• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
solo5 - майстор
за теста не съм забравил, но като почна кухненското тогава
сега нямам готовност още с дървеният материал :roll:
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
solo5 написа:
а колко е 27 нютона и достатъчно ли е за домашна работа? :?
охооооооо- и предостатъчно. между другото следя темата, защото ми предстои закупуване на някакъв ел. винтоверт за работилницата, но искам да чуя мнението на велси и други дограмисти, защото от дърводелство имам прилична представа и беден опит и знам, че и там са необходими усилия при завиване, но най-сериозното предизвикателство с,което съм се сблъсквал е навиването на централните винтове на сглобките за делители при пвц дограмата. работя с акумулаторен винтоверт спарки, който ми върши чудесна работа, но имам необходимост от още един електрически. затова искам да чуя мнението на някой, който сглобява прозорци и работи с ел . винтоверт. -дали един и същ въртящ момент при акумулаторен и ел. винтоверт вършат еднаква работа :?
пак да напомня за питането, защото 'ми предстои закупуването на ел.винтоверт' :)
ralev - специалист
Най-добрия с които съм работил е HILTI ST1800, няма аналог на пазара. Ако имаш възножност взимаи го без да се замисляш
Тани - модератор
ralev написа:
Най-добрия с които съм работил е HILTI ST1800, няма аналог на пазара. Ако имаш възножност взимаи го без да се замисляш
В интерес на истината това е единствения електрически винтоверт с регулиране на въртящия момент с който съм работил , пък и въобше който съм виждал. Останах очарован и наистина го препоръчвам , но нямам представа каква му е цената.
rolls - специалист
Тани написа:
ralev написа:
В интерес на истината това е единствения електрически винтоверт с регулиране на въртящия момент с който съм работил , пък и въобше който съм виждал. Останах очарован и наистина го препоръчвам , но нямам представа каква му е цената.
Към 800 кинта. Едни колеги купиха такъв ноември месец.
pavkatay - майстор
Тани написа:
ralev написа:
какво се има предвид под регулиране на Мв?. а и то няма голямо разнообразие май на ел. винтоверти :?
Тани - модератор
Е как да няма разнообразие ? За гипскартон има много голям избор. А регулирането на въртящия момент го има на всеки акумулаторен винтоверт - едно "колелце" което се намира зад патронника и е на степени.
pavkatay - майстор
този скил 6222, който се коментираше по-горе има такава регулировка. а и то ако няма -нама да е винтоверт, а бормашина. а разнообразието на ел. винтоврети в сравнение с тези на батерии е по- малко
ralev - специалист
pavkatay
ти си професионалист, хванеш ли един път в ръка Hilti, и като видиш как върти винтове за директен монтаж 7*215мм в бетон, и го сравниш със Skila който е като детска играчка спрямо Хилти
pavkatay - майстор
аз не знам какво ще си купя, просто поясних, че скила има регулировка на усилието за ,което тани казва, че не е срещал при ел. винтоверти. :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВИНТОВЕРТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: