• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
Добре де няма ли кой да пробва и да пише. Аз съм пробвал многократно и писах кво се получава :-D . Омекотители не става, обороти не подходящи, мощността е малка :? . ще дупча по-голям отвор..........и т.н :-D . Машинните метчици са за машини, да не говоря че комплект (3 броя) струват скъпо. Като се наиграем на счупи-купи бързо ще ни мине мерака и ще са фанеме за въртока :-D
batkotony - специалист
Чета,че на DeWalt-а му дават 150Nm,а това реално ли е според вас-195Nm?
http://sparkypowertools.com/bg/tools/co ... 10/GUR_12S#
Последна промяна от batkotony на чет ное 29, 2012 10:50 am, променено общо 1 път.
juvigy - специалист
Правил съм резби 4ка и 5ца с подобен гъвкав накрайник с метчик накрая и винтоверт 14.4в на спарки.
Стават перфектно. Имам и гайковерти ама не съм пробвал с тях. И с тях ще стане според мен.
Тани - модератор
Факт е, че си завивам всичко с винтоверта, дори и винтчетата,почти не ползвам отверка за нищо, така че не е проблем регулирането на усилието дори само от спусъка! Трябва си усет. Обикновения винтоверт обаче е по-удобен за тази цел и вероятността да се счупи метчика не е по-голяма от това да въртиш на ръка.Досега не ми се е случвало да превъртя болтче на контакт, но пък съм късал доста винтове 5мм и болтове/шпилки М6. В повечето спучаи нарочно де :wink: Дори за по-неопитни може да се регулира усилието на обикновения винтоверт, за да пробуксува при определено усилие! Освен това метчика няма как да се захване в ударния винтоверт, защото няма патронник!
Тани - модератор
juvigy написа:
Правил съм резби 4ка и 5ца с подобен гъвкав накрайник с метчик накрая и винтоверт 14.4в на спарки.
Стават перфектно. Имам и гайковерти ама не съм пробвал с тях. И с тях ще стане според мен.
Пробвай и с ударен винтоверт и пиши резултата! Това че е все едно да си сложиш топка за тенис между чука и пирона, за да омекотява удара и да се опиташ да го забиеш! Гъвкавата връзка абсорбира удара и спира въртенето! А и при обикновен винтоверт няма смисъл от нея! Тя е за труднодостъпни места. Сега се замислих, че дори не знам къде е моята - не съм я ползвал от месеци!
fox_vt - майстор
Тани написа:
Ти някога хващал ли си ударен винтоверт(impact driver) в ръка за да завиеш един винт? Няма как да му се изключи удара , затова не подвеждай хората! Не вярвам Де волта да е изключение!

За резби не трябва ударен винтоверт, а обикновен, защото ще става и по-бързо. Написаните обороти в техническите характеристики са докато не се включи удара след това стават стотина + пъти по-малко!
Хмм лоши нападки лошо нещо дай да уточним за какъв удар говорим ако е удар като на биеща дрелка и перфоратор или напред по оста да хващал съм и се изключва щото няма как да дупчиш дърво и метал дет са ти написали хората.Ако удара е тип гайковерт с усукващ момент тогава не може да се изключи но и не става за пробиване.Недейте подвежда хората вие.

Пп щях да забравя че съм писал изрично за бормашината от този линк
колеги никой ли не знае нещо по въпроса ми относно , коя от двете машини е по подходяща за навиване на резби в метал с големина 12-14 мм.. според мен тази която е за навиване само на винтове с своите 150 Нм сила.
не съм използвал точно такава машина досега. затова питам.мисля че принципа и на действие е точно за тази цел.

http://www.onlinemashini.bg/komplekt-ak ... x4245/2797
Правете разлика между двете машини които са дадени!
Тани - модератор
Нападките хич не са лоши даже! Човека пита за покупка за няколкостотин лева и разни предположения от четене на характеристики само могат да го объркат! Особено от човек като тебе, който хал хабер си няма за какво говори! Няколко пъти ти прочетох поста и така и не разбрах какво точно казваш! А тази част която разбрах пък не е вярна! Бъдете малко по-отговорни, когато някой задава сериозен въпрос за покупка! Неслучайно ти написах и името на англииски , защото още първия път разбрах че обърка понятията!

Ето ти картинки за impact driver за да се ориентираш: https://www.google.bg/search?q=impact+d ... 80&bih=913

Изображение

Иначе казано 150 нютоновия винтоверт е този от ЛЯВО! Понеже явно не си работил с него , в което всъщност няма нищо лошо и обидно ето как работи:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2jMVtyI8fIU[/youtube]

Забелязваш ли как въпреки 150-те си Нютона върти съвсем бавно винтовете, когато започне да удря! Един обикновен винтоверт , като този в дясно от снимката на комплекта ще се справя много по-добре на която и скорост да го включиш , ако ще навиваш резба. За по-удобно обаче е по-добре да е включен на бавна скорост!

За пробиването също са ти грешни предположенията :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BHtRiOTR9eE[/youtube]

Както виждаш става, но отново е по-бавен! Предимството на ударния са високите му обороти - 2400 об/мин . Това обаче са оборотите преди да го натовариш за да се включи удара. За пробиване на метал да речем. Там се изискват обороти, но усилието не е голямо и удара не включва. За самонарезни винтове е перфектен. Особено ако трябва да захванеш нещо да речем във фермата на някое хале. Няколкостотин винта в около 10мм стомана - термопанелите отгоре и окачения таван отдолу. С бормашина не става, защото няма спирачка и или ще огъне термопанела , или ще скъса някой винт отдолу. С обикновен акумулаторен винтоверт е мъка - малки са му оборотите. Та затова има толкова видове винтоверти!

ПП Махнал си частта в която пишеш, че не може да пробива още преди да напиша мнението си, за което те поздравявам! Явно си се поинтересувал! Няма да махам обясненията обаче, защото може да са полезни на някой друг! Това са си професионални и скъпи машини и не всеки има нужда от тях, особено в нашия форум, но не е лошо да се знаят някои факти за обща култура!
fox_vt - майстор
Не съм махал нищо от никъде но както и да е още във мнението ми след което ме скастряш съм допуснал грешка че съм написал бормашина и винтоверт а е бормашина и гайковерт.В същото мнение съм писал че категорично не трябва да има удар при навиване на резба.И на последно автора е пуснал линк към комплект от две маркови машини за да ползва само едната ли ,айде стига или ще си купим кола и между другото и бензиностанция.И за да приключим със споровете-гайковерт НЕ е подходящ за навиване на резба той не е и предвиден за такива работи.Обикновен винтоверт висок клас независимо дали с биеща или обикновенна функция ще върши работа.
gottogetit - специалист
колеги аз имам този винтоверт DEWALT XRP DC988L с 52Нм сила. за малки резби 6-8мм няма проблеми, навива ги без проблем дори с машинен медчик. обаче за големите 12мм или 14мм също ги прави но виждам че на машината идва много и ще взема да е изгоря. въпроса ми е ако си взема този винтоверт "impact driver" с неговите 150Нм дали ще се справя с резбите без проблем или и с него няма да стане. както каза колегата, той има удар но не напред назад а по оста на въртене и навсякъде го дават за трудни и по тежки навивания и стягане на болтове M12-M14mm. но никъде не можах да намеря, дали някои прави резби с точно тази машина. затова питах, ако някои има подобна, да пробва , да се види дали може да прави резби или не.
ето снимки на машинката която имам.

Прикачен файл

Image1352.jpg

Прикачен файл

Image1356.jpg

Прикачен файл

Image1350.jpg
gogo7777 - майстор
Брейййй, вие ще вземета да нарежете тая резба :-D . Те Нютон-метрите които ти пишат по спесификацийте са умножени по вероятната скорост и тегло на машината и са не реални [-X . Въртока е в пъти по-силен (дори в ръцете на дете), но има усет на работа и центробежната сила е почти никаква. Метчик HSS е режещ инструмент и не е пригоден за "бърза работа". Само си пишете глупости :evil:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: