• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
stan73 написа:
Ще качите ли снимка или скан с чертежа на кутията за инструменти, че аз не си купих прободния трион, а както я описа - може и аз да си направя ?
Ааа, не! Чертежа върви с прободен трион за 49.99 :lol: :lol: :lol:
stan73 - майстор
Ииих ! :)
Триона ми хареса много, но вече имам подобен Бъджет - е, не е чак толкова готин, но определено не е лош: 580 вата, електронно регулиране на скоростта, има и няколкостепенен махален ход, плочата му е щанцована, солидна, наклонът и се закрепва с метален зъб (не като на върлите ментаци с пластмасов) като цяло си го бива, но за няколко години съм го ползвал най-много час или 2, не вадя пари с това и нямам нужда от втори, та затова не си купих и този, въпреки, че ми хареса доста...
Последна промяна от stan73 на вт ное 26, 2013 12:35 am, променено общо 1 път.
ferrari4456 - специалист
Абе не знам колко са били кофти и такива гаргите и нещата, но цикруляра беше обран в 15часа, аз набарах последните няколко прободни триона.Взех само клещите за оголване на кабели.Резачки доста имаше и от универсалните няколко и няколко френски ключа, ама от гаргите, нямаше нищо, явно са се харесали на столичани.

ПП Разкроих си кутията за инструменти, утре ще си купя винтове и ще я направя.Мисля да разпечатам някакъв надпис върху фолио за 2-3лв и да го лепна.Предложете някакъв. :mrgreeуn:
swissmad - специалист
ferrari4456 написа:
.Мисля да разпечатам някакъв надпис върху фолио за 2-3лв и да го лепна.Предложете някакъв. :mrgreeуn:
Ами например този :-D :-D ferrari4456 :-D :-D
brick - специалист
Аз купих малкия циркуляр, но не съм го пробвал още, в момента нямам на какво.

Качеството на пластмасовия корпус е прилично, съответства на другите инструменти на марката (евтина пластмаса, но прецизна сглобка).
Кожухът на диска и петата са прахово боядисани в сиво, изглеждат солидно. Петата е щанцована от доста дебела ламарина (1,5 мм) и е много яка.
Допълнителният водач е доста по-здрав, отколкото при зегето, където е от тънка гънеща се ламаринка.

В комплекта влиза един диск ø 110 за дърво, пластмаса и меки метали.

Дизайнът ми хареса, легна ми като излят в ръцете. Инструментчето е леко и компактно и за мен си струва парите отвсякъде Изображение
Взех го, защото ми предстои да изработвам няколко врати в къщи.
anabolicbeast - специалист
Да се похваля и аз с комбинирани клещи! Преди употреба се налага леко почистване от стружки но за "парати си " са повече от добри! Пробвах ги, режат малко трудно, но са от сравнително твърда стомана! Направи ми впечатление, че имаше доста циркулярчета и нито едно зеге, за което много ме е яд, понеже като видях допълнителните ножчета за 10 лв, които бяха Швейцарски и с SDS захват, но за Спаркито не стават..
Chefo77 - майстор
Отзиви за зегето. Откъм мощност - много добре. Вибрации минимални за класа. СДС с уникален захват, както споменах в предния пост. Много добро обдухване на плота. Светлина ОК, лазер добър, когато не си започнал да режеш. Започнеш ли, се покрива с прахоляк и чистенето е много трудно. Май че преминахме към неприятното - контрола. КОШМАРЕН Е! Плотът е много напред спрямо ножчето, а последното е прекалено назад спрямо предния ръб на зегето. В резултат трябва много да се навеждаш, за да можеш да виждаш среза, а прахоляка, който се отделя и малкото просвет на плота правят виждането почти невъзможно. Разбира се, веднага ни хрумнаха идеи как да облагородим това и да намалим недостатъците до минимум, но първо ще ги изпробваме, после ще пиша :)
Но като цяло - това, което предлага, за парите, които струва - няма такава добра комбинация! Сравнено с Бош-а ми е пълен ташак, но имайки предвид почти 6 пъти по-ниската цена е уаааау :)

ЕДИТ: Направих побългаряването, резултатът е много доволен.
Не вярвам някой да не разбере какво съм направил, но все пак - в средата на върха на дъгите, които държат плота към зегето, пробих 2 отвора и преместих плота напред. Третия отвор (който е и накриво освен всичко) е пробит, за да може задния винт да бъде завит. Сега вече и светлината пада на точното място :)
Прикачен файл:
P1150750_1.JPG
Последна промяна от Chefo77 на ср ное 27, 2013 7:10 pm, променено общо 1 път.
anabolicbeast - специалист
stan73 написа:
Ще качите ли снимка или скан с чертежа на кутията за инструменти, че аз не си купих прободния трион, а както я описа - може и аз да си направя ?
Чертеж не мога да намеря, но не смятам, че е толкова сложно - на клипчето се вижда кутията като идея! За размерите който каквито иска! :partyman:
http://www.lidl.de/de/Stichsaegen/PARKS ... lid=804434
stiv1961 - майстор
Аз си спомням навремето като рязах плота/ 30 мм/ за мивката в кулинарния център отидох в бриколажа и си избрах един прободен трион за двайсетина лева. В този момен се видях с един познат от охраната и като му казах, че ми трябва нещо непретенциозно той ме светна, че има едни по 13.99 лв. Купих го, изрязах плота за около два часа/ голямо загряване беше :-D /, останаха около2 см и зегето изпуши :-D . На другия ден го занесох в бриколажа и ми върнаха парите :) . Ама и аз си свърших работата. След това си купих Бъджет, върши ми страхотна работа....., но и рядко го ползвам.
Chefo77 - майстор
Ами и аз си мислех, че Метабо са си свършили работата както трябва и след като пише Метабо, значи е Метабо, но на третото ползване тъпия орбитален ексцентър-шлайф спря и не тръгна, да го е.а. Отворих го и се оказа, че вътре има почти толкова прах, колкото и във филтъра отзад ... Май май невинаги си вършат изчисленията както трябва :wink:
Владо, след като някой е преценил да даде 20 вместо 80 за някаква стока, значи би трябвало да си е преценил дали ще му върши същата работа. Точно заради това си взех зегето от Лидл като резервно за основното ми. За резерва и груби неща е УАААУ, но никога не бих го заменил с другото :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Зеге Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: