• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 138
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Еднакви са, 24PH е като 24PG, като се различват само по едната функция. Кода на ротора за 110V е 360962C, има и на 230 V с код 360962E. Ротора го има в Ташев, 47 лв, при мен също е толкова, но го нямам и ще трябва да чакаш, статора го няма в България, кода му е 360962E. На ключа не намирам варианти на 110 и 230 волта, само един е според схемата и кода му е 335796, пише че го имам в склада и става още на 24PB3, 24PC3, 26PB, 30 лв. Хубаво е да ги поръчваш от едно място и да оставиш отговорността на друг. Аз бих си търсил траф, тази машина в UK е към 90 паунда и няма смисъл да си даваш парите за глупости.
Баш Майсторо - специалист
Antonii написа:
Мисля, че от една мелница за сол която след като блокира потроши част от колелетата имам такива.
За диаметъра 99% съм сигурен, че е същия. За броя на зъбите трябва да проверя.
Ако ви вършат работа следващата седмица ще съм в къщи и ще мога да кажа точно.
Ще е супер ако стават и не са ви необходими. :partyman:
Avas_co - майстор
dragozow написа:
Еднакви са, 24PH е като 24PG, като се различват само по едната функция. Кода на ротора за 110V е 360962C, има и на 230 V с код 360962E. Ротора го има в Ташев, 47 лв, при мен също е толкова, но го нямам и ще трябва да чакаш, статора го няма в България, кода му е 360962E. На ключа не намирам варианти на 110 и 230 волта, само един е според схемата и кода му е 335796, пише че го имам в склада и става още на 24PB3, 24PC3, 26PB, 30 лв. Хубаво е да ги поръчваш от едно място и да оставиш отговорността на друг. Аз бих си търсил траф, тази машина в UK е към 90 паунда и няма смисъл да си даваш парите за глупости.
Мерси.
Аз, така и така си заприходих тия дни една Макитка 2470 от Ники, и утре мисля да я хвърлям в боя.
Тъпото е, че момчето е дало за тая машинка някакви пари и ...
estorm - специалист
Ръчен циркуляр Скил май бе 1250вата. От доста време /май от нов/ звучи гадно напоследък ужасно гадно. Общо да е отрязъл няма 100метра материал при това никога под зор.
Тъй като това е втората ми машина Скил / другата бе един перфоратор писал съм и той същия боклук излезе / се заричам никога повече да не купя дори отверка от тая марка.
Та на въпроса какво му е и в земята ли да го прасна или да го отварям защото с тоя звук дето издава не бих го пуснал повече.
jekasus - майстор
Някой лагер ще е...
Иначе тази марка за никъв чеп не става вече...
estorm - специалист
Да прав си, оказа се едно малко нещастно лагерче. А Скила такъв звук издавше като, че ли си дъвчеше зъбчатките.
mitko64 - майстор
Да и при мене се оказа вчера нещастно лагерче, зад колектора на ъглошлайф Sparky M 1200E. Блокирало индонезийското лагерче и ми изкара акъла. Стопило тази втулка http://www.tashev-galving.com/ETS6129087 и роторът играе вътре, трака, искри от триене със статора, пука и искри в колектора, викам си хайде 170 лв. назад. А се оказа нищо и никакво лагерче http://www.tashev-galving.com/ETS6330582 . Днес намотах изолирбанд върху останките от втулката, да уплътня лагерното легло и си довърших рязането,лагер имах, а за 30 ст. не ми се разкарва до Ташев Галвинг.
estorm - специалист
Ако правилно съм разбрал тая пластмасова втулка се явява уплътнител за лагерно легло ли? Изглежда ми голяма дивотия ако е така. Аз бих я направил от полиамид да нямам никога повече ядове с нея. С изолирбанд ако има температура няма да изкара дълго май.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Преди време един познат ми донесе в насипно състояние два ъглошлайфа Елтос.
Прикачен файл:
P1170630.jpg
И на двата четкодържателите бяха стопени.
Купих нови държатели и четки.От двата сглобих един,но четките искрят много.
Поставих и другия ротор,но положението е същото.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZUchOB0JpgI[/youtube]

В роторите ли е причината.Искам да ги занеса на майстор,но не знам читав майстор в Русе,градските да помагат.
Kumay - майстор
Имам чувството, че ротора чука по статора. Провери гумената втулка на задния лагер дали е легнала добре.
Друга причина може да е захващането на редукторната кутия към тялото. Свали лагерното гнездо и изкарай четките. Завърти пиньона на ръка и виж дали се върти свободно. Това упражнение го повтори, като ъглошлайфа лежи и на четирите си страни. Ако усетиш почукване - разхлабваш четирите винта на редукторната кутия и я нагласяш, докато започне да се върти свободно. След това ги затягаш пак.
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 138

Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: