• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
comunikator - специалист
Точно това ренде искам!
comunikator - специалист
Виждал съм ги няма нужда.
Plastex - помощник
Kasper написа:

В заключение - имам наблюдение, при товя пряко, върху ел. рендета (2 бр.) на Райдер RDP-EP10 от 90 лв. Подчертавам цената, защото имат още два или три модела за тях не мога да кажа нищо, но този се държи добре, при това и при не грамотно ползване (един приятел подкара с него дъската с пироните и потроши ножовете с държача ...). След ремонт - 10 лв. нови ножове с държачи си работи прекрасно ...
Да споделя и тук, колеги, преди ден-два четох темите "какво ренде" и днес вече стана белята, може и при нас да е бил каръка и да сме действали много аматьорски, но понеже никъде не видях някой да е споменавал за опасност от нараняване, реших, че машинката е като цяло безопасна, а днес новозакупения райдер RD-EP12 сдъвка торбичката за стърготини, придърпвайки я с ножа , заедно с пръстите,
и последва едно здраво разрязване на два пръста, спешен кабинет и шевове.
Не знам при другите модели как е решен въпроса с тези торбички, но при този модел определено е опасна за ползване и доведе до сериозно нараняване. Пиша го, за да имат предвид евентуални купувачи и ползватели на такава техника, с надеждата да бъде предотвратен друг подобен нещастен случай.
EDI - майстор
Жалко за инцидента, да оздравяваш бързо.Няма безопасни машини по мое мнение.Трябва да си винаги готов, дето се вика.По принцип в торбата трябва да има тел, която да я държи права.И на мен ми се е случвало веднъж да захапе торба, но на спиране на вала, само торбата стана на парцали.Телта се беше откачила.Аз затова не ползвам торбите, когато рендосвам повече материал.Слагам торба само ако удрям една стружка, много бързо се пълнят, задръстват отвора и рендето започва да плюе отдолу талаша.
krasko_ood - специалист
Какво трябва да гледам при регулиране на ножчето на ел. рендето за може да рендосва равномерно. В случая моето ренде е от бриколаж и му обърнах ножчетата. На захвата има два стопора с вътрешен шестограм за регулиране на дълбочината и три болтчета за натягане на ножа към вала.
EDI - майстор
Нивото на ножовете трябва да е идеално равно със нивото на задния неподвижен плот.С шестограните се повдига и сваля нивото.Ако само обръщаш ножовете, не пипай настройките, височината би следвало да е добре настроена фабрично :-D :lol: .То зависи и от качеството на самите ножове - дали са заточени фабрично на един размер от канала.Първо пробвай как реже.Ако не реже добре, тогава настройвай височината.
M.Yankov - специалист
Колеги имам нужда от такъв инстумент - досега все носех материала на един дърводелец уж евтино, евтино 5-лв,10лв и работата отиде на цената на едно ренде.
Имам още много работа и предпочитам да огранича този разход.

Това мисля, че ще ми върши работа предвид нещата които прочетох тук.
Съжалявам за въпроса... но какво значи това дълбочина на фалцово стъкло: 12 мм;

http://www.emag.bg/rende-elektrichesko- ... DW49RBBBM/

А 850 ватовото е с 14лв по-скъпо, има ли смисъл или и горното ще върши работа?

Благодаря предварително!
EDI - майстор
Фалцово стъпало, не стъкло. :lol: Някои рендета могат да правят фалц, сиреч канал в края на дъската, та ако пише 12 мм, машината може да дълбае фалц до 12 мм.Колкото по-мощно, по-добре.Имай предвид, че ръчното ренде не може да ти даде геометрия като абрихта или щрайхмуса.По-скоро е за зачистване на дъски и греди, където не ти трябват идеални равнини.Аз с рендето си минавам обикновено гредите за разни външни проекти - навеса, асмалъка, такива неща.Също ползвам два РАЙДЪРА, по стари модели, та имай предвид, че може да се наложи побългаряване малко - предната подвижна плоча никога не е в една равнина със задната :lol: обикновено при навиване на винта, върви накриво, такива неща.
M.Yankov - специалист
Фалцово стъпало, не стъкло.
ми така писали хората и си викам тва да не е някоя нова разработка на НАСА :-D
По-скоро е за зачистване на дъски и греди, където не ти трябват идеални равнини.
Да за външни цели. Трябва ми за дъски за обшивка само от едната страна, и асмалък, навес, че и порта. Не искам идеално гладка повърхност.
Незнам дали ще го използвам след това, но нали не яде хляб, не пие вода, не е излишен още един инструмент в гаража :)
Ако пак ходя при тоя дърводелец ще отидат пари за три рендета :-D

Благодаря ти за информацията :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ел Ренде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: