• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
Фитилчо - майстор
Ха познайте кой си има таквоЗ :roll:

Изображение

Отдавна исках ексцентър шлайф да си взема, че имам 2 лентови на Холцхер. :)
Обаче ми се струва, че правоъгълните са по добре, заради цената на шкурките :?
EDI - майстор
Ми де да знам, кой си има, ама да му е честит :-D :partyman: .То зависи от ползването, колко шкурка ще иде, ама чак такава разлика не виждам.Аз обаче да си кажа, правоъгълен ексцентър не съм виждал. :?
Фитилчо - майстор
Мммм, да прав си, онзи е вибро само май....
Нищо де, имам голям и малък Лентов шлайф на Холцхер, така, че няма да е проблем с това да е само за финиш :roll:
EDI - майстор
А, що само финиш.Слагаш шкурка 60 и даже си свалят прилично.Лентовия при по-тежки задачи го ползвам - твърдо дърво и големи площи, карам си с ексцентъра иначе.
Фитилчо - майстор
Аз имам Лентов 1400 вата с 105 мм шкурка и със 75 мм шкурка, за разни дейности :)
Има , не е кат да няма, всеки шлайф си има приложението дет се вика.
griffin - майстор
Честито :) ползвай си го за сичко :) от опит мога да кажа че по скъпите шкурки даянят повече на тоя шлайф и то на шкурката се скапват самите кукички а не че се задръства :) поне при мене е така. Но за 6-8 часа шкуркане 80-120 номера горе долу заминаха към 4-6 по 2-3 от размер. Зависи и колко е неравно това дет шкуркаш тогава почва да се закъсва отстрани.
Chefo77 - майстор
Еййй, Фитиле - ЧЕСТИТО!
Тайничко ти завиждам, ама то е за хубаво :wink:
Фитилчо - майстор
griffin написа:
Честито :) ползвай си го за сичко :) от опит мога да кажа че по скъпите шкурки даянят повече на тоя шлайф и то на шкурката се скапват самите кукички а не че се задръства :) поне при мене е така. Но за 6-8 часа шкуркане 80-120 номера горе долу заминаха към 4-6 по 2-3 от размер. Зависи и колко е неравно това дет шкуркаш тогава почва да се закъсва отстрани.
Мисля предимно да се насоча към Клингспор или Мирка . 3М Ми идват малко скъпи, както и фестуул.
Няой има ли наблюдения над Мирка Абранет?

Изображение

Това поне няма да се задръства. :razz:

Иначе в сферата на мечтите, веднага бих се обзавел с едно такова:

Изображение
EDI - майстор
Аз си пердаша в БОШ-овски шкурки и никакви проблеми.По няколко пъти ги свалям и слагам на диска, велкрото не мърда.
griffin - майстор
Фитилчо с тия шкурки внимавай и евентуално ползвай субпад мисля че мирка също продаваха, т.к заради дупките тук таме кукичките на пада ти може да влязат в контакт с материала и като заминат куките нов пад :), моя специално цената му не ми харесва :). Доста народ беше изревал от нета :).
Евтините шкурки при мен не се задръстват, само се скапват кукичките и с времето започват да шлайфат все по бавно и по бавно и в началото оставят по кофти повърхност, според мен на по евтините пясъка не е добре разпределен, не е добре отсят да е с еднаква големина и си мисля че не е и много добре залепен. Ама както се казва секи си усеща какво го кефи :).
Еди при мене шкурката обикновенно се сваля поне 10-на пъти докато е жива :-D нещо много забравям и се налага да редувам :), а за съжаление немам втора машина да и сложа друга едрина и да не ги менкам.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21

Тема "Ексцентър или вибро шлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: