• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
patologa_ds - напреднал
Впечатленията ми от нега са, че е много "дървен". Няма нищо общо с хубавите съвременни флексове. Не искам след като приключа работа да не си усещам ръцете и да не чувам два часа. :)
За целта си имам Елтос. Тежък и неудобен. Много як и много "дървен". Това е.
За дисковете....
Ами какво да ти кажа. Прав саи отчасти. Ако става въпрос за ламелен. ДА райдър и чести смени. За рязане, обаче не съм съгласен. :)

ПП. надявам се и след акато приключа с навесите, да ми остане нещо с което да мога да режа!
Пък и 3 години гаранция за флекс около 200 лв мисля, че си струват. :)
ferrari4456 - специалист
А работил ли си с него или просто така като го видя прецени? :? :lol:
Защото аз в цеха съм виждал син бош от големите ,който скърца пука превързван с тикво и какво ли не и е от август и е доста по зле по parkside-а.
Както казах имам и виброшлайф нищо дървено не видях в него чак толкова ,като при raider-ите и тия ,кое ти е дървено главата на флекса отпред ли?
Да няма нищо общо със сините на бош съгласен съм ,но като за парите си по българските стандарти трябва да е по-скапано от райдърите и еинхелите и там тия ,ама е с по-хубава изработка ,нещо вече като реклама почна да звучи ,така че спирам... :-D
Само отговори кое ти беше дървено отпред главата ли и работил ли с него?
patologa_ds - напреднал
Един приятел си закупи такъв. Трябва ли да описва каква е разликата между Жигули и Меган!? :-D
ferrari4456 - специалист
ПП Мразя ужасно много рено! :lol:
Според ме за парите си е супер!
Всеки с мнението си в сравнение с райдъри и спаркита и там някакви подобни parkside-а е много по-хубав ,не съм казал че е перфектен!
:)
Човека който пита по горе има елтос ,качели от трабант да се качи на форд сегашни модели...
patologa_ds - напреднал
Човека по-горе съм Аз.
(Не знам защо продължавам да спамя)

Имам три малки флекса: Black & Deker 115мм (UK), Metabo (125мм quick) и Райдер 115мм (разбира се).
Райдера си го взех за да режа теракот за един балкон. Да не си хабя другите флексове.
Елтос (180мм) го ползвам много рядко. Искам да си купя И хубав голям флекс (230мм).

Къде бъркам в искането си? И ако искам да се кача на Форд (примерно), какво толкова ще стане!?

Извинявам се, че питам във форума, който се надявам да ми помогне в избора. :(
Не искам подаръци, а съвет! Разбрах, благодарение на Николай, че и трите марки не са лоши и е въпрос на личен избор кое точно ще предпочета. Благодаря му лично за изразеното мнение! :partyman:

ПП За другото няма да коментирам повече. Ясно е, че форума е български и за тъга или радост все още и аз живея в тази страна. Много малко приятели ми останаха в страната. Но се убеждавам с всеки изминал ден, че май съм сбъркал за това си положение...

ПП2 Свърши тая, дето всички карахме еднакви коли и всеки си я лъскаше за да покаже колко години я е чакал...
reingar-x - специалист
Колега избери си нещо което има лесна и по-евтина поддръжка,такива са според мен makita,bosch и някои модели на sparky.За макита има човек тук във форума,който разбира много и спокойно човек може да му се довери (kumay) му е никнейма,аз лично съм му задавал всевъзможни въпроси,някои(от които тъпи) и той ми е отговарял точно културно и ясно.Бош също имат добри модели аз съм работил с gws 11-125ci и съм доволен,но той струва и към 200лв.За спарки имат един модел М850 много хора го ползват и са доволни не е скъп.
patologa_ds - напреднал
Говорим за 230 мм флекс.

За съжаление или радост вчера и Елтос-а ме предаде. Скоро ще се срещаме с Кумай, усещам го! :)
reingar-x - специалист
При по големите флексове Makita са по-добри от бош,имам познати които са работили и с двете марки са много по доволни макита.При по-малките имат някаква конкуренция,но стигне ли се до ремонт и цена на частите,а това е неизбежно човек лесно може да си направи сметка кое по го удовлетворява.
reingar-x - специалист
Метабото е хубаво,но части и сервиз само при киров а те са едни представители за пребиване.По-скъпа марка е вярно прави се само в германия но е по -скъп за поддържане инструмент,но все пак ти си преценяваш.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на флекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: