• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Homunculus, мисля че разбрах за какво говориш- кожухът на редуктора има два правоъгълни - засег зъби, а те влизат в корпуса на верта при сглобяването му, за да не превърта редуктора в корпуса и да е хванат стабилно.

Изображение

Пневматичният гайковерт не е чак толкова мощен. За да го накарам да отвие болт от алумин джанта ми се наложи да го форсирам до 9 атм. И пак трудно отви болта. Едва ли постига дадените от производителят 310 Нм при 8 атм.

Та какво може да му стане на редуктора от удари в посока на отвиването на патрона със сила до към 250 Нм ? Все ми се струва че или пак ще превърти моторчето леко или няма просто да успее да отвие патрона.

Премахването на патрона с флекс отпада. Това е чисто нова машина, която смазах и сглобих на 100%. Немога да я строша така.
Има по елегантен и прост начин за проблема ми с това че не хваща 1,5 мм бургия този патрон- да си купя бургия с накрайник за верт- 1/4 на 1,5 мм диаметър. Така няма да имам проблем с дупченето и с този диаметър при този патрон.
Последна промяна от fore на ср мар 23, 2016 5:00 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
Или си навиваш плътно на опашката на нормално свредло медна телчица и така ще става и за твоят патронник.
fore - майстор
Може и така, а става ли центровано точно ?

Сега купих от железарията на Пиротска 12 броя с титаниев нитрид -оксидирани, от 1,5 до 6 мм- с междини размери между тях за верт. Кофтито е че счупи ли се 1,5 мм, пак няма да имам такова. А и са кът такива бургии/битове. Само в тази железария ги видях за сега.

На вилата на голямото менгеме ще го пробвам пак с или без гайковерта. Намерих прав шестостен 10мм, купуван отдавна. Поне централният болт се развива за спорта вече.

Само не мога да разбера защо е било нужно това зверско стягане и залепване. Айде централният болт хубаво- той е крайната контра, ама патрона ??? :prayer:
stan73 - майстор
Явно обичаш да се вкарваш във филми.
Не се мъчи повече и не чупи машинката. Ползвай си я така. Както те посъветвах по-горе - можеш да си решиш проблемът със съвсем обикновени свредла и с навиването на опашката им на медна жичка. (спирам със съветите, че все едно говоря/пиша на стена...)
fore - майстор
Що се сърдиш бе Стан ? :partyman: Аз знам за това още от преди- друг колега също го спомена този метод. Какво лошо има че искам да видя дали може с гайковерта да стане нещо. Той лока изпуска и едва ли ще счупя нещо.

Филми, филми, ами половината работа я направих- болта го отвих и целият верт ревизирах и сега да се предам е още рано.
Купих битови свредла, така че пак аз ще съм отгоре, но и тоя патрон дето го купих, само на склад да го държа ...........
stan73 - майстор
Ревизирал си нещо, което няма нужда от ревизиране. Вероятно така си загубил и гаранцията. Всъщност за мен беше полезно това, че научих, че редукторът е с метални зъбни колела.
За сравнение при мен имам една разглобена много солидна машина - син Бош, хеви дюти, от Швейцария, редукторът му е огромен, но е с 5 полиамидни зъбни колела (а го разглобих поради изгорял спусък).
fore - майстор
Полиамида е също дост здрав- има специален за зъбни колела и тнт. И 12в Райдер с геловите клетки дето ги приспособих е с полиамидни и си върти видии до към 10 Нм без да се трошат предавките.
То и метално/закаленото се троши.

Да си изгубя гаранцията :mrgreen: :lol: , недей така бе човек, аз само дето празна кутия не съм им давал когато заменям. Понеже съм коректен.
Кви хватки стават......................... :prayer: Едно щети кажа, уред от Лидл е винаги в гаранция или замяна. :lol:
stan73 - майстор
Хората са коректни и с почти немско отношение (откъм гаранционни политики). Според мен не трябва да се злоупотребява с това.
nikolson - майстор
Или си купуваш http://www.praktiker.bg/bg/c/%D0%9F%D0% ... 4/p/460853 и си караш с цилиндрични свредла и пестиш пари. И с тези малки размери не се пробива с удар.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: