• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Много добра идея и реализация bimbaeco . :partyman: Само място да има в работилницата :lol:
bimbaeco - майстор
Благодаря, Еди, от теб това е голям комплимент.
Като сгънеш крилата вътре в куфара става 64 х 20 х 42 см. Все за толкова ще се намери място.
EDI - майстор
Моля, моля, това си е самата истина :partyman: .Ама на мен ми се струва, като гледам снимката, а и като ти чета мненията, че доста неща можеш да споделиш с нас за изработката на самоделни машини. :partyman: Виждат се там отзад и от страни разни интересни неща.
bimbaeco - майстор
Благодаря.
Онзиден попаднах на темата "Майсторски кът" във форума и мислех да снимам и моята лаборатория, но до понеделник имам ужасно много работа и няма да успея по-рано.
Искам също да пусна и тема за доработка на стационарен циркуляр (от типа дето ги разнасят по обектите). Преработих му плота, вложката, механизма за повдигане и линеала и вече може да се използва за прецизна работа. Като се има предвид, че (поне за мен) това е основната машина в работилницата, тук намерих много малко неща по темата циркуляри. Затова смятам, ще е интересно, но понеже съм го пуснал да се продава, не искам да излезе, че използвам форума да въртя бизнес. Вероятно ще направя видеодемонстрация и ще я кача в ютюб.
Друг готов проект е една маса за фреза (знам че ти си фен на фрезите и се надявам да ти хареса). Изпълнението е стандартно. Като теб съм използвал евтина фреза Budget, но имам второ шаси, с което масата може да се използва като цилиндрична шлайфмашина (spindle sander).
Според мен би било полезно (и интересно) да направим секция във форума, в която всеки да публикува снимки на готови свои проекти (не само на машини) и към тях да прикача малко текст с впечатленията си, взетите поуки, инструкции за по-тънките моменти при направата им, ако някой иска да ги направи същите, и т. н.
EDI - майстор
Давай снимки да видим, когато успееш, тогава.Интересно ми е да видя как си се оборудвал.Вярно, че за циркулярите нещата са малко спорадични, не се пише често.Давай да го видим, нищо, че го продаваш.Това за цилиндричния шлайф е добро, веднага ще ти крадна нещо от идеята :-D .На мен отдавна ми се върти нещо подобно в главата за такъв шлайф, ама не съм стигнал до реализация.Че като им гледам цените и разнообразието :lol: , не ми се мисли.Наистина не е лошо да има някаква отделна секция по въпроса ,че сега има доста неща, но пръснати тук и там.Може би трябва да драснем на модераторите два реда, като се оформи идеята.Ще го помисля това нещо.
Илчо Илиев - майстор
Напълно ви подкрепям и не виждам защо да няма такава тема,а защо не цял подфорум, все пак това е идеята на форума....
Аз също в момента се боря с един циркуляр,но в случая буквално го правя от налични материали ...и никак няма да са ми излишни малко идеи за каретка...
В този форум има доста хора,занимаващи се малко или много с дърводелство, в различните му профили, металообработване и други занаяти, при които се ползват доста машинки,обаче, ако с това си вадиш хляба и бизнеса е успешен, има пари за професионална техника, или поне такава,че да не правиш нещата по първобитен начин...
Обаче , за начинаещи или с по-скромен бюджет, трябва да преоткриваме топлата вода...
Влязох в този форум с идеята да видя кое как го правят майсторите и доста неща научих,но....и тук я има една лоша практика, знаещите в повечето случаи не казват, в най- добрия вариант....критикуват, без да обеснят къде е проблема..
Благодарен съм на хората които са ми помагали, ще се радвам и аз на някого да помогна с каквото мога, все пак човек е учи цял живот...

П.П.
Знам ,че ще си навлека гнева на повечето,но не ми е в стила да казвам само добрите неща...
Тани - модератор
Всъщност подфорум си има :

viewforum.php?f=35

Относно подреждането му и закачването на някои важни теми, съм отворен за предложения и поемам лично отговорност за това. В момента и аз съм "залитнал" към дърводелството и по принцип следя темите. С нетърпение очаквам момента, в който ще си довърша гаража и ще си спретна една работилничка, но за съжаление това ще е догодина най-рано. Тогава ще споделям реализацията на идеите които вече съм събрал и тези които ще събера до тогава в голяма част и благодарение на форума. В момента нямам време, но ако се сетя довечера ще споделя една идея за заместване на герунга с обикновен циркуляр :wink:
EDI - майстор
Може би само като тема ще е достатъчно да го оформим, а после евентуално може да стане като важна и там да се събират добри идеи и примери.
Тани - модератор
Ето обещаното клипче.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U_QHwli7hdE[/youtube]

Относно новата тема, аз съм ЗА. Струва ми се излишно да прехвърлям мнения от тук, но ако кажете ще ги отделя в нова тема.
Илчо Илиев - майстор
Като за начало така направих пендулата, по идеята на ЕДИ,а и както бяха я направили в работилницата, но на по-късен етап и ако се наложи ще я подобрявам....

Изображение

Изображение

Изображение
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Настолен герунг циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: