EDI написа:Намират се дискове велкро по 35-40 стотинки диска.

Форски, бих ти препоръчал Девалта ако търсиш есцентрик, но не знам дали ще ти свърши работа. Все пак са само 280 Вата. Мога да кажа само, че машината е доста по-продуктивна в сравнение с обикновен шлайф на Фесто от 550 Вата без регулиране на оборотите. Ако ексцентритетът е един от важните параметър то моделът Спарки, който си избрал би трябвало да не се справя много по-добре от Девалта. По-големия ексцентритет би компенсирал по-малката мощност и кпд-то ще се уравновеси. Говоря лайшки

П.П. При ексцентрика ми направи впечатление, че полезната площ на търкане е по периферията. В този ред на мисли едва ли има голяма разлика в КПД-то межди шкурка 150 и 125мм. Ама и аз пиша глупости. Сигурно има, все пак обиколката е 2.pi.r....
Не на последно място е охладителната и отделителната система. Ако механизмът е направен добре и отвежда дървесните частици то шкурката няма да се затлачва и уредът няма да се загрява бързо. Зависи как е оразмерен самият уред. Същото е както при автомобилите. Голямо купе с малък двигател и малко купе с мощен двигател. /Макар, че при запълването на шкурката важна роля играе покритието на дървото. Колкото е по-гъсто лаковото покритие шкурката ще се запълва по-бързо/
Кумай е представител на Спарки. Нека кажа как се представят ексцентър машините.
Ей това е точно копие на Девалта :
http://tomika.bg/index.php/detail/view/146
или обратното....