• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
fox_vt - майстор
Kumay написа:
gottogetit написа:
колеги никой ли не знае нещо по въпроса ми :) относно , коя от двете машини е по подходяща за навиване на резби в метал с големина 12-14 мм.. според мен тази която е за навиване само на винтове с своите 150 Нм сила.
..
Колега! Конкретизирай - нарязване на резби или навиване на винтове?
Оставам с впечатление, че ти трябва това
Мда и аз да се включа освен с това с девалтския винтоверт със 150 нм няма да имаш проблем това си е сериозен въртящ момент и такава резба няма да му се опъне.То и самото усилие за нарязване не е толкос голямо.
Kumay - майстор
fox_vt написа:
Мда и аз да се включа освен с това с девалтския винтоверт със 150 нм няма да имаш проблем това си е сериозен въртящ момент и такава резба няма да му се опъне.То и самото усилие за нарязване не е толкос голямо.
Усилие от 150Nm ще е достатъчно за нарязване на резби, но когато усилието се постига с удари - дали ще е добре за резбата... :?
gottogetit - специалист
да колега, за нарязване на вътрешни резби с медчик.за m12 и m14 мм ми трябва като сила и големина. затова питам , тази машинка на която сам се спрял дали ще ми върши работа. не съм използвал такава с удар и затова питам, дали ще стават хубави резби, защото тя е ударна.
Kumay - майстор
Мисля, че ударният винтоверт няма да ти върши работа, но не съм сигурен - не съм пробвал, просто разсъждавам! Акумулаторна ли трябва да е машината?
Ако може и на ток - машината от линка, който пуснах е за теб. От една година Спарки пускат на пазара нов модел, но още го няма...
Ако се спираш на акумулаторна, намери къде да пробваш машина, която не е ударна! Има модели с 80-90Nm!
fox_vt - майстор
Хмм аз не съм догледал пак че става на въпрос за ударни инструменти :) и все пак удар не трябва да има при нарязване на резба категорично но самия удар би трябвало да може да се изключа за бормашината на девалт от линка със сигурност може защото пробива и метал а там удара не важи.За винтоверта обаче дават само фи на отвора и там може и да е постоянен удара.
Тани - модератор
Ти някога хващал ли си ударен винтоверт(impact driver) в ръка за да завиеш един винт? Няма как да му се изключи удара , затова не подвеждай хората! Не вярвам Де волта да е изключение!

За резби не трябва ударен винтоверт, а обикновен, защото ще става и по-бързо. Написаните обороти в техническите характеристики са докато не се включи удара след това стават стотина + пъти по-малко!
gogo7777 - майстор
Метчика е инструмент за РЪЧНО нарязване на резби с подходящ ергономичен върток. С винтоверти и други подобни няма да стане, щото ще се счупи метчика :-D . Има си правило за нарязване 3 напред 1 назад :-D . Може да се пробва с винтоверт ама втория (или третия) метчик. Пак казвам ще се чупят метчиците бая често с тая "механизация" :-D
juvigy - специалист
Ако се използва пластичен удължител който да обира вибрациите при нарязванете няма да има проблеми. Естесвено на ниска скорост с винтоверт с контрол на скороста от спусъка. С такъв накрайник и ударния гайковерт ще се справи защото удара няма да се предава през накрайника.

http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... -rKYLg.jpg
bigdragon - майстор
gogo7777 написа:
Метчика е инструмент за РЪЧНО нарязване на резби с подходящ ергономичен върток. С винтоверти и други подобни няма да стане, щото ще се счупи метчика :-D . Има си правило за нарязване 3 напред 1 назад :-D . Може да се пробва с винтоверт ама втория (или третия) метчик. Пак казвам ще се чупят метчиците бая често с тая "механизация" :-D
Проблема не е в "3 напред 1 назад", за тази цел има машинни метчици за нарязване на резба на машина, а проблема е в удара. Метчика е изработен от твърда и крехка стомана, която не е за ударни натоварвания.

@fox_vt и juvigy
Ударният винтоверт няма нищо общо с ударната бормашина. При винтоверта удара е радиален (тангенциално), а при пробивната машина аксиален (по оста).
Тани - модератор
juvigy написа:
Ако се използва пластичен удължител който да обира вибрациите при нарязванете няма да има проблеми. Естесвено на ниска скорост с винтоверт с контрол на скороста от спусъка. С такъв накрайник и ударния гайковерт ще се справи защото удара няма да се предава през накрайника.

http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/ ... -rKYLg.jpg
И като му сложиш този "омекотител" ще си направиш вибратор - само шум ще прави , но няма да се върти като се натовари!
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: