• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Стана ми интересно, кой какви инструменти си се накупил на Parkside.
Аз съм само с битовете, водоструйката, мултикътъра и виброшлайфа.
Аз утре ще се редя за зегето.
С циркуляра какво може да се прави, че искам да направя една дървена постройка за косачката с една маса със шмиргелче, менгеме и за градинските инструменти.
Може ли да се справи със сухи греди и такива неща, защото от циркуляри не разбирам.За тази работа бях си подготвил правия ми трион на Bosch, ама е евтино и се чудя.
mitko64 - майстор
С циркуляр Спарки ТК70 примерно съм бичил от греди 12Х12 дъски на два пъти, но посе ги минавам на абрихта.На стационарният обаче ми е по- лесно Иначе силата му е в грубото разкройване, ПДч, подрязване на врати, разкройване на термо плотове. Абе за барака си трябват и зеге, ел. ренде(за покрива), поне абрихт и саблено трионче ако има. Иначе съм купил на Парксайд и Флорабест- мултикътръра, ексцентър шлайфа,голямата прахосмучка, ел. верижния трион,18V винтоврътка Li-ion, 3,6V врътка на Ейнхел и от всичко съм много доволен. Имам и един куп ръчни джади и консумативи на Пауарфикс, където имам известни резерви. Едно мога да дам съвет- не купувайте зенкерите- голем боклук са.
razli4en73 - специалист
От както си взех саблен трион,зегето не съм го бутвал.Много по функционален инстр.,а и не криви среза от доло,като зегето.Имам и мултикътър,незаменим за дребни и трудно достъпни места,но ми липсва ръчен циркуляр.Чудя се тоя малкия дали ще върши работа.
ferrari4456 - специалист
Защо зегето не го бутваш?
Аз имам прав(саблен) трион на Bosch.
http://strument.com.ua/published/public ... l_enl.jpeg
Такъв и мога да кажа, че не е много прецизен.Рязал съм греди за покрива и мога да кажа, че не е от най-добрите.
Бараката ще я правя със правия трион, виброшлайфа, рендето на Raider и зегето, което мисля да взема утре, ама ще видим.

ПП mitko64 ме е изпреварил.Да наистина са слаби.За дърво и греди са хубави, но не и за дебели железа.Рязах едно желязо 10х60мм над 10минути и от тогава си ги правя със флекс.
stan73 - майстор
"ДПП", метчиците и плашките качествени ли са според теб ?
Ако бяха Абрахам Дитрихц щях направо да ги взема, но те са ОВИм и не пише каква е стоманата... Не знам дали не е мека ?
Иначе днес в Лидълът в който ходих (Младост, Варна) клещите всичките бяха Абрахам Дитрихц от стомана Ц45 и естествено се изкуших да си взема... Прободния трион и ножчетата за него ми се видяха хубави, но вече имам Бъджет (и той е добър, но Лидълският ми се видя по-добър)...
ferrari4456 - специалист
Изядохте се да взимате тия клещи бе... :-D
Търся търся само тия за кабелите си намерих, всички други бяха или резачките или универсалните и 2-3 френски ключа. :shock:
Взех си прободния трион и със сина искаме да направиме едно клипче и ще го пусна.
Доста добра изработка и всичко е много добре.
Циркуляр не намерих, тъкмо видях един и беше отворен и жената искаше нещо и след още една обиколка на магазина изчезна, да бях го взел отворения, ама...
:partyman:
ferrari4456 - специалист
Ето ви клипа, който направихме със сина:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=on7BBcKOJrQ[/youtube]
Chefo77 - майстор
ferrari4456 написа:
Взех си прободния трион и със сина искаме да направиме едно клипче и ще го пусна.
Доста добра изработка и всичко е много добре.
Аз го взех, пуснах го вкъщи и отидох да го върна. Пък се оказа, че всички са така и си го прибрах обратно :lol:
Ножчето като се закрепи, не стои вертикално спрямо плота. Дори при изключено махало си е доста грубо наклонено. Сякаш се усуква целия задвижващ механизъм.
Утре ще му е кръщенето. Само ще си донастроя лазера, че свети леко у лево.
Между другото, СДС системата е уникална! Не хваща горната част над кръстачката, както на Бош-а, а цялата горна част, чак до режещата. Не зная как е като здравина, но няма падане...
Ферари, бутончето за обдухването леко ли се движи напред-назад? Сякаш почти не е хванато.
ferrari4456 - специалист
В първия момент се движи леко тоест качели не е закачено и после казва цък и на обратно е по същия начин.
И при мен си е при изключено махало доста напред, явно си е така.
На последната страница има чертеж за дървена кутия за инструменти, хареса ми и утре ще я направя, та да си разнасям инструментите с нея, а не по раници и такива.
ПП Само при мен ли след като натисна бутона за освобождаване на ножчето, то се изтрелва на метър от машината? :lol:
Иначе за тия пари просто по добро няма.За 49лв си е просто...фурия, Raider-ите са по-скъпи.
stan73 - майстор
Ще качите ли снимка или скан с чертежа на кутията за инструменти, че аз не си купих прободния трион, а както я описа - може и аз да си направя ?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Зеге Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: