• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
prascho - майстор
EDI написа:
Намират се дискове велкро по 35-40 стотинки диска.
:-D Но не и с размер 40. Пет броя в хипермаркетите са между 4-5 лв на 125мм.

Форски, бих ти препоръчал Девалта ако търсиш есцентрик, но не знам дали ще ти свърши работа. Все пак са само 280 Вата. Мога да кажа само, че машината е доста по-продуктивна в сравнение с обикновен шлайф на Фесто от 550 Вата без регулиране на оборотите. Ако ексцентритетът е един от важните параметър то моделът Спарки, който си избрал би трябвало да не се справя много по-добре от Девалта. По-големия ексцентритет би компенсирал по-малката мощност и кпд-то ще се уравновеси. Говоря лайшки :).

П.П. При ексцентрика ми направи впечатление, че полезната площ на търкане е по периферията. В този ред на мисли едва ли има голяма разлика в КПД-то межди шкурка 150 и 125мм. Ама и аз пиша глупости. Сигурно има, все пак обиколката е 2.pi.r....

Не на последно място е охладителната и отделителната система. Ако механизмът е направен добре и отвежда дървесните частици то шкурката няма да се затлачва и уредът няма да се загрява бързо. Зависи как е оразмерен самият уред. Същото е както при автомобилите. Голямо купе с малък двигател и малко купе с мощен двигател. /Макар, че при запълването на шкурката важна роля играе покритието на дървото. Колкото е по-гъсто лаковото покритие шкурката ще се запълва по-бързо/

Кумай е представител на Спарки. Нека кажа как се представят ексцентър машините.

Ей това е точно копие на Девалта :
http://tomika.bg/index.php/detail/view/146
или обратното.... :lol: не знам.
Kumay - майстор
Спаркито ЕХ 150Е не е чак толкова лош китаец. Но както е лафа "За толкова пари-толкова!"
Ще ти свърши работа, но аз бих предпочел маркова машина с по-малък диск за малко повече пари. По-бавно ще свърши работа, но по-надеждна! :wink:
komstiza - специалист
Сигурно ще ти свърши много по-добра работа от виброшлаифа.За консумативите не се притеснявай.И когато го шлайфаш дюшемето,мажи го с разредител за боя или с нафта,така ще щадиш шкуртките.
griffin - майстор
Ако маже дюшемето с разредител няма ли да му излезе като скапата шкурка :-).

Ако се пак скочиш на ексцентър търси с регилиране на оборотите, при по ниски обороти шкурката по малко загрява и по трудно се затлачва. Има шкурки и по 20 стинки сигурно въпроса е като шкуриш колко изкарва гърба на шкурките на евтините гърба се накъсва бързо, на марковите гърба издържа дооста повече.

Мощността няма да ти трябва цяла конска сила :)
Аз съм с 250W шлайф и трудно успявам да го спирам :-) просто трябва да държи на по продължителна работа т.е да не загрявам
Но пак казвам замисли се за лентов :-).
prascho - майстор
Ще повторя мнението на Еди...Шлайфът на Девалт е много добър:

http://tomika.bg/index.php/detail/view/965

След сериозна експлоатация и от двама ни се държи доста стабилно. Не загрява. Доволен съм от облужването на Kumay :).
komstiza - специалист
Да шлайфът на Девалт е добър,но те съветвам да си вземеш със 150мм шкуртка.
Аз имам ето това

Прикачен файл

GEX-150-AC.jpg
GEX-150-AC.jpg (23.78 KиБ) Видяна 2501 пъти
EDI - майстор
Хубав, ама бая му е парата, над 350 лева е.Ако е само за пода, няма смисъл.Виж, ако работи често и вади пари, заслужава си.
forski - специалист
Добро утро :)
Машинката ми трябва основно за това дюшеме, не съм майстор и не си вадя хляда с такава дейност, но живея на село и все ще потрябва и за още нещо!
По-принцип избягвам да купувам най евтините машини, и все гледам да е за малко повече пари (за ужас на жената) но в дългосрочен план да мога да разчитам на него, един вид веднъж купувам и край.
И въпреки това не ми се дават 250-300лв. за шлайф който я ми потрябва два-три пъти годишно, я не :roll:
Загледах се и по-един модел на Мактек за около 130-140лв. но машината беше само 230W което ми се струва малко, и като я напъна на тея сухи дъбови дъски, да не се окаже че съм си купил втори виброшлайф :-D
Инъче разни сухи греди и дъски ги зачиствам с малкия флекс със приставката за шкурене, но тук ме е страх че ще ги надълбая с него, и те така...
EDI - майстор
Определено е необходима мощна машина и задължително с поддържане на оборотите под товар.Иначе на дъба ще я натиснеш и ще спре :lol: .ДЕВАЛТ-а, дето си го взех е подходящ, има си всичко.Гледам, че още е на промоция в ТОМИКА.Що не звъннеш на КУМАЙ :cool: .МАКТЕК-а също ще ти свърши работа, ама за 50 лева отгоре определено ДЕВАЛТ-а, доста повече предимства има.
nikolson - майстор
За домашни условия вибро- и ексцентършлайф ми се струва разточително.За 15м2 можеш да извикаш машина, ще ти седне около 60-80 лева шлайфането. Ще стане lege artis .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21

Тема "Ексцентър или вибро шлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: