• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
iva6ki написа:
За Husqvarna 236 мога ти кажа че има много рекламации на
машини закупени от техномаркет мисля маслената помпа
свършваше маслото преди бензина за др. нямам наблюдения.
Погледни и Stihl MS 181 ако ти харесва аз имам такава и съм
доволен ако те интересува за нея нещо питай :)
Рекламациите идват от това че в Техномаркет не обясняват на клиентите че трябва да гледат там да не свърши маслото. При нас няма нито една рекламация, а това е най-продаваната машинка заради цената. Заедно с CS 340 са почти едно и също, като 236 е малко по-лека. За домашно ползване са си идеални. Ей сега имам един случай от Баумакс, един трактор McCulloch не пали и го взимам от тях, как ще запали като не са му сипали масло и има датчик за нивото на маслото на двигателя. По-добре че има такава защита, защото ако запали без масло ще стане мармалад. Та в крайна сметка ще го продам аз, защото знам че се сипва масло преди да се запали. Трактора си работи, даже го карах пред магазина за проба.
I_van - напреднал
С нито едната няма да режа 10-12 кубика наведнъж. Предвиждам толкова да режа за цяла година + - още 2-3 кубика. Искам като ми докарат дърва да си ги режа сам. Режа, цепя, прибирам. Това са по около 2-3 кубика рязане на ден в продължение на няколко дни. Няма да поставям рекорди, нито ще я ползвам професионално. Никой не споменава Партнер-а. Реже доста бързо тук:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oBWNly1Ip9I[/youtube]
Мак Кълък цс340 ми се струва доста по-слаба:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZvGKoKdufvI[/youtube]
На Мак Кълък цс 380 не намерих клип, който показва реално рязане. Като гледам как реже, няма нужда да я пали :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e_2lRp4nFSc[/youtube]
А Хуск 236 не ми хареса изобщо тук:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wxnoAZ-Yf6A[/youtube]
Може би веригата не е добре заточена, но ако това е рязане с остра верига, предпочитам друга резачка.
Иначе фаворит ми е цс410, но там вече отиваме в друг ценови клас:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yfXXvp6jAk8[/youtube]
bigdragon - майстор
На вторият клип мешето е сухо и веригата е кофти (стружката е на прах). Това е най-лошата комбинация, дори и за добра машина.
За последният клип - чама е лесен за всяка машина...
Георги Иванов(алцек) - специалист
И на най-калпавата машина като поставиш хубава и наточена верига ще реже.Този с Husqvarna сякаш първо е рязал павета и после отишъл да реже дървета.Преди 4-5 години си купих заточваща машинка и съм страшно доволен,моята Husqvarna никога не ме е излагала. Наистина много е важен и материала който режеш,дали е сух или мокър.То и затова има градус на който се заточва веригата,за сухо и мокро дърво.Поне на кутиите с вериги на Husqvarna пише,за другите марки не знам.
koveslav - майстор
Аз също палзвам Partner.Моя е 351,без означения ХТ и разни др. след номера.Наистина реже здраво,но това се случи след като си взех шина и верига на Щил.Оказаха се много по-сериозни от Орегона,с който купих Партнера.За работа в двора обаче предпочитам другия дзвер който имам,електрическа Макита,1800В,като вече и за двете машини ползвам една и съща шина и верига.Макитата е просто неуморима и никога не загрява,но и при нея оригиналните шина и верига бяха слаби.Ето малко снимки какво можем с макитката за два-три часа,но с гарнитурата на Щил.

Прикачен файл

Photo0122.jpg

Прикачен файл

Photo0124.jpg

Прикачен файл

Photo0118.jpg

Прикачен файл

Photo0119.jpg
I_van - напреднал
А McCulloch CS 340 и McCulloch CS 380 с какво качество на веригите и шините са? Техните стандартни трябва ли да се подменят за оптимано рязане, защото Партнер за 270лв със сменена верига и шина са още около 50-60лв, значи той струва 320-330лв. Толкова е и cs380. И ако като качество са на едно ниво, на какво се дължи по-ниската цена при Партнера?
koveslav - майстор
Наложи ми се преди няколко години да се позанимавам професионално с тези неща.Не с дърводобив,а с рязане на дърва за огрев.Партнер 351 ми е помощна машина за най-дебелите дърва,които трудно се вдигат на люлката на голямата резачка.Впечатленията които споделям са само от опит.Почитател съм на продуктите на Хускварна по принцип,но никога не съм могъл да нарежа повече от шест-седем кубика без дозаточване с техните вериги.Може някой да каже,че не работя с най-добрите модели машини,т.е. да има и в тях причина,но това е резултата.Докато един приятел не ми подари две вериги на Щил-строителен техник е и имаше фирма,но работата му затихна и му останали.Наложи се да ми коригират броя звена,но това е евтина услуга.Казвам ви,все едно си тунинговах машините,рязнето просто стана песен.На снимката се виждат макароните,които взеха да хвърлят машините.Скоростта на рязане е много по-добра,а ако щете ме обвинете в реклама,но с едната верига съм нарязал почти двадесет кубика преди първото и заточване.Сега си ги точа сам,с евтина машинка,но пак изкарват десет,а понякога и дванадесет кубика.Другото което ме впечатли,особено след като смених и шината-режа по пет-шест и повече кубика без корекция на обтягането.Това не можеше да стане с гарнитурите на Орегон.Вече и не ми се налага да гресирам зъбно колело-просто грабвам машината и почвам.И още една екстра,която ме впечатли-шината на Шил няма почти никакъв луфт върху водачите си и не се налага да я повдигаш нагоре,докато обтягаш веригата,както препоръчват в указанията на Хускварна.Това дава свобода да режеш с пълно натоварване и с обратната страна,отдолу нагоре,без да има шанс шината да обере луфта си надолу и да охлаби веригата.А относно рязането с Партнер и въобще с хоби бензинова машина-пази я от продължителна работа.Партнера има мощност(не познавам новите модели,говоря за 351 от старата генерация) да ти отреже много по-дебело дърво от обхвата на шината си,правил съм го много пъти,но го пази от прегряване.Нарежи си 5-6,нека са 10 метровки,после ги нацепи и прибери и пак започвай.За непрофесионална домашна работа,не знам защо всички смятат,че трябва да смачкат поне пет кубика без прекъсване....Но пък Партнера за пет кубика изгаря доста по-малко от един литър бензин!!!
koveslav - майстор
I_van написа:
А McCulloch CS 340 и McCulloch CS 380 с какво качество на веригите и шините са? Техните стандартни трябва ли да се подменят за оптимано рязане, защото Партнер за 270лв със сменена верига и шина са още около 50-60лв, значи той струва 320-330лв. Толкова е и cs380. И ако като качество са на едно ниво, на какво се дължи по-ниската цена при Партнера?
Ако нямаш опит,а и работа изън двора си с резачка,по-добре си вземи някоя тарикатска електрическа.Няма шум,няма пушеци,а и винаги "пали" :D .По-безгрижна е,по-лека,няма вибрации.За десетина кубика годишно всички стават,правилното ползване е по-важно!Електрическия Партнер,този със съединителя е много елегантна машина за любители.Не му знам цените на консумативите обаче.
dragozow - майстор
Това за веригите е вярно. Ние също продаваме вериги от руло на Щил, защото са по-хубави от оригиналните. Те и Husqvarna имат хубави вериги, но не се внасят, защото са много скъпи и няма кой да ги купува. Тези вериги по пазарите по 8 -10 лв са опасни.
mitko64 - майстор
И аз съм фен на тези от рулото на щил. Купувам ги от Ташев и там ми ги нитят, само казвам модела на машината. Правят ми от тези без закръглението на зъба, за бързо рязане, но за поваляне не се препоръчват, та имам и две със закръглен профил на зъбите.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: