• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Ел. инструментите. Консумативи.
Niky77 - специалист
Браво на Бошовете! За тях нищо не мога да кажа - не ги продавам. Ама като си говоря с клиентите, които идват да си купят Макита -тииииит си е майката. А има и нещо друго важно - кой прави поддръжката.
housedoktor - майстор
dragozow написа:
Е няма начин да го използваш професионално и да не смениш четки 5 години. Просто няма такава машина, в нашия сервиз има и Бошове и Макити. Професионално имам предвид 100-ина дупки на ден в бетон.
Професионалист съм но не всеки ден я използвам,въпреки това перфоратора специално е пробил мнооого бетон,камък и дори метални греди с f 32 свредло .Аз съшо не очаквах такава издържливост и даже съм му купил друг да го сменя ....А да отбележа ,4е е на 110 волта ,от Англия си я нося
dragozow - майстор
това казвам, за едни професионално е няколко дупки, за други непрекъснато дупчене. Виждал съм смазани от работа нови машини. Отделно строителите хич не си ги пазят.
PCL82 - майстор
Днес се ядосах. Тръгнах да си купувам перфоратор. Спрях се на kres 800pe , sparky bpr 261 и makita 2470. Креса ми се видя най-изгоден с две години гаранция немски. Отидах във фирмения магазин да го видя.
Останах разочарован. Много пластмасово бе! И то от някаква не вдъшваща доверие пластмаса.
Предлагаха и другите две марки и модели които си харесах.
Макитата и тя беше пластмасова, но пластмасата изглеждаше по-качествена,но гаранцията й е само 1 година и е скъпа.
Спаркито ми допадна с магнезиевата си скоростна кутия. Но продавачът го оплю. Каза че частите му били китайски, и принадлежностите в куфара не стрували. След време почвал да отслабва удара. Всички машини били пластмасови от безопастност при пробиване на кабели.
Отидах в друг магазин където бях гледал Dewalt сега имаше едни зелени DWT (Deutsche Werkzeug Technik) явно си бяха ментета. Патронниците на дрелките хлапаха с почти 0,5 мм. Имаше също Hitachi и те много пластмасови, парадираха с разни ръбати бели, черни и зелени шарки в дизайна.Джигитска махаина!
Кажете ми на къде вървим като и марковите инструменти не се отличават вече по конструкция от ментетата, най-много да са от по-качествени материали.
mirk - майстор
То в днешно време кое не е менте :lol:
Другото решение е евтин китайски на половин цена от тая на марковите. Поне си сигурен че е менте :lol: и няма да те е яд че си се минал. Обаче има вероятност да ти се падне някой боклук с който не може да си свършиш работата.
Niky77 - специалист
PCL82 написа:
Макитата и тя беше пластмасова, но пластмасата изглеждаше по-качествена,но гаранцията й е само 1 година и е скъпа
Утре ще снимам карта на Макита и ще я пусна да видиш - ГАРАНЦИЯ 2 ГОДИНИ ЗА ГРАЖДАНИ И 1 ЗА ФИРМИ. Цената в момента е 339лв.

За Спаркито е прав колегата, с изключение на китайските части.
housedoktor - майстор
Интересно ,ако намериш метален перфоратор какво ще кажеш след първите 10 дупки с машина ,тежаща 10 кг?!!!
svetliopi44 - Чирак...
Май и аз не съм виждал метален изцяло перфоратор. Пък и колко ли ще тежи ???????? Мойта Макита е 2450 от вън е пластамаса ама вътре всичко си е метал 5г без проблем.
mirk - майстор
Niky77 написа:
PCL82 написа:
За Спаркито е прав колегата, с изключение на китайските части.
С кое е прав, че отслабва удара ли. :?
Спаркито ми допадна с магнезиевата си скоростна кутия. Но продавачът го оплю. Каза че частите му били китайски, и принадлежностите в куфара не стрували. След време почвал да отслабва удара.
Бях му се навил, но взех да чувам противоречиви мнения за него. Щом имаш и сервиз какво е твоето професионално мнение.

То гледам Макитата е на почти същата цена на промоция. Но в повечето магазини в дълбоката провинция още си държи старата цена.
Niky77 - специалист
Наистина, ако вземеш Спарки ще се наложи да правиш честичко текущи ремонти. А и в "дълбоката провинция", откъдето пишеш че си не знам дали има някой, който може да го ремонтира. А за промоциите има Еконт, Спиди, Европът и др.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Какъв перфоратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: