• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
В момента разполагам само с това като снимка,ще проверя опаковката,имам навик да ги пазя,а обещавам да снимам и отворите за мазане и да напиша как се води модела.При Партнера отвора за мазане е голям и съвпада с отвора за обтегача.Освен тези големите обаче тази шина има и малки отвори над тях,каквото е мазането на по-големите модели на Хуск,а явно и на други машини.Стъпката е 3/8 в слчая,дебелина 1.3.

Прикачен файл

Photo0145.jpg
dragozow - майстор
Трябва и Щил да има същата опашка, защото иначе не става.
koveslav - майстор
iivanov написа:
Koveslav,що не снимаш тази прословута щилска шина. :? Щот доколкото знам отворите за маслото не са еднакви и си трябва интервенция за напасване.
Ето я "прословутата".За Партнер и Макита нищо не се доработва,само се коригира дължината на веригите.Това с което всъщност аз се похвалих е,че поддържам една суперздрава режеща гарнитура за две машини и много се кефя на това.Изгодно е.Всеки сам да си проверява за собствената машина дали му отговарят нещата,да не излезе че съм подлъгал някого!!!!И двата вида отвори които се виждат са проходни към канала за веригата и тази шина се маже и по двата начина.

Прикачен файл

Photo0151.jpg

Прикачен файл

Photo0149.jpg

Прикачен файл

Photo0147.jpg
I_van - напреднал
Някой запознат ли е с тези резачки:
Моторна резачка HOMELITE CSP 4018
- Мощност НР 2.6
- Кубици 45сс
- Дължина на шина 45см
- Производител USA
- Цена 380 лв
Моторна резачка HOMELITE CSP 4016
- Мощност НР2.0
- Кубици 33сс
- Дължина на шина 40см
- Производител USA
- Цена 369 лв
Как стои въпроса с обслужването, сервизирането, качеството на изработка, ремонтопригодност? Дали действително са USА? Цената на първата ми се струва идеална, отнесена към мощност, а при смяна на шината с 35см например сигурно ще реже идеално, но дали тези 2,6 к.с са реални, никой не знае .......
Моля, ако някой има такава да сподели :partyman:
пишман_майстор - майстор
Все пак е 45кубика ( цитирам теб , не съм проверявал ) , така ,че е нормално да е 2.6 к.с.. За марката нямам много впечатления , знам ,че една и съща машина я има с различни имена ( прим. Поулан, Риоби, и т.н. )
С риск да навлека някоя .....не си ли оглеждал нещо втора ръка ? За тези пари все ще излезе нещо марково и свястно :)
П.п. нещо ми направи впечатление : горе изброените резачки не ми се вярва да са такива кубиците , замисли ме просто означението , в случая 4018 - първите две цифри да е кубатурата , а вторите - дължината на шината в инчове . Така че вероятно е 40 см.куб. с 45 санта шина . Не съм сигурен в мнението си , просто...споделих.
А 4016 едва ли е 33 кубика , тя е сигурно 40кубика пак , но с 16 инча шина ( около 40санта )
Не знам къде си ги гледал тези данни , но умната !
koveslav - майстор
[quote="I_van"]Някой запознат ли е с тези резачки:
Моторна резачка HOMELITE CSP 4018
Другото му име е POULAN,мога да ти пратя каталог на частите,но номерата им излизат като резултати само в E-bay и американски сайтове.Възможно е да са усвоени и тук като сервиз,със сигурност са вариант на Husq-Mac-Partner,но трябва да се поинтересуваш кой ги ремонтира.
Твърдението,че дължината на шината влияе на мощността не е вярно.Различните шини имат различно предназначение,но машината ви има определен дебит на маслото и съответно може да маже шина с определена максимална дължина.Късата шина помага да режеш безопасно,без да закачаш с върха съседни дървета в една купчина,или пък помощника си например :D и тя се съобразява с най-голямата често срещана дебелина на рязаните дърва.Дългата шина пък,но само ако си опитен,освен за рязане на много дебело дърво се използва за кастрене.Представи си че бутнеш дърво,влизаш в легналата корона и трябва да достигнеш до основата на клоните,за да ги отрежеш от основния ствол.Това се прави от разстояние,защото клоните пречат.Също ако режеш дърва накуп,с дълга шина има способ да режеш с предната една трета на шината,без да се налага да се навеждаш.(Не правете това вкъщи)Една от най-важните характеристики на триона е тежестта му,шината сама ще ти покаже какво ти трябва.Според старите норми хобиклас се движеше до4.5-4.7 кг,полупрофесионални до 5.7,но борбата беше да са около 5-5.2кг Професионалните стигаха до доста повече,според кубиците,логично е.Сега обаче съм много учуден,че новите "олекотяващи технологии" правят хоби класа често над 5кг въпреки че резервоарите им са намалени наполовина......Ако подържиш два часа в ръце една машина,ще осъзнаеш какво означава разлика от 200-300,да не говорим за 500гр.А ако трябва и да работиш с нея...... За сравнение неуморимата Husq 55 беше 5.2 кг,сега хоби Партнер тежи толкова.Няма логика.

Прикачен файл

P4018_WW_2.gif
P4018_WW_2.gif (16.58 KиБ) Видяна 2969 пъти

Прикачен файл

P4018_WW_1.gif
P4018_WW_1.gif (22.86 KиБ) Видяна 2969 пъти
dragozow - майстор
със сигурност са вариант на Husq-Mac-Partner,но трябва да се поинтересуваш кой ги ремонтира
Нямат вносител, части само ако стават от някой McCulloch или от eBay. Поне до скоро нямаха вносител, много хора си носят машините при нашия майстор да ги прави, но ако няма части той не е магьосник. Иначе са хубави машини. По въпроса за трионите, кубиците и шините...повечето дървосекачи освен голяма машина имат и малка. Едната се ползва за поваляне, а другата за разчистване.
I_van - напреднал
пишман_майстор написа:
С риск да навлека някоя .....не си ли оглеждал нещо втора ръка ? За тези пари все ще излезе нещо марково и свястно :)
Втората ръка нямат гаранция, а и не се знае в какво състояние са. Никой не продава резачка, която струва 1300лв за 300лв, само защото пластмасата е надрана или са й паднали лепенките, или ако я продава на такава цена - има защо. Мое мнение :roll:
Дори не съм сигурен, че резачката някога ще се изплати от кубиците, които ще нарежа с нея, но не съм късметлия и ако купя Вики/Вито за 100-тина лева, най-вероятно ще издъхне почти веднага :lol:
koveslav - майстор
Дори не съм сигурен, че резачката някога ще се изплати от кубиците, които ще нарежа с нея, но не съм късметлия и ако купя Вики/Вито за 100-тина лева, най-вероятно ще издъхне почти веднага :lol:[/quote]
Ако не разбираш от двутктови двигатели,ако си нямаш понятие от тези неща и не си способен постоянно да регулираш,да коригираш,да ремонтираш,не се захващай с тези Викита.Бял ден няма да видиш,ето ти една ПЪЛНА ГАРАНЦИЯ.Ремонтирал съм такива и мога да ти кажа всичко за тях наизуст.Ако му направиш технически анализ на това Вики,но без да го палиш и да работиш с него,то си има всичко за което може да си мечтае една професионална машина.Но....нищо свястно като материали не е вложено в него.Ако нещо,дори и размери те интересува в него,питай да ти мине мерака,но "за бога брате,не купувай"!!!
fore - майстор
:-D
Поне човека ще изучи двутактовият мотор изоснови, и ще се научи да регулира карборатора и на сън с такава техника.
Има си и добри страни. :partyman:
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: