• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
Какво да кажа? В момента не работя много,само епизодично разни дреболии.За около два месеца и нещо съм едва на трета ролка тел и няколко килограма електроди.Машината си е супер и ме радва.Кеф ти тел,кеф ти електрод-каквото е нужно.Охлаждането се включва само при нужда,ако загрее-много ме радва тази екстра,защото така не засмуква прахоляците,докато режа и шлайфам наоколо и подготвям детайлите. Не работя,не работя-пак правя често разни железарии и се кефя на правилния избор.Дали материала ще е 1 или 3 или 10мм няма проблем.Ако задачата не е походяща за телоподаващо,ще стане на електрод.Според моето скромно мнение напълно си защитава 160-те ампера.ПВ-то - напълно достатъчни 60%,докато беше топло работех повече и не се е активирала защита и при доста сериозни натоварвания.Много лека и мобилна,спокойно се носи с една ръка,заредена с ролката тел е около 12кг,само като електрожен е около 7кг.
Не съм се сблъсквал в моята лична практика с нещо,което няма да мога да си свърша с тази машина,така че лично за мен си струва всеки лев.

Прикачен файл

IMG_20161027_170230.1.jpg

Прикачен файл

IMG_20161128_204053.jpg

Прикачен файл

IMG_20161218_142506.jpg

Прикачен файл

IMG_20161009_175024.jpg

Прикачен файл

IMG_20161016_235251.jpg
Trakehner1 - специалист
Купих го чисто нов за 320лв, на половин цена, за това и реших да попитам. С аргонова ръкохватка е окомплектован.

Трябва ми и една соларна маска - Gys lcd master я гледах на 69лв на две места, читава ли е като за начинаещ?
koveslav - майстор
Trakehner1 написа:
Купих го чисто нов за 320лв, на половин цена, за това и реших да попитам. С аргонова ръкохватка е окомплектован.

Трябва ми и една соларна маска - Gys lcd master я гледах на 69лв на две места, читава ли е като за начинаещ?
Някакъв тип от Благоевградско разпродаваше такива,а и машини на други марки на ниски цени.Отдавна съм ги гледал.Но тия 320лв подплатени ли са с някаква гаранция,има ли към кого да се обърнеш ако гъкне техниката.
Trakehner1 - специалист
koveslav написа:
Но тия 320лв подплатени ли са с някаква гаранция,има ли към кого да се обърнеш ако гъкне техниката.
Да, от него е. Няма гаранция - карта има, но нямам касова бележка :). но не ме притеснява изобщо - занимавам се с електроника и стига да не са залети платките, няма проблем да го оправя или подобря.

Тези дни мисля да го отворя да го разгледам, искам да проуча възмжоността да монтирам по-големи радиатори и по-мощен вентилатор, за да коригирам 10% при 40С :D Изобщо няма да е скъпо, стига да става.
koveslav - майстор
Не се занимавай със щуротии,тези 10% при 40гр са перфектни, изобщо не са ти проблем.Никога няма да работиш при 40 градуса и макс,а същото ПВ при 30 градуса ще е най-малко 2-3 пъти пъти по-високо,а при 20 няма да изключи изобщо,ако не работи на макс.Да не говорим,че нямаш работа на максимален ток.
dragozow - майстор
Trakehner1 написа:

Има нещо нередно, в актуалната ценова листа на Deca аз като дистрибутор не мога да го взема на тази цена. Ако е наред машината си на далавера, но това е много слаба машинка. Тя е 150 А, но има ПВ на 40 градуса при 140 А 10%, което значи че въобще не може да разчиташ на максималните възможности, шланга и е 110А Eco, кабела на щипката е 10 мм2, няма кабел с ръкохватка за MMA в комплекта...евтина работа. Дано да ти върши работа, очаквам да споделиш впечатления как е машината.

Ето линк:
http://www.decaweld.com/default.asp?l=2 ... mdID=19182
Инструкция на български:
http://www.decaweld.com/files/Doc/000/0 ... ual%20.pdf

edit
Гледам му цените на частите, едната платка е 188 евро без ДДС.
Trakehner1 - специалист
По-скоро баща ми би споделил някакви впечатления, аз съм заварявал само с променливотоков електрожен и то преди много години, мнението ми ще е особено излишно :D Няма ръкохватка, днес му взех Esab Confort 300, 16кв кабел и маса Esab от черните, харесаха ми повече. С ръкохватката и масата прекалих малко, но предпочитам всичко да е преоразмерено. Ръкохватката я взех от Камартон, изработката и е потресаваща, изглежда сякаш са шприцовали пластмасата направо в земята. Масата е доста читава, хареса ми, но беше 12 и нещо с ДДС.

Тези маски на Gys бива ли ги за хоби употреба или да се бъркам по-дълбоко?

Калояне, благодаря за мнението, в опаковката има инструкции, гаранционна карта - непопълнена - и общо взето всичко беше запечатано. Никакви следи от употреба. Външно ми харесва като изработка, но по-скоро ме интересува отвътре.
koveslav - майстор
Trakehner1 написа:
koveslav написа:
Но тия 320лв подплатени ли са с някаква гаранция,има ли към кого да се обърнеш ако гъкне техниката.
Да, от него е. Няма гаранция - карта има, но нямам касова бележка :). но не ме притеснява изобщо - занимавам се с електроника и стига да не са залети платките, няма проблем да го оправя или подобря.

Тези дни мисля да го отворя да го разгледам, искам да проуча възмжоността да монтирам по-големи радиатори и по-мощен вентилатор, за да коригирам 10% при 40С :D Изобщо няма да е скъпо, стига да става.
Иначе ето една доста по-сериозна машина.Наистина не е чисто нова,но доколкото знам е много издръжлива и както се вижда е с добри възможности на ВИГ.
https://www.olx.bg/ad/kitin-170-tig-la- ... 3893030119
agj - майстор
koveslav написа:
Trakehner1 написа:
koveslav написа:

Иначе ето една доста по-сериозна машина.Наистина не е чисто нова,но доколкото знам е много издръжлива и както се вижда е с добри възможности на ВИГ.
https://www.olx.bg/ad/kitin-170-tig-la- ... 3893030119
За тези пари машинката е великолепна !Единствения недостатък е контактното палене ,но пък иначе си има пулс,и плавно спадане на тока за ВИГ, а на ММА Хот старта е регулируем! Така че е идеален новогодишен подарък!
koveslav - майстор
dragozow написа:
Има нещо нередно, в актуалната ценова листа на Deca аз като дистрибутор не мога да го взема на тази цена. .
Драгозов,този тип изпродаде през последните две години на под 50% от цените по магазините телоподаващи и електрожени Gys(включително трансф. телопод. на Гис) Вики-Б,,Parweld,Harco,Deca и т.н. Окъде и как са взети не знам,но десетките машини които съм виждал да обявява бяха все чисто нови и доколкото знам без гаранция.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: