• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Нищо не се "чуква" има си инструменти за това.
Sof - специалист
dragozow, ако имаш инструмент, го ползваш но ако нямаш го чукваш, повярвай ми. Върши работа ! :mrgreen:

А Аз споменах че има такъв инструмент и мисля че е безпредметно това уточнение от твоя страна.

Между другото със секач може да се отвият доста неща, които вече не могат със стандартният инструмент. А по някога като се види че нещо е спекло си е направо за предпочитане.
iivanov - майстор
Sof,косата е при дядото, иначе щях да покажа, какво става с чукане.От сервизен майстор. Иначе имам един универсален ключ за шлайф, с разтягащи се челюсти.Ако ми се наложи с него бих развъртал.
Sof - специалист
Сигурно може да се ползва ключ от флекс успешно тук.

За да го подбиеш със секач е необходимо да биеш директно по съединителя. Ако се постави където трябва, да не приплъзва и да се удари с чука леко и точно, тогава няма проблем.
Естествено че ако се бие като хамал, ще се деформира. То и тенекиена джанта да я биеш с чука директно пак трябва майсторлък.
andro6157 - специалист
Здр.нов сьм вьв вашия форум
Имам проблем с моторен трион маккьльк цс 330 нов модел,откакто я купих не сьм хар4ил даже 100 гр. бензин,проблемьт е гаснене на празен ход,пали без проблем,работи след около 30 сек.гасне,все пак я имам от 4 дена.
Трионьт реже без проблем,няма гльхнене,поема много добре газта.
Доколкото разбрах от гаранционните условия мога да регулирам само вин4ето Т,да пробвах с него,оборотите се увели4аваха веригата все още не се вьртеше,но усещах оборотите бяха високи,пак ще пробвам.
Машината е купена от голям магазин от интернет,аз сьм от кьрджали,кьде могат да го прегледат гаранционно,последно може ли да е от маслото купих 100 гр.от един магазин дето продава триони на хускварна и др.специално поисках за хуск,на цвят е зелен,но нищо не пише на туби4ката,заради сьмнения за маслото сложих 30 гр.на литьр.Помогнете ми
dragozow - майстор
Не ръчкай в карбуратора ако не си го правил преди. Занеси я в сервиза.
andro6157 - специалист
Не сьм барал винтовете за ниски и високи,само винта за празен ход сьм пипал,за другите два винта знам за какво служат не сьм толкова тьп да ги бьркам,за какво да ги бьркам и без това има 2 год.гаранция.
Последен вьпрос тука в Кьрджали има един дистрибутор на Хускварна(даже намерих от саита на хускварна)дали ще го сервизират там
dragozow - майстор
Виж си в гаранционната карта пише къде е сервиза.
Георги Иванов(алцек) - специалист
andro6157 написа:
Здр.нов сьм вьв вашия форум
Имам проблем с моторен трион маккьльк цс 330 нов модел,откакто я купих не сьм хар4ил даже 100 гр. бензин,проблемьт е гаснене на празен ход,пали без проблем,работи след около 30 сек.гасне,все пак я имам от 4 дена.
Трионьт реже без проблем,няма гльхнене,поема много добре газта.
Доколкото разбрах от гаранционните условия мога да регулирам само вин4ето Т,да пробвах с него,оборотите се увели4аваха веригата все още не се вьртеше,но усещах оборотите бяха високи,пак ще пробвам.
Машината е купена от голям магазин от интернет,аз сьм от кьрджали,кьде могат да го прегледат гаранционно,последно може ли да е от маслото купих 100 гр.от един магазин дето продава триони на хускварна и др.специално поисках за хуск,на цвят е зелен,но нищо не пише на туби4ката,заради сьмнения за маслото сложих 30 гр.на литьр.Помогнете ми
Здравей колега,вдигни си малко оборотите от винта за празен ход и слагай толкова масло на бензина колкото е написал производителя.Повече масло е противопоказно за цилиндъра,получава се нагар който е като абразив и се получава износване на цилиндъра и сегмента.Без да се налага не давай да ти бърникам машината по разни сервизи.
За другите два винта не знам какви са ,но на моята машина Husgvarna винтовете се въртят със специален инструмент който го има само по сервизите.
andro6157 - специалист
Благодаря ви много,утре ще опитам да вдигна оборотите на празен ход,на книжката пише масло 1 кьм 50,а на капа4ката на триона 1 кьм 40,по принцип до сега сьм имал 2 триона сьс новия три,китаиски вики и хускварна 51.Китаеца убих аз,то4но от тези винтове го регулирах,знаех 4е ще умре,но режеше като звяр,наро4но обедних сместа,а хускварната пак сьщия проблем има,знаци регулирам от винтовете но гасне на празен ход,51 цата е голям звяр,та в сервиза казаха или карбуратор или комплект цилиндьр за това сьм купил маккьлька,абе трябва да купувам един безконтактен оборотомер няма да стане.
Хускварна 51 може ли заради сьединителя да не мога да разбера да ли са ниски оборотите,единстения проблем е гасненето ина4е на дьрвото не отказва.
Благодаря предварително
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: