• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 386
Ел. инструментите. Консумативи.
gogo7777 - майстор
И не трябва да я има.......
dragozow - майстор
Ако някой от вас планира покупка на голям трион Husqvarna да знае че след Нова година влизат в сила други цени за 550, 560, 450, 365, 372 и др, ще бъдат със 70-80% по-високи, имам ги на списък цените. Обяснението е че тези модели са били до сега на специални цени за България, но сега от фирмата майка са решили да ги направят еднакви в цяла Европа. До сега наистина беше така, защото някой грък например се вдигаше и идваше до България за Husqvarna 365 за 500 евро, защото в Гърция струва 800-900 евро. Цените на въпросните машини са по-скъпи в Сърбия, Македония, Румъния и други съседи, защото често идват до България за това.

Изображение
efendi - специалист
Здравейте колеги, имам едно просто може би но и уместно въпросче. В бензиновия трион къде се налива масло, само в резервоара предназначен за него ли? Е станаха две, а в двигателя как стига маслото, говоря за чисто нов трион още не помирисал дърво? п.п. да вметна за сефте ми е да се сдобия с такъв трион.
stiv1961 - майстор
Ако ти е сефте прочети внимателно например ето тази инструкция
http://www.oleomac.bg/userfiles/product ... -GS350.pdf

Самия трион няма ли инструкция?, .... или е от битака :?
efendi - специалист
Ами има инструкции и пише, че масло се налива в определения резервоар, и отделно се прави смес със бензина. Всичко е с гаранция и е ново, просто не мога да се сетя след като цели 7 години в естеството ми на работа включваше извършване на дейност със бензинов трион щил 21, да сме му наливали другаде масло. От това което чета виждам,че само в казанчето за масло се налива. Явно требе да е така, едно време имах симсон, сменях му маслоте много често, нали е двутактов, имах бензинова помпа за поливане и тя е двутактова наливах масло в пробката на мотора, ама туй животно сякаш го виждам за първи път..... :? ......а не е така
al4o - специалист
Едното масло е за веригата
stiv1961 - майстор
efendi написа:
Ами има инструкции и пише, че масло се налива в определения резервоар, и отделно се прави смес със бензина. От това което чета виждам,че само в казанчето за масло се налива.
Ами ти сам си отговори :) В казанчето за масло се налива масло за смазване на веригата, а в резервоара се налива смес от бензин и масло :) - виж в инструкцията какво е съотношението бензин/ масло и ..... това е :)
efendi - специалист
Аха значи да не търся "дупка" за наливане на масло в двигателя....много благодаря. И това ще видя.
efendi - специалист
Ето го модела: http://тримери.naedro.eu/rezachka_za_darva_raider-rd-gcs08.html Ще го използвам за лични нужди, за вилата, за рязане на стари дървета , общо взето да си свърша на мене си работа да не се мъча с бичкията. Наясно съм, че за тези пари толкова, но общо взето всичките ми машинарийки са тая марка и да чукам на дърво не са ме предавали. Като се пооправи времето ще и направя и сефтето. Имам и още един въпрос, какво ще стане ако сложа по къса дъска, и по точно от хускварна има едни по 38 см, ако не се лъжа бяха по 40-50 лв, дали ще е по добре и няма да се тормози толкова, щото тая е 45 см. ?
stiv1961 - майстор
efendi написа:
Аха значи да не търся "дупка" за наливане на масло в двигателя....много благодаря. И това ще видя.
Тук ма утепа :-D, каква дупка в двутактов двигател, той се смазва от двутактовата смес бензин/ масло
В харктеристиката на резачката пише препоръчителните дължини
Препоръчителни дължини на водещата шина, min - max: 350 - 450 mm (14" - 18")
Дължина на рязане:
340 mm с водеща шина 350 mm (14")
390 mm с водеща шина 400 mm (14")
440 mm с водеща шина 450 mm (14")
Последна промяна от stiv1961 на вт яну 28, 2014 7:25 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 386

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: