iivanov написа:Има вероятност да се развие.Абе не съм съгласен с теб, то по тази логика може да се развие и при поставена верига и капак, но хората са го измислили.

iivanov написа:Има вероятност да се развие.Абе не съм съгласен с теб, то по тази логика може да се развие и при поставена верига и капак, но хората са го измислили.
dragozow написа:По инструкциите пише да не се пали триона без капак, шина и верига.Така е, но в инструкцията основно го пишат с цел безопасност за потребителя. Не виждам никаква основателна причина за притеснение освен тази дето я е описал Иво /въпреки, че за една проба изобщо това не е фатално/ вкрая на краищата никой няма да си тормози машината без шина и верига
iivanov написа:Ами направи го експеримента, заснеми, качи в тубата и разбий мита.Ама направи няколко опита, за да го размажеш напълно.Само се варди, да не ти нося цветя и портокали в болницата.Че май си ми наблизо.Иво както писах по-горе правил съм я тази операция с моя трион и няма никакви проблеми /даже когато я носих за малък ремонт майстора я запали пред мен без шина и верига да ми покаже къде е бил проблема/.Може наистина да е грешно, но досега не се е разпадал съединителя, а и както казах от една проба просто няма как да стане.![]()
Тани написа:Не знам конструктивните особености на резачките, но в мнението на Иванов има логика.Тани не бъркай винтоверта и боркороната с резачката. При резачката когато пуснеш спусъка веригата също продължава за момет да се движи до пълното спиране от цетробежната сила, но няма рязко спиране, освем при използване на ръчната спирачка за принудителто отцепване на съединетеля от двигателя при аварийни ситуации.
Соф, пробвай да сложиш някоя боркорона на резба, която се самозатяга при рязане, на винтоверт с добра спирачка. В момента в който пуснеш спусъка, оборотите на потронника на винтоверта намаляват, но от центробежните сили боркороната продължава да се върти по инерция и се саморазвива , ако не е опряна в нещо да и убие инерцията.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: