• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
reingar-x написа:
Метабото е хубаво,но части и сервиз само при киров а те са едни представители за пребиване.По-скъпа марка е вярно прави се само в германия но е по -скъп за поддържане инструмент,но все пак ти си преценяваш.
Кое се прави само в Германия? Метабо ли? Че моята пендулка си е чайна майна :)
Или имаш предвид конкретно флексовете?
patologa_ds - напреднал
Много ми харесват МЕТАВО.
Не знам и аз какво да предпочета. Такава МАКИТА, като МЕТАБО-то по-горе, не видях. :/
patologa_ds - напреднал
Не знам дали се правят само в Германия. Не съм обърнал внимание и на малкия флекс какво пише...
reingar-x - специалист
Метабо главно съм виждал и работил със ъглошлайфи и перфоратори,всички са били произведени във германия.Но не се учудвам да са прехвърлили част от производството си на изток.Защо пък да няма такава макита,като метабото което си харесал 2200 вата 6600 оборота в минута.Според мен модела GA9020 май е точно такъв,даже и двете са правени в китай :mrgreen: но ако решиш да е макита най добре се обади на съфорумеца ни Kumay той най добре ще те насочи.
Последна промяна от reingar-x на пон фев 18, 2013 2:50 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
МЕТАБО доскоро си работеха в Китай, но върнаха повечето производство в Източна Европа и малко в Германия.И БОШ направиха същия номер, заради голямата партида ъглошлайфи без смазка в кутиите.Това го научих от един приятел, дето се занимава с такива продажби, не знам дали е 100% истина.Синьото МЕТАБО си е чисто китайче, част от зелените, но не знам кои точно се правят в Европа-та, а някои от най-високия клас в Германия.
mitko64 - майстор
Интересно ми е големите ъглошлайфи на Макита имат ли българска връзка. В сайта на Арексим инжинеринг гледам такива шприцовани пласмасови компоненти с логото на Макита.
idunno - специалист
Аз мога да кажа за LTX серията на Метабо, че се прави в Германия.За другите серии нямам идея, но съм сравнявал моя нов LTX с LT модел и определено има разлика.
patologa_ds - напреднал
reingar-x написа:
Метабо главно съм виждал и работил със ъглошлайфи и перфоратори,всички са били произведени във германия.Но не се учудвам да са прехвърлили част от производството си на изток.Защо пък да няма такава макита,като метабото което си харесал 2200 вата 6600 оборота в минута.Според мен модела GA9020 май е точно такъв,даже и двете са правени в китай :mrgreen: но ако решиш да е макита най добре се обади на съфорумеца ни Kumay той най добре ще те насочи.
Хубаво де. Кое от двете да избера!?
Дотук разбрах, че МЕТАБО нямат хубав сервиз. Само при Киров.
Макита имат сервиз. Томика е магазина.

http://tomika.bg/index.php/detail/view/767

http://shop.kirov.net/?cid=48&pid=110
reingar-x - специалист
Значи ако работиш и флекса рано или късно ще ти дотрябва сервиз каквото и да ти говорят,че не се чупят.Аз лично се уверих,че екзотиките в България са скъпо удоволствие,мой познат беше набарал перфоратор,зеге и малък флекс MILWAUKEE . Както много ги хвалят,че не се чупят така вече си стоят и чакат части или някой да се заеме да му ги оправи.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на флекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: