• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
https://promotools.bg/makita-uc3541a-verizen-trion.html
Аз бих заложил на това.Неуморима е,а няма конкуренция по осигуреност и цена на части от консумативи до последните подробности.На повечето марки ел.моторите вървят само комплект,но не и при тази марка.Верижно колело няколко лева,винтове по обтяжни механизми стотинки и т.н.Няма чупещи се предпазни колела в редуктора и т.н.Вече и регулируема помпа за масло.....Не гонете само цена,ниската покупна често ни излиза през носа.
И тези 1800 вата...ами и при по-серизни натоварвания не съм успял да я накарам да и паднат осезаемо оборотите,дърпа яко и не мисля че и трябва повече мощност за каквито и да е задачи.Въртящия момент и скоростта на веригата са водещите параметри,според мен,а не незнайно как дадените ватове....всъщност това което пишат,мисля че е консумираната мощност,а тя зависи от доста неща.Какво КПД има и какво отдава накрая зависи от конструктора.
Kokar - специалист
koveslav написа:
...
Чета, че често се чупел обтегача на веригата на този модел.
Дали се е случвало и лесно ли се отстранява?
fore - майстор
Е то ако на тая Макита се чупи оптегач, кел файда. :prayer: Нали и на Лидлската там и е слабото място. Иначе е хала Лидлката с тия 2300 вата.
А в нашият Лидл в момента гледам насипали 4 броя за по 99 лева.... Направо без пари. Три пъти по евтино от тази Макита.

Ако е вярно това, направо си вземай Маклуча с гайката на оптегач- веригата и ще знаеш че няма чупене това.
ZEDYCUS - майстор
Makita , Ръкохватка затегателна UC3020A,UC3520A,UC4020A,UC4030A,UC3530A,UC4530A, 154763-1

Makita , Ръкохватка затегателна UC3020A,UC3520A,UC4020A,UC4030A,UC3530A,UC4530A, 154763-1
3.01 лв/бр (с ДДС)
-
+
добави в кошницата запитване
Наличност: 4 бр (София:4,Ямбол:0)
Код на артикул: MKT6052224
Код на производител: 154763-1
UC3020A,UC3520A,UC4020A,UC4030A,UC3530A,UC4530A
Това е цената в Ташев галвинг за по стария модел триони. Под ръка ми се намира 3520А модел кара вече 5-6 година, не съм счупил ръкохватката нито веднъж. То на тая машина всичко се стяга лесно и леко и по важното не се разхлабва при работа. За по новия модел по горе не намерих цената, но не вярвам да е много по скъп. Вие дърва ли режете или презатягате гайките само. :lol:
Обтегача е на снимката над ръкохватката за стягане на шината Назъбена гайка. :cool:
Kokar - специалист
Хубавото на тази Макита е, че се продава в цял свят под едно и също име.
Лесно се събира информация за такъв продукт от големите магазини като Амазон с много потребителски отзиви.
Съответно, добри, но непопулярни марки/модели се пропускат.

Понеже намирам горния модел на цена под 200 лв. с доставката от реномиран магазин, вероятно ще го поръчам.
Ще почета още малко, за всеки случай... :rock:

ZEDYCUS, доколкото разбирам новите модели не са с гайки, а с обтегачи.
Аз имам моторен трион с гайка и съм му свикнал и не ме притеснява, но явно ще се съобразяваме с производителите.
Последна промяна от Kokar на пон фев 12, 2018 10:10 pm, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Kokar написа:
koveslav написа:
...
Дали се е случвало и лесно ли се отстранява?
Аз съм с 3520 стария модел,пак с бързо обятагне и нищо не съм успял да счупя досега.Въпреки издевателствата върху нея с по-дебели шина и верига.Не вярвам Макита да се изложи,тормозя няколко различни машини на тази марка.Ако нейните механизми са слаби,представям си в сравнение с тях другите какви са....
Kokar - специалист
ZEDYCUS, koleslav, Китайчета ли са вашите машинки?
Ако - да е добра атестация. Ако - не, значи говорим за различни продукти.
Този модел сега се произвежда в Китай.
ZEDYCUS - майстор
ZEDYCUS, доколкото разбирам новите модели не са с гайки, а с обтегачи.
Аз имам моторен трион с гайка и съм му свикнал и не ме притеснява, но явно ще се съобразяваме с производителите.
Не може да се разберем нещо. Същия трион 3541 купих на роднина от немския Ибей за 200 лв преди време та го разгледах наживо. На снимката съм ти нарисувал с какво се обтяга веригата и с какво се стяга шината с веригата. Не виждам как ще го счупиш обтегача на веригата, то така е направен че не може да се пренатегне. Имам като на ковеслав триона, 3520 при тях обтягането е под ръкохватката за затягане. Безпроблемна е за тези години 5-6 които е при мен. Няма значение за Макита къде се произвежда, дали в китай дали другаде, тая тема е дъвкана много.

Прикачен файл

uc3541a_l.jpg
uc3541a_l.jpg (35.29 KиБ) Видяна 3258 пъти
Kokar - специалист
Благодаря за мненията!
Ще се похваля с избора...
Kokar - специалист
Машинката пристигна - Makita UC3541A 240V Electric Chainsaw 35cm 1800W. Малко над 200 лв., заради доставката.

Надявам се да има съвместимост с веригите на Щил. Използвам Duro линията на Щил и не е добре, ако трябва да имам различни вериги с Макита. Ще пиша щом разбера...
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: