• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
dyaneff - майстор
EDI написа:
Саньо правят най-добрите елементи за машини.
Подкрепям.

Батерия 14.4 Волта, се зарежда до 16 Волта.
mitko64 - майстор
Благодаря за бързия отговор! Гледах наскоро една машинка и се дзверих на тези 16V.
gottogetit - специалист
здр колеги. днес отворих един винтоверт на 18 волта и на плюса и минуса на двигателя видях запоени два елемента с две крачета. малки, кръгли и сплескани, единия е на плюс и на корпуса , а другия на минуса и корпуса.
с оранжев свят са и имат надпис 104.
някои може ли да каже какъв е този елемент и каква му е функцията :)

Прикачен файл

Image2876.jpg
dyaneff - майстор
Кондензатори против електросмущения.
gottogetit - специалист
dyaneff написа:
Кондензатори против електросмущения.
колега какви по точно електросмущения. били разяснил по подробно. каква е ползата от тези кондензатори и дали мога да намеря подобни в бг и да сложа и на моите модели винтоверти.
dyaneff - майстор
Когато двигателя работи се получава искрене между колектора и четките. Няма смисъл да слагаш нищо освен ако докато работиш с винтовера не слушаш радио на средни или дълги вълни.
Здравейте, искам да попитам коя от двете машини бихте ми препоръчали, като на мен ми трябва за лична употреба с дърво и евентуално ако се наложи нещо по-сериозно, не за професионална работа.

Skill "2395 ас" http://skil.podberi-drel.ru/price/podbo ... ac/12.html 70лв
Другата машина за която се чудя дали е по-добра е
Bosch PSR 960 http://bosch.podberi-drel.ru/price/podb ... 60/12.html. 110лв
И заслужава ли си цената на Bosh-a?
EDI - майстор
Да ти кажа и двете не си заслужават.Вземи си една литиева машина.В ЛИДЪЛ в момента са най-евтини и колеги от форума са доволни за домашна употреба.
pavel_pavlov_88 - помощник
Здравейте колеги!
Имам една батерия 12v 1.3Ah Ni-Cd на макита за рециклиране.
Интересува ме може ли да се направи с литиево йонни елементи и някой ползвал ли е елементите на Lava(продават ги до Техническия университет),читави ли са или да търся други.
fox_vt - майстор
Може що да не може но има малка уловка,за да работи винтоверта ти ще ти трябват 3 елемента свързани последователно и поне два такива клона свързани в паралел,и естествено и подходящо зарядно със балансьор.За лавата нищо не мога да кажа дай линк или снимка или някви характеристики на елементите.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: