• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
LazarGanev - "Велик майстор"
ESPACE написа:
крум написа:
От всички цифри в обявата само цената е вярна :-D .
...което пък е много жалко - по-щастлив шях да се чувствам от три пъти по-ниска цена например.
А по темата - след като се дразним от неграмотни майстори, трябва ли да си затваряме очите пред неграмотни търговци? :cool:
al-import ltd - специалист
Здравеите колеги, пояснявам за невежите или за хора които тепърва навлизат в новите технологий. Това е МAKITA модел BHP442RFE когато видите буквичката H в модела на серите(LI-ion) винтовери на MAKITA това означава че винтовера има ударна функция която се използва при пробиване на зидарии. Това е двускотостен комбиниран (пробиване,ударно пробиване)винтовер направен от аломинев копус позволяващ за наи-тежки натоварвания.Max Ømm - стомана/бетон/дърво: 13/13/32. Максимален въртящ момент, Nm: 70.Обороти на празен ход, rpm: min 0-400 / max 0-1400, ударите за мин: min 0-6,000/max 0-22,000. Зарейдане на батериата 22 мин. Цената е със 100 лв по ниска от пазарната.Продаваме и консумативи SDS+ и SDS-max на BOSCH и MAKITA.
Takezo Sensey - модератор
700 лв . май е малко множко и за най - големия професионалист

Има китайски аналози на 1400 оборота , които са по 60-80 лв . 2 батерии , 2 скорости е нямат удар и какво от това .Ето моя го "джвакам" вече година , ...никога не ме е предал :wink:

Позволих си да сложа снимка , на чудото на китайстата техника .
Сега очаквам критики от феновете на марковите машини.
Но това е за , такива като мен - аматьори. :ops:

Въпреки че използваме и , 2 електрически на МАКИТА и 1 РАЙДЕР...
От всичко по малко...:wink:

Прикачен файл

Изобр.145.jpg
Изобр.145.jpg (49.02 KиБ) Видяна 6831 пъти
Последна промяна от Takezo Sensey на чет май 01, 2008 6:46 pm, променено общо 1 път.
крум - специалист
Смекчете малко тона. Тук няма "невежи, незнаещи и измамници".
Истината се ражда в дискусията.

BHP серията наистина е ударно-пробивната на Макита. И това не е заради H-а в името (и в BDF452HW има H, но не е пробивна).
Подвел съм се, че колегата е написал BDF, а не BHP, защото единственото 442, което намерих в сайта на Макита, беше BDF.
Ето ви линк към BHP452 да разгледате спецификациите.
http://www.makita.com/menu.php?pg=produ ... tag=BHP452

Въртящия момент го дават 450 lbs, което прави около 50 Nm. Не мога да коментирам - възможно е или за Европа да правят други машини, или други брошури... второто е по-вероятно. Като се има предвид, че такива данни срещам само в БГ, проблема по-скоро е в Бг брошури.

За батериите - всичко, което казва колегата, е истина. Моите батерии са 1.5 Ah, зарядното е същото. Зареждат се точно за 15 минути, както е по спецификация. По спецификация за 3 Ah батерии го дават точно 22 минути.

Цената...
Цената е такава, каквато е.
За ориентир - 270 долара в Амазон.
Ако намериш някой да се навие да го донесе - 340 лв. крайна цена.
Ако намериш някой, който само да го посрещне в пощата и да го прехвърли на другото гише, запращайки го към България, в най-лошия случай:
- транспорт до Бг - ~60 долара,
- ДДС и мито +25%.
Приблизителна сметка - около 500 лв.

Отрицателни страни - гаранцията се обслужва много трудно, задължително участие на някой в/пътуващ към Америка.

А, да - и още едно неизбежно капиталовложение от около 30 лв за трансформатор 110-220 в.

П.С. Такезо, малко реклама на марката - от както го имам моя звяр, вече почти не използвам бормашина.
А за цената - казах - всеки си решава за него си. Аз за 300-та лева, които дадох, съм повече от доволен и никак не съжалявам. Направил съм си сметката, поел съм си риска. Отговор защо в БГ цените са такива така и не получих нито от Макита Япония, нито от Макита Австрия, но колегата наистина продава машината по-евтино, отколкото върви в магазините - 452-ката беше 1400 лв (срещу 300 долара в Америка) като излезе, наскоро я мернах за 990 лв.
Явно сме много богати и цените за нас се определят по специален начин... Аз за това и избягвам да пазаувам такава техника от България.
Именно , мразя машините с кабели :wink:

Като аналог бих предложил : ХИТАЧИ - WH-12DAF обороти от 0-2200 , 88 Nm , 1,4 amp. , 1.6 kg. е вярно няма удар . Но е долу горе 2 пъти по евтин :wink:
крум - специалист
Ако имаш това предвид:

Изображение

То е ударен гайковерт.
Т.е. друга бира.
Колегата говори за ударна бормашина.

Приложението на машинката е друго - да развива и завива гайки.
Не става примерно да пробиеш дупка с 2 мм бургия.

Първоначално се стреснах как от 12 волта са извадили толкова много Нютон-метри... :)
Да това е , имах впредвид по високо-скоростна машина за , навиване в картон .Мисля че ще стане. :wink: Със специалния адаптор "чашка" на STANLEY.Трябва да стане.
Здавеите отново всичко хубаво си има цена........а относно зарядното Круме за 60лв ако ми намериш на MAKITA ще купя поне 10 бр. Погледни тук........

Прикачен файл

skf12E1.JPG
skf12E1.JPG (75.2 KиБ) Видяна 6814 пъти
крум - специалист
Нещо не схванах, ще ми поясниш ли?
За какви 60 лв. става дума?
Извиняваи колега несам те разбрал правилно....
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: