• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 40
Ел. инструментите. Консумативи.
valmet - специалист
За тези като мен,които монтират алуминиеви ръбохранители с такер-преди да използвате каквито и да е скоби за монтажа на ръбохранителите,няколко от скобите намокрете с вода,и след ден-два ако не са ръждясали,тогава ги употребявайте по предназначение.После ще е късно!
comunikator - специалист
Утре отивам на лов за такер Новус :-D
dimitar68 - напреднал
несам пробвал дали раждясват, исползвам ги за мебели,но ще пробвам и ще пиша
EDI - майстор
comunikator написа:
Утре отивам на лов за такер Новус :-D
Като гледам тестовете, няма да сме в грешка.
dpp - специалист
Брей тоя електрическия Новус мноо добре се справя..Ще си карам с ръчния аз. За хоби и всякви домашни глезотийки ми стига!
mitko64 - майстор
Имам ръчен на Рапид до 16мм скоби от 7г. и е чудесна машинка. За по-твърди материали (широколистно,шперплад,чворове), обче забива скобите до половина, въпреки, че удара е настроен на мах. Който има опит с електрическите, ще съм благодарен, да сподели как се справят с по-твърди материали.
EDI - майстор
Виж по-горе, където бях дал линк към едни тестове, там имаше и за твърда дървесина.Даже имаше едни сники, на които при опити се вижда, как направо набиват дървото. http://www.master-forum.ru/electrical-t ... &PageNum=4 ей тук се вижда.
mitko64 - майстор
Сосна, мисля че беше смърч, не е проблем и с ръчния да се кове, примерно отгоре воалит или фазер. Проблемът е примерно тапицеря бърху букова рамка( облегалка на стол) или шперплатен гръб към ПДЧ.
EDI - майстор
В текста на тестовете имаше, че коват в шперплат 20 мм без проблеми. Фанера 20 мм — пароизоляция. Скоба тип J, расстояние между ножками 11,4 мм, длина ножки 8 мм. Регулятор силы удара проявил себя в работе только при смене первых трех положений. Скобы, не до конца забитые (наблюдали при минимальной силе удара), оставили над пароизоляцией ровный прямоугольник. Определить, полностью ли погружается скоба, просто даже по звуку — пружина ударного механизма звонко сообщит об этом. Скорее всего, при полном заходе скобы ударный боек бьет не только по ней, но и по фанере.
Ето го текста от теста.В горния линк, на края има една таблица, как се държат регулаторите при ела и шперплат.
comunikator - специалист
Чакайте малко да се хвална,нямаше какво да правя днес и ходих до Практикер и си взех за 89лв. 102ката имаше за 130лв на 105цата на Новус,но нямах излишни още 40лв. взех си и кламери А/11.3/10 1000бр за 9лв ,вече го пробвам и добре кове.Малко е по шумен сравнение с пневматиката ,но това е нормално.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 40

Тема "Такер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: