• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
bulhomes2 - майстор
vsn написа:
Колега ще цитирам написаното на малка торба цимент за направата на бетон:30л. пясък,60чакъл,12л. вода,25кг. цимент!Мисля,че 130л. бетонобъркачка ще ти свърши работа но ще работи на ръба на възможностите си! :?
Колега, имаш ли бетонобъркачка, че твърдиш това? Има реален шанс да въведеш човека в заблуждение. Имам такава бетонарка и както някой каза по-горе - от нея излиза 1 количка бетон. Няма как да я надрусаш до горе, защото трябва да я изправиш вертикална и съответно - никакво разбъркване. Да не говорим, че и мотора няма да може да го завърти това.
IJAN - специалист
vsn написа:
Колега ще цитирам написаното на малка торба цимент за направата на бетон:30л. пясък,60чакъл,12л. вода,25кг. цимент!Мисля,че 130л. бетонобъркачка ще ти свърши работа но ще работи на ръба на възможностите си! :?

Колеги това съотношение за каква марка бетон е?????
Pavkata_svt - специалист
Да вдигна малко темата,най-вече за да е полезна на бъдещите чудещи се;ДА КУПЯ ИЛИ НЕ:.
Днес се сдобих с хърватска бетонобъркачка LIMEX 165л. на много добра цена.
Бетона се приготвя в пъти по-бързо и по-лесно.Готовата смес от едно бъркане е две колички от тези които се ползват от едно време,които са по-големи от сега продаваните според мен.Или поне са по-тежки :lol: .
Основното предимство е че може да се работи от сам човек за смеси до около 2 кубика,иначе май е по-лесно с готов бетон.Но за малко количество което иначе не бих се занимавал да бъркам на ръка,съответно работата остава за друг неизвестен път е идеална.Въпреки че един приятел си наля оградата-10кубика с такава машина за един ден.
Недостатъците са твърдите и тесни колела които я правят трудна за каране по мокра почва ,но ще сложа помпащи се,пластмасовата ремъчна шайба която ако премине гаранцията и се счупи не е проблем да се смени с алуминиева и липсата на лагери за обръщането на барабана,но не е толкова проблем.
Като обобщение след бъркането на 2 кубика бетон днес съм очарован и малко ядосан че не съм си купил по-рано.
Дано съм бил полезен на чудещите се.
Към този момент мога да предложа 130л.,165л. и 190л. LIMEX на добра цена под тези на пазара с гаранция и всички прилежащи документи.Не считайте мнението за реклама,машините не са мои,просто намерих човек който ги продава с голяма отстъпка защото трябва да прави оборот.
Pavkata_svt написа:
Към този момент мога да предложа 130л.,165л. и 190л. LIMEX на добра цена под тези на пазара с гаранция и всички прилежащи документи.Не считайте мнението за реклама,машините не са мои,просто намерих човек който ги продава с голяма отстъпка защото трябва да прави оборот.
Колега имам интерес към бетонобъркачките, за които говориш, моля те ако може да ми изпратиш повече информация за тях, като цени и т.н. на лично или maveric@gbg.bg. Благодаря предварително
Pavkata_svt написа:

Колега имам интерес към бетонобъркачките, за които говориш, моля те ако може да ми изпратиш повече информация за тях, като цени и т.н. на лично или maveric@gbg.bg. Благодаря предварително
Колега аз също се интересувам от предложението ако е валидно, то просто сезона е такъв ...
Моля ако може да ми пратиш инфо на nicksp68@abv.bg
botseto - напреднал
Pavkata_svt написа:
Силно заинтересован съм от предложението, колега. Мейл-ът ми е botyo_botev@mail.bg Не знам дали мога да получавам лични съобщения, понеже профилът ми е пресен, пресен :) Трябва до 2 седмици да си намеря бетонобъркачка, понеже ме чака наливането на пътека (широка 1 метър) около цялата къща + външна мазилка на целия първи етаж, а сме двамата с баща ми само.
Интересува ме цената на 130 или 165 литровата бетонобъркачка... има ли гаранция?
Pavkata_svt написа:
Колега, и аз търся спешно бетонобъркачка около 190 литра.
Определено събуди интереса, моля те прати ми ЛС с кординати за връзка и цени на 190 литрова, ако все още има.
мейлът ми е "devil666.6@abv.bg"
Благодаря предварително.
botseto - напреднал
Към колегата, който ми писа лично съобщение - все още нямам права да отговаря на л.с., но се надявам да види тук... Пратил си ми офертата за бетонарка точно на следващия ден след като вече си бях купил бетонобъркачка. Офертирай някой от другите колеги, които имат нужда и успех! Аз моята си я купих на някаква промоция от метро. Мисля, че е китайска, но една седмица вече работи без проблеми от сутрин до вечер с почивка по обед само. :) 120 литрова е с работен обем 100 литра максимално (ако не бъркам мн рядко излиза количка и половина, че ако е рядко и се разбърка хубаво излиза по мако). Взех я за 352 лв. с оскъпяването (на изплащане) иначе беше 322 лв. с ДДС. Успех на всички и спорна работа!
bulhomes2 - майстор
Като го правиш рядко - значи е'аваш мамата на бетона. Водата в повече от необходимото количество сваля драстично качеството му. Фло е спеца по бетоните и да ме поправи, ако са ми грешни спомените, но те са, че бетона трябва горе-долу да запазва формата си като го стишнеш с ръка. На запад гледам, че го проверяват като пълнят един отворен от двете страни конус, и като го вдигнат трябва да се "разлее" до определен диаметър. Ако не го направи или го прехвърли - изхвърлят бетона.
Последна промяна от bulhomes2 на пон юли 30, 2012 10:03 pm, променено общо 1 път.
Фло - специалист
bulhomes2 написа:
Като го правиш рядко - значи е'аваш мамата а бетона. Водата в повече от необходимото количество сваля драстично качеството му. Фло е спеца по бетоните и да ме поправи, ако са ми грешни спомените, но те са, че бетона трябва горе-долу да запазва формата си като го стишнеш с ръка. На запад гледам, че го проверяват като пълнят един отворен от двете страни конус, и като го вдигнат трябва да се "разлее" до определен диаметър. Ако не го направи или го прехвърли - изхвърлят бетона.

Така е колега,водата ,излишната компрометира бетона. Това е защото цимента свързва /хидратира/само 25-30 % вода от масата си.За да стане ливък бетона се използват пластификатори и суперпластификатори като се намаля и направната вода в количества близо до 30-те %.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: