• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Не трябва да е мощен, а прецизен. Така или иначе, е с изтегляне - не режеш детайла наведнъж.
Ал_ - специалист
Огледай и в idealo.de цените на различни машини. С избрания бюджет можеш да вземеш от там, примерно, метабо 215 - Chefo77 е давал хубави отзиви за модела
adventure1 - напреднал
За хоби това лято нарязах 50 ребра 7/14 и клещи за тях с елементарния парксайд за смешни пари , върши идеална работа. В лидъла го има за 210 лв , без ДДС

Прикачен файл

1726220061945.jpg
cvetomill - помощник
Здравейте, ще се включа и аз в темата.
Търся си потапящ циркуляр с герунг.
Трябва ми най вече за дъски, тоест 2, 3 см дебелина. Затова клоня повече към по-малка машина с 216мм диск. Най-важно ми е да прави прецизни разрези, най-вече на 90 и 45 градуса, по-възможност без много сложна настройка.
В бъдеще ще имам да режа и греди 7x7см под 45 градуса, най-вероятно и 10x10 под 90 градуса, зарди което се чудя и за DeWALT DWS780.
Нямам много място и ще го нося за всяко рязане, така че по-малък и лек ще е удобство.
Та насочил съм се към:
DeWALT DWS773 https://www.onlinemashini.bg/potapqsht- ... s773/76060
Metabo KGS 216 M PCL https://www.onlinemashini.bg/potapyasht ... 16-mm/6797
Bosch GCM 8 SJL https://www.onlinemashini.bg/nastolna-o ... 600-w/7219
Bosch GCM 254 D https://www.onlinemashini.bg/potapqsht- ... 54-d/90412

За сега клоня най-много към DWS773, защото е най-компактен и лек и май трябва да е точен. На бош и метабо ми харесва разширението на плота, но не знам на практика колко са полезни.
Отворен съм и към други предложения. Когато избера модел ще видя от къде ще го купя, може и от идеало да е. Като цяло ми се иска да е нещо под 1000лв, но ако DWS780 е най-доброто за парите си унивесално оръжие бих взел и него, но видях Chefo77 да казва, че за финни срезове е груб.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и препоръки защото доста се колебая.
PIP - майстор
Ще се наложи да направиш компромис с нещо. Циркулярите без изтегляне ще са по-точни, но за сметка на ширината и начина на рязане, за мен изтеглянето е задължително условие. 216мм пендула не може да среже 70мм на 45 градуса. Разширението на плота е безсмислена 'екстра'. Колко често ще ти се налага да режеш 10см греди?
cvetomill - помощник
За съжаление ми е ясно, че ще има компромиси.
10x10 рядко, един, може би 2 пъти занапред - ще правя някой ден навес за дърва за огрев. Тоест там ще мина и без голяма точност.
Сега основно имам да режа - ламперия, мдф первази на врата (за тях ми трябва най-много прецизност), дървена обшивка на прозорец от външната страна (за стил като възрожденска къща), някой ден за капаци за прозорци. Та такива неща.
7x7 ако дълбочината на рязане е 7см, с издърпването не трябва ли да мога да я срежа на 45 градуса, само плота ще е на 45?

Сега видях, че 773 няма сянката на диска, а то мимсе струва голямо удобство, та включих и DWS774 в списъка :-D той е и 100 вата по-мощен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сега си вземи малката прецизна машина, за гредите ще го мислиш после. Заслужава си с лекота и оперативност
Ал_ - специалист
От посочените - dewalt е с най-малък капацитет за рязане.
А иначе - добре си се насочил и към идеало. За сравнение - dws774 с доставката идва на 540 лв, тук го намирам за 702. На пръв поглед - 160 лв., нищо особено, но са цели 30% нагоре
PIP - майстор
ср окт 22, 2025 7:46 amcvetomill написа:
7x7 ако дълбочината на рязане е 7см, с издърпването не трябва ли да мога да я срежа на 45 градуса, само плота ще е на 45?
По ширина (mitre) може да среже 70мм дъска на 45градуса, но по дебелината (bevel) няма да може, ако се налага.
cvetomill - помощник
ср окт 22, 2025 1:53 pmPIP написа:
ср окт 22, 2025 7:46 amcvetomill написа:
По ширина (mitre) може да среже 70мм дъска на 45градуса, но по дебелината (bevel) няма да може, ако се налага.
Да с mitre завъртане си представям да мога да режа греди 70x70мм. Надявам се да не бъркам?
n_a написа:
Сега си вземи малката прецизна машина, за гредите ще го мислиш после. Заслужава си с лекота и оперативност
И аз клоня повече за този вариант, остава въпросът кой е най-прецизния модел :tonqe: Коя марка да избера - DeWalt, metabo, Bosch.. Makita нещо не са ми симпатични, а и като изчетох предходни теми съвсем не ги гледам.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на Потапящ циркуляр, герунг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: