• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
pansim - майстор
Avas_co написа:
че другия ми инвертор не иска да работи добре с 2,5 базичен на под 85-90 А.,но и на това му свикнах де)
Колега, моите инвертори работят добре и устойчиво с базичен 2.5мм на ток 60А че даже и на по-малко. Измерено с амперметър!
Не е нормално да не може да се работи с 80-90А с 2.5 базичен.
Ти нали купи ДЕЛ 160А?
За него ли става дума?

И още за показанията на дисплея - самият принцип на работа в ниския клас китайски инвертори е такъв, че не може да се очаква особена точност. Даже има случаи, когато без пипане на врътката, само с включване и изключване на инвертора се променят показанията.
Моето предложение към всички с подобни машини е да не обръщат внимание въобще на индикатора. Забравете че е там и това е. Той е поставен от маркетингови съображения и никаква друга полезна функция няма.
pansim - майстор
dian80_1980 написа:
Имам въпрос към знаещите rtr 512 няма функция tig но може ли да се добави
Пусни две-три снимки със свален капак за да ти кажа.
gogo7777 - майстор
Дали си струва. Аргоно-дъговата дъга има своите особености. Инак всеки инвертор може да я потдържа без проблем. Тънкоста е в паленето "Страча"......и отскоците на напрежението по време на заваряване. 90-95А и 9,7-10V е класически. Добрите машини при 170А запазват 10-10,5V на дъгата.
Avas_co - майстор
pansim написа:
Avas_co написа:
че другия ми инвертор не иска да работи добре с 2,5 базичен на под 85-90 А.,но и на това му свикнах де)
Колега, моите инвертори работят добре и устойчиво с базичен 2.5мм на ток 60А че даже и на по-малко. Измерено с амперметър!
Не е нормално да не може да се работи с 80-90А с 2.5 базичен.
Ти нали купи ДЕЛ 160А?
За него ли става дума?
Ами, машинката си работи супер, просто под 80А вече почвам доста да лепя електрода, а аз определено не съм някое про и заваряването ми е спомагателна дейност.
Като цяло машинката супер много ме радва, лека и компактна, пали изключително лесно, дори и употребяван електрод Норд, след като свикнах, на какъв ток да я карам, дъгата ми е супер стабилна и заварките ми се получават много добре като за мен.
60 А не е ли твърде малко за качествена заварка с 2,5 мм. ?
Доколкото аз знам, принципа е 40 А на милиметър електрод и по тая сметка излиза, че на 2,5 му трябват стотина ампера.
ежкобежко - напреднал
pansim написа:
И още за показанията на дисплея - самият принцип на работа в ниския клас китайски инвертори е такъв, че не може да се очаква особена точност. Даже има случаи, когато без пипане на врътката, само с включване и изключване на инвертора се променят показанията.
Моето предложение към всички с подобни машини е да не обръщат внимание въобще на индикатора. Забравете че е там и това е. Той е поставен от маркетингови съображения и никаква друга полезна функция няма.
За китайските евтинджоси е повече от ясно че амперажите им не са точни ,но в случая става въпрос за електрожен от Аргомаркет за който беше многократно заявявано че всички параметри са абсолютно точни и реални.
pansim - майстор
ежкобежко написа:
За китайските евтинджоси е повече от ясно че амперажите им не са точни ,но в случая става въпрос за електрожен от Аргомаркет за който беше многократно заявявано че всички параметри са абсолютно точни и реални.
Ежко - тук иде реч за показания на индикатора, а не за РЕАЛНИ измерени с подходящ уред ампери.
Израза "абсолютно точни и реални" сам по себе си не може да бъде верен.
Защото абсолютна точност няма!
pansim - майстор
Avas_co написа:
Ами, машинката си работи супер, просто под 80А вече почвам доста да лепя електрода, а аз определено не съм някое про и заваряването ми е спомагателна дейност.
Като цяло машинката супер много ме радва, лека и компактна, пали изключително лесно, дори и употребяван електрод Норд, след като свикнах, на какъв ток да я карам, дъгата ми е супер стабилна и заварките ми се получават много добре като за мен.
60 А не е ли твърде малко за качествена заварка с 2,5 мм. ?
Доколкото аз знам, принципа е 40 А на милиметър електрод и по тая сметка излиза, че на 2,5 му трябват стотина ампера.
Машина с добре направен Горещ старт /хот старт/ пали базичен електрод 2.5мм на 60-65А с лекота!
Всичко зависи от детайлите които заваряваш и положението /вертикален или хоризонтален шев/
Вярвай ми - лично ми се е налагало да използувам подобен нисък ток и то не един път.

В удобно за мен време ще направя кратък клип за нагледно потвърждение на думите ми.
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
ПОЛЯРНОСТ.jpg
pansim написа:
dian80_1980 написа:
Имам въпрос към знаещите rtr 512 няма функция tig но може ли да се добави
Пусни две-три снимки със свален капак за да ти кажа.
От GSM пиша и докато намеря как се качват снимки........ето снимките .заслужава ли си като изработка

Прикачен файл

20151030_203511.jpg

Прикачен файл

20151030_203453.jpg

Прикачен файл

20151030_203528.jpg

Прикачен файл

20151030_203535.jpg
ежкобежко - напреднал
pansim написа:
ежкобежко написа:
Ежко - тук иде реч за показания на индикатора, а не за РЕАЛНИ измерени с подходящ уред ампери.
Израза "абсолютно точни и реални" сам по себе си не може да бъде верен.
Защото абсолютна точност няма!
То е ясно че абсолютна точност няма,но тук не говорим за два --три, хайде дори и да са пет, но те тези неточните са 15-20Ам.,а може би и повече!Та тогава не виждам смисъл при подобни неточности , да му се обяснява на колегата на колко да заврява и да пали! И какъв е смисъла от това че има гарантирани и реални 200Ам. след като няма точна информация с колко от тях работи!? :partyman:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: