viewtopic.php?f=57&t=47043&start=2800#p684052 Знам,че е плагиатство,но ако модератор или друга засегната страна прецени да трие смело и безотговорно 

mitko64 написа:Днес най- после намерих време да инсталирам и пробвам комбинираният шмиргел. Нямах проблеми с настройката на лентата и пошлайфах едно крушово трупче. Когато се шлайфа на по- малка площ е ОК, но щом се опитам надлъжно на голяма площ, почва да се тормози видимо. 240 W ми се вижда малко за лентово шлайфане. Заточих на камъка три свредла, най- голямото 12мм., справи се добре. За пилене и заточване на пластини също ми хареса- от една счупена правоъгълна пила оформих нещо като секач, стана доста бързо, нищо общо със 150 ватовите. Обаче.... има неприятно биене на диска- или диска е неравномерно широк, или притискащите шайби са струговани накриво. Добре поне, че няма радиално биене като предният Ferm дето имах( лагерните легла струговани с изместване спрямо центъра на оста).Малко да си допълня впечатленията. Машинката се оказа уникално куче- понеже имах пожар в работилницата и всичките и пластмасови и гумени части бяха изгорели. Пробвах я накъсо, без пускова кнопка и за моя изненада мотора тръгна. Днес и купих пусков бутон ,кабел и шмиргелова лента Райдер от Мал Мук и я сглобих. Работи по- добре от нова(негорела). Шмиргеловият диск уж с отвор 1/2(така му пише на етикета) а се оказа с пластмасова втулка до Ф16мм(стават дискове на райдер).Втулката естествено се стопила, та набих на оста парченце от парнджийска тръба Ф16. Като монтирах диска просто заспа- никакво биене, за разлика от оригиналната втулка. Сега си бачка и пее, само перчатките са се стопили, та стягам с клещи при настройките.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: