И все пак щом конструкторите са решили да бъде по този начин, дали няма поне минимален шанс това да не е проблемен възел в машината?
Ел. инструментите. Консумативи.
I_van
- напреднал
3850 мнения в "Тема за резачките и моторните триони"
koveslav
- майстор
Естествено,че ще работят щом са произведени.И със сигурност,щом са на Хуск,ще работят добре.Въпроса е след известно износване какъв е риска-нещо като при застраховката,може и без нея,но е добре да си застрахован.Аз лично обичам да знам какво купувам,а ако има риск искам да знам колко евентуално ще ми струва този риск.Никога и в никоя друга сфера няма да използваме толкова изцеден уред като резачката.С нея винаги се работи на максимални обороти,ако искаш да режеш,а не да стържеш.Цитирам от указанията на машината: "Винаги режете на максимални обороти...и т.н." Ето затова е важно!!!А когато един лагер се износи,т.е. започне да му пада повърхностната цементация на гривните и дробинките(в случая съчмите),той започва силно да загрява.Всичко друго е следствие от високата му температура........Износва се алуминиево,дори стоманено легло на лагер,но трудно.А ако е пластмаса?И ако това легло е несменяемо?До тук задаваме само въпроси.Колко ще струва евентуално един такъв фал,това е интересно.И ще бъде ли ремонтопригодна машина с такава конструкция?!
Илчо Илиев
- майстор
dragozow написа:Няма проблем с тези картери, от много години е така и то при всички евтини модели. Малко го мислим по български как да ремонтираме нещо преди да се е счупило.

Точно там ни е проблема....
Вземаме стара кола,но частите и да са евтини и да се намират лесно, вземаме калпав (евтин) инструмент,но да имало части за него,а че основно дефектиращата част я има,но струва 3/4 от цената на нова машина....е, нали има части...
На нас проблема ни е ,че сме бедни и купуваме евтини боклуци и стари машини(коли, инструмент и др.),а малко по-богатите си купуват нови и ги ползват докато вземат да правят проблеми и ги сменят, не ремонтират....просто няма смисъл...
Аз си взех резачка МакКълък, за да си кастря оградите,е миналата година поработи,но като гледам тая година май няма да се наложи,но с нея отрязах 5-6 големи дървета и 20-30 Ф10-15 см.....не съм и не мисля да режа дърва с нея,просто това не е машина за тая работа..
Взех си мотофреза....китайска, фрезовах на няколко пъти по 2-3 ара, на почивки, полека, това не е машина за сериозни натоварвания, не ,че не може,но на каква цена....
Та, части има и за двете машини бол,но никак не ми харесват цените, макар да са китайски и да са уж евтини...
А за картерите, има пластмаси които не са по-калпави от метал, друг е въпроса дали са каквото трябва,а иначе с тези пластмаси се цели и олекотяване, а и като се има в предвид предназначението и вероятното натоварване, са го сметнали,че и така може...
koveslav
- майстор
Затова е шарен пазара и затова съществуват толкова много марки и модели-въпрос на избор.Обсъждаме евентуален избор с неговите плюсове и минуси.По най-елементарни сметки,всяка от тези дейности,които извършва резачката може да бъде извършена от някоя фирма на определена цена.Личната машина ни дава независимост,но поне теоретично трябва да се доближи до стойността на тези дейности.И ако вземем впредвид цените на рязането,добавим и цените на консумативите,според мен една домашна машина трябва да има живот поне стотина кубика,или иначе казано десетина години,за да е що годе рентабилна.Естествено,личния труд при хоби не се взима впредвид.Ако хоби резачките го постигат,значи са супер!А когато човек има излишни средства-може дори да си я поръча позлатена на Гучи и да му стои в хола на масата,например-на снимката се вижда ,че и това правят.И парите са си негови и хола си е негов-ще прави каквото си иска.Идеята е да не се налага да я "позлатяваме" сами,без да искаме да го правим.Толкова от мен за смисъла на машините.Успех в избора на всички бъдещи потребители и безгрижно ползване на настоящите собственици на резачки!И аз отивам да припаля моите машинки,че ме засърбяха ръцете
ПС Имал съм впредвид цените на обсъжданите за покупка в тази тема машини.При по-висока цена-би трябвало да се желае повече.

ПС Имал съм впредвид цените на обсъжданите за покупка в тази тема машини.При по-висока цена-би трябвало да се желае повече.
dragozow
- майстор
До пари опира всичко, няма как този трион от 300 лв да е като онзи от 1300. На големите машини частите са по-евтини процентно. При всичко е така. Понеже съм сервиз на Karcher там пък каква сеч е на водоструйките по 100 - 200 лв, на машина за 100 лв, помпата струва 95 лв, и няма отделни части за нея ами се продава само цялата. Официална политика на фирмите. Трионите по 300 лв си струват за домашни нужди ако имате печка или камина. Аз имам един Partner 351 от поне 7-8 години, не че много режа.
profesionalist_wood
- майстор
Боже доживяхме да видим пластмасови двигатели....сигур и утре ще имаме пластмасови Калашници
Илчо Илиев
- майстор
profesionalist_wood написа:Боже доживяхме да видим пластмасови двигатели....сигур и утре ще имаме пластмасови КалашнициЕхоооо, от доста години сме в 21 век, идея нямаш колко отдавна и колко неща не се правят от метали......
profesionalist_wood
- майстор
Как ми се иска всичко да е от железа...на ,,дружбата,,пластмасови бяха маркучите та така...
Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература