения недостатък е че зареждането е малко тегаво трябва да имаш зарядно за ли йон батерии.Иначе аз ги зареждам със нейното си обаче постоянно следя напрежението да не превиши 4,2 в.
stiv1961 - майстор
Тя свърши вече :) , батериите са вътре и са на първи заряд. Благодаря все пак за информацията. Такава батерия ще сложа на другата отвертка като се скапят ор,гиналните :) . Между другото винтоверта ми/ и той е китаец/ е с оловна батерия 12 волта, 7 амперчаса. Изкормих старите елементи и пъхнах акумулатора вътре. Сега пее и реве :-D , работи безотказно. Бях пуснал снимки някъде ама не знам къде..

Прикачен файл

271120121969.jpg

Прикачен файл

271120121970.jpg
gottogetit - специалист
колеги никой ли не знае нещо по въпроса ми :) относно , коя от двете машини е по подходяща за навиване на резби в метал с големина 12-14 мм.. според мен тази която е за навиване само на винтове с своите 150 Нм сила.
не съм използвал точно такава машина досега. затова питам.мисля че принципа и на действие е точно за тази цел.

http://www.onlinemashini.bg/komplekt-ak ... x4245/2797
kiss9402 - специалист
fox_vt написа:
Това е лошото на домашните акумулаторни джаджи че се ползват от дъжд на вятър и батериите се разреждат.Стив на теб ти трябва това http://elimex.bg/product/16726/akumulat ... 18650.html влиза перфектно държи година и когато се присетиш да работиш вземаш и почваш.Единствения недостатък е че зареждането е малко тегаво трябва да имаш зарядно за ли йон батерии.Иначе аз ги зареждам със нейното си обаче постоянно следя напрежението да не превиши 4,2 в.
И аз това щях да предложа. Една такава батерия е средно 5-7лв + 5лв зарядно и си свиркаш :lol: . Вече всичките ми фенерчета са с такива бетрии и забравям кога съм ги заредил. Има бетерии с по 4000Mah капацитет, вече колко е реално е друга тема, ама държат.
*Тва с сухия акумулатор и аз го направих на големия винтоверт - само че 5 Ah :weedman:

Поздрави !
Kumay - майстор
gottogetit написа:
колеги никой ли не знае нещо по въпроса ми :) относно , коя от двете машини е по подходяща за навиване на резби в метал с големина 12-14 мм.. според мен тази която е за навиване само на винтове с своите 150 Нм сила.
..
Колега! Конкретизирай - нарязване на резби или навиване на винтове?
Оставам с впечатление, че ти трябва това
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: