• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
perdeee - специалист
Благодаря ти,много полезна статия и много може да се научи от нея :partyman: . Ако някой има точни данни за заточването на различните стъпки вериги например 1/4 3/8 или 325" ще съм му много благодарен.
perdeee - специалист
А някой може ли да ми каже свещите на моторните триони и мотофрезите с нормална резба ли са или са от онези с по малката? В смисъл дали размера на резбата е 14мм.
lov - майстор
С по малката са а и има и разлика в шестостена пък на тях. Тъй че погледни какъв е твоя. На резачката ми е с малък а на косата голям. От едното на другото стават но обратното не.
perdeee - специалист
Попитах в смисъл дали са като тези на фордовете които бяха за ключ 16 ако не се лъжа и самата свещ е доста по тънка.Уточнявам се за да не бъда разбран погрешно,интересува ме дебелината на самата резба а не дали е по дълга или къса. Когато гледам в сайтовете ми се струва че свещта е с нормално дебелата резба въпреки че е по къса. Благодаря ти за бързия отговор :partyman:
bigdragon - майстор
perdeee написа:
Колеги някой от вас може ли да ми помогне с данни за заточването на различните видове вериги.Ще съм ви много благодарен за помощта.
Тука има доста нови неща на български, не го приемайте като реклама:
http://www.oregonproducts.eu/site/6_fli ... CAT/BG/#14

Влизате първо тук:
http://www.oregonproducts.eu/en/support ... tml?id=180
Намирате аналога на вашата верига, шина, водещо колело и т.н.
Препратката ще ви покаже основните параметри на веригите за вашата машина.
Връщате се в каталога и виждате какви са другите параметри, и те така....
iivanov - майстор
Производителите сами решават, за кой модел, каква свещ да сложат.На моята резбата е 10 мм.
perdeee - специалист
Идеята е друга , значи искам да си взема екранна свещ през която се вижда как гори сместа в цилиндъра за евентуална настроика на карбуратора но тя е с резба 14мм като на руските автомобили и целта е да разбера дали би ми вършила работа на повечето модели мотофрези и друга градинска техника за да знам дали си струва инвестицията. Извинявам се че не обясних целта на въпроса си по рано. Благодаря на колегата които е пуснал линковете за параметрите на веригите ще са ми от голяма полза а и не само на мен предполагам.
lov - майстор
Чак сега захапах какво точно се мъчиш. Имах такава свещ но на двутактовите двигатели нещо не се получават нещата с цвета на пламъка вероятно заради маслото. Пробвал съм на времето с разни моторетки. А и както колегата писа по горе диаметъра е на тези свещи е 10мм.
По добре се оборудвай с едно оборотомерче да гласиш минималните и максимални обороти. Пък то останалото само си идва на мястото.
perdeee - специалист
Ха сега възникват други въпроси, препоръчай ми нещо което ще ми върши работа и другият ми въпрос е от къде да разбера какви са минималните и максималните обороти на дадена машинка или мотофреза и др? Благодаря ти за съвета за свещта защото май щях да дам едни пари на вятъра,ей за това е хубаво човек да пита като не знае нещо а в този форум винаги има кой да го посъветва.
lov - майстор
Е те тука не мога да ти помогна. За всяка машина си има сервизна документация и требе да се чете. И другия лаф нали го знаеш че занаят не се учи а се краде. А от мен не можеш щото нямам сервиз за такава техника. :lol:

:goodman:
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: