• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
pavkatay написа:
този скил 6222, който се коментираше по-горе има такава регулировка. а и то ако няма -нама да е винтоверт, а бормашина. а разнообразието на ел. винтоврети в сравнение с тези на батерии е по- малко
Павка , имам три винтоверта , но само на един мога да закача свредло. И той е точно акумулаторния :-D - това прави ли го акумулатерна бормашина? Ако не знаеш каква е разликата между бормашина и винтоверт виж тези два линка.

http://www.proshop.bg/rw/categories/119 ... se/page/1/

http://www.proshop.bg/rw/categories/111-bormashini.html
ivanovrg - специалист
Тани,
на единия линк са само винтоверти за сухо строителство(drywall screwdriver)

този скил е за дърводелство
има различни степени в зависимост от твърдоста на материала
(нямам наблюдения точно върху този,но така са всички акумолаторни винтоверти)
rolls - специалист
ralev написа:
pavkatay
ти си професионалист, хванеш ли един път в ръка Hilti, и като видиш как върти винтове за директен монтаж 7*215мм в бетон, и го сравниш със Skila който е като детска играчка спрямо Хилти
Това хилти ли ги завива тия винтове? :shock:
pavkatay - майстор
ами аз бях май писал , че не съм работил с ел.винтоверт така, че очаквам да е като при акумулаторните. а и съм чувал характерния звук на регулатора на усилието при съвместна работа с картонаджиии( работеха с ел. 'хитачи"). и много съм се чудил как се регулира усилието на тези винтоверти-от снимките нищо не личи. а ако няма такава регулировка то с право съм се чудил :? . а по въпроса за акум. бормашина- то май няма единен критерий
Тани - модератор
ivanovrg написа:
Тани,
на единия линк са само винтоверти за сухо строителство(drywall screwdriver)

този скил е за дърводелство
има различни степени в зависимост от твърдоста на материала
(нямам наблюдения точно върху този,но така са всички акумолаторни винтоверти)
Е точно де :-D , но ти би ли ги нарекъл като Павката бормашини само защото нямат регулиране на въртящия момент! То всъщност и дърводелството спада към сухото строителства , така че ако имаш предвид , че тези винтоверти са само за гипскартон - грешиш. И в дърводелството се използват.
pavkatay написа:
ами аз бях май писал , че не съм работил с ел.винтоверт така, че очаквам да е като при акумулаторните. а и съм чувал характерния звук на регулатора на усилието при съвместна работа с картонаджиии( работеха с ел. 'хитачи"). и много съм се чудил как се регулира усилието на тези винтоверти-от снимките нищо не личи. а ако няма такава регулировка то с право съм се чудил :? . а по въпроса за акум. бормашина- то май няма единен критерий

Павка, с право си се чудил - при тези винтоверти НЯМА регулиране на усилието , а има само регулатор на оборотите и ограничител на дълбочината на завиване на винта. В момента в който винта се завие до регулираната ДЪЛБОЧИНА то механизма изключва по механичен път въртенето на бита . Чува се само едно единствено "щрак" и винта спира да се върти моментално въпреки че части от секундата по-рано се е въртял с 4600 об/мин. Няма значение дали завиваш във фибран или в дърво не сменяш регулировката , а винта се завива съвсем прецизно на една и съща дълбочина. Това е невъзможно да стане с регулиране само на въртящия момент.

Уникалното на Хилтито е че има и двете - и регулиране на въртящия момент и дълбочинен ограничител . А относно скила - дори не си правя труда да му напиша името с главна буква. Това не е машина за професионална употреба. Нека някой притежател да направи теста , за който помолих по-горе и ще се убедиш че е така.
rolls написа:
ralev написа:
pavkatay
ти си професионалист, хванеш ли един път в ръка Hilti, и като видиш как върти винтове за директен монтаж 7*215мм в бетон, и го сравниш със Skila който е като детска играчка спрямо Хилти
Това хилти ли ги завива тия винтове? :shock:
Убеден съм , че ще ги завие , но не се впечатлявай толкова - за тези винтове предварително се пробива отвор с порфоратора , така че усилието не е чак толкова голямо.
ivanovrg - специалист
тези машини са само за видии (screw gun) и нищо повече
и на всяка една си пише максималните размери в зависимост от материала

на другите може и свердла да се слагат са по универсални и като им се сложи накрайник с дълбочинен ограничител стават и за ГК

но когато имаш да завиеш нчколко хиляди види за един ден-е по добре да се ползва профилирания за това инструмент(4000-6000 оборота)

този скил е от тия универсалните ,но не е бормашина(може да се ползва)

и с бормашината може да се завиват види,но това изобщо не я прави винтоверт
pavkatay - майстор
Тани написа:
Павка, с право си се чудил - при тези винтоверти НЯМА регулиране на усилието , а има само регулатор на оборотите и ограничител на дълбочината на завиване на винта. В момента в който винта се завие до регулираната ДЪЛБОЧИНА то механизма изключва по механичен път въртенето на бита . Чува се само едно единствено "щрак" и винта спира да се върти моментално въпреки че части от секундата по-рано се е въртял с 4600 об/мин. Няма значение дали завиваш във фибран или в дърво не сменяш регулировката , а винта се завива съвсем прецизно на една и съща дълбочина. Това е невъзможно да стане с регулиране само на въртящия момент.....
ясно. значи това едва ли би ми свършило работа. това си е подходящо за картон, а аз непрекъснато работя с регулатора на усилието. дълбочината на завиване не е от значение. то затова никой не прави прозорци с ел. винтоверт. подходящо за мен би било нещо като хилти-то или скила, но не скил :) . скил е хоби серия на бош, а аз не съм голям фен на бош. ще видим. то и финансирането на проекта е важно :-D
rolls - специалист
Тани написа:
Убеден съм , че ще ги завие , но не се впечатлявай толкова - за тези винтове предварително се пробива отвор с порфоратора , така че усилието не е чак толкова голямо.
Е така съм съгласен. Щото едни колеги разправяха, че гледали на един обект някакъв тип да монтира входна блиндирана врата, ама истинска не китайска. Пича изкарал някакво Хилти винтоверт или ударен гайковерт и завивал директно винтове фи 8 директно в бетона без да дупчи с перфоратор преди това.
vyrhara - специалист
rolls написа:
...Пича изкарал някакво Хилти винтоверт или ударен гайковерт и завивал директно винтове фи 8 директно в бетона без да дупчи с перфоратор преди това.

Досега учените не са открили винт ,
който да е победител над камъчетата в бетона,
така че си гледал илюжън. :tonqe:
ivanovrg - специалист
:-D

тайната е във винтовете,а не машината
:-D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10