• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
Не знам колко читава фирма са, но нарушават закона още със заявения гаранционен срок от 6 месеца. По закон минималния срок на гаранция е 2 години за сделки с физически лица и 1 година за юридически. Иначе така по описание един от евтините ТИГ апарати ми хвана окото и на мен. Ако имам парите за пазаруване обаче, ще се откажа от аргона но ще взема апарата от Данчо или от Калоян. Поне ще знам, че гаранцията е наистина такава. Той Калоян не случайно е сложил 4 години гаранция. Ако не е сигурен в стоката която продава, ще ли я даде?
agj - майстор
MamaMy написа:
Иначе така по описание един от евтините ТИГ апарати ми хвана окото и на мен. Ако имам парите за пазаруване обаче, ще се откажа от аргона но ще взема апарата от Данчо или от Калоян. ?
За Данчо не знам ,но Калоян успя да убие конкуренцията им, с евтиния електрожен и с дългата гаранция.НО ТИГ апаратите все още в Хасконските фирми са най евтини.Последната за която дадох линк беше на изложение в Стара Загора!
koveslav - майстор
Ами то ако се гледа само от гледна точка на цени и гаранции,АИГ правеха убийствени цени на изложбата.Доколкото видях с панаирната отстъпка тяхната малка машина излизаше под 200лв също с 4 години гаранция. Аз бих пообиколил и бих пробвал кое как работи,не бих купил заваръчна техника само на приказки и цифри,независимо от кого е.
dragozow - майстор
Да, най-добре е да се пробва. Ще имам евтини виг машини, но евтините са с базови функции и за това се въздържам. Няма и особено търсене на такива. Който се научи на виг иска и повече функции, от друга страна машина с пулс и повече екстри струва близо до цената на AC/DC. При нас се продават именно повече машини за алуминий.
Е, за това иде реч - ТЪПА НЕ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА СМЕ. По закон фирмите СА ДЛЪЖНИ, ДА ДАВАТ ГАРАНЦИЯ 1-2 ГОДИНИ ......ДА АМА НЕ. И за това ми изглеждат лигави БГ тарикати.Аз си пазаря от Китай -Али- и т.н. и само БГ пощи веднъж ме ....... излъгаха. А в татковината ми, всички искат да ме излъжат.Както беше писано - останахме 6 млн. тарикати и си правим профански тарикатски номера и ... накрая бизнеса закъсал. Ще закъса, защото ще отида в Румъния, Сърбия, Турция даже Гърция и по-нормално ще си купя нещо.

Та за инверторните ел-жени де, всеки предлага, но само двама имат работеща свястно гаранция.Техниката е, до късмет, ама изгори ли ти късмета може да изгориш и ти.За някой 300лв. може да са джобни за закуска, ама за мен не са.
agj - майстор
dragozow написа:
Ще имам евтини виг машини, но евтините са с базови функции и за това се въздържам. Няма и особено търсене на такива. Който се научи на виг иска и повече функции, от друга страна машина с пулс и повече екстри струва близо до цената на AC/DC. При нас се продават именно повече машини за алуминий.
Който наистина разбира една мишина с базови функции ще му е достатъчна за обща употреба Само че много зависи какви са базовите функции,щото предните машини който продаваше нито бяха евтини ,нито бяха достатъчно функционални.
Машините за алуминии и особено пък тези с пулс са специализирани и се ползват за професионална работа. Харченето на пари за такива мишини за лична употреба според мен е абсолютно неоправдано. Машината Argo TIG AC/DC 200 ,която в момента продаваш е с най необходимите базични функции, и напълно достатъчна за професионална работа и особено пък за заваряване на джанти ,за което съм сигурен че в 99% от случаите се купуват такива машини.Основния недостатък е обема и теглото и.
agj - майстор
IvSt написа:
Аз си пазаря от Китай -Али- и т.н..
Ми пазари си.Щом мислиш че пазаренето от там ти дава и повече сигурност и гаранция.
dragozow - майстор
Да, онези машини бяха от друг завод с висока себестойност. Трудно се продаваха, въпреки че не се сещам да се е връщала такава за нещо. AC/DC се продават главно за джанти на сервизи. Но има хора които ги сърби и могат да си позволят 1 300, че и повече лева да си играят вкъщи, дай боже всеки му.

Edit
Аз също си пазаря от Китай всякакви неща...и не само от Китай. Последните ми три телефона са именно китайски, но с много добро качество, нямам предубеждения. От Китай съм си купувал обувки за 80 долара, тук струват 150 долара. Имат страшно качествени неща, има потребителки ревюта и мнения. Сега ако съм автосервиз и ми трябва машина не бих рискувал, защото дори и най-марковите се трошат. Всеки си решава как да постъпи.
agj - майстор
dragozow написа:
Но има хора които ги сърби и могат да си позволят 1 300, че и повече лева да си играят вкъщи, дай боже всеки му.
А бе то и мене ме сърби, но все още не мога да си позволя да си чеша сърбежа със 1 300, че и повече лева :) ,пък и все нещо като че ми липсва във функционално отношение в машините!
agj - майстор
dragozow написа:
Аз също си пазаря от Китай всякакви неща...
Сега ако съм автосервиз и ми трябва машина не бих рискувал, защото дори и най-марковите се трошат. Всеки си решава как да постъпи.
Именно за машини идеше реч.Не съм сигурен дали изобщо са по евтини ,пък и да са ,при евентуален проблем,главоболията са страшно много и просто не си заслужава.....!
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: