• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
skrijo - специалист
iva6ki написа:
Каква марка и модел е резачката :?:
Husqvarna 142 e -series .
skrijo - специалист
Нормално ли е да загрява коляновия вал ,там където се завърта съединителя на резбата ?
Илиян Илиев™ - майстор
Заслужават ли си 170 евро за тази резачка?

http://www.mcculloch.com/it/products/chainsaws/mac-20x/

Някой ползвал ли е такава? Изобщо, дайте някакво мнение.

На външен вид ме кефи, но като не разбирам...

Ще се ползва рядко, предимно в къщи и много рядко в гората. Демек в гората за нарязване на около кубик метровки и после същите на по-късо в къщи. Диаметър на дървото не повече от 30 сантиметра, но за сметка на това сухо. Тази операция не повече от 5 пъти в годината. Поне такъв е първоначалния замисъл.
dragozow - майстор
Толкова струва:
http://www.argo-market.com/Products/Details/468
Заслужава си. В България този модел не се внася. Аз бих купил 4-20, защото го има навсякъде, реално е същото.
Илиян Илиев™ - майстор
Тук разликата в цената с 4-20 е около 10-20 евро, според магазина. Тази ми хареса заради външния вид и куфарчето, а и някъде четох, че замества модела 4-20.

Можеш ли да ми кажеш защо при някои резачки кубиците са повече, а конете по-малко в сравнение с други резачки от същата марка.

Кое да гледам при покупка - конете или кубиците?

Днес видях една резачка на блек енд декер на батерии. Комплекта е с две батерии и куфар. Цена 160 евро. Може да реже до 16 сантиметра диаметър. Знаеш ли колко време държи батерията? за съжаление бързах и не можах да разпитам за повече инфо. Според теб дали ще отговори на нуждите в горния пост?
Тани - модератор
Сега като те чета и се сетих как преди две седмици един напълно убедено ми твърдеше , че нарязал 10 кубика за един ден без да зарежда батерията. Предложих му 200 лв за да ми покаже как ще стане това, но ако не може да ми я подари , но отказа . Та ми е любопитно колко наистина би нарязала една такава резачка дори с двете батерии!

Пп за 160 Евро бих заложил на това:
http://www.onlinemashini.bg/akumulatore ... 86520/2144
dragozow - майстор
Можеш ли да ми кажеш защо при някои резачки кубиците са повече, а конете по-малко в сравнение с други резачки от същата марка.
Имаше някаква директива за вредните газове, трябваше или по-голяма кубатура или еко двигател. В случая с McCulloch, Partner и някои модели на Johnsered беше увеличена кубатурата за да се вместят в нормите. В новите модели McCulloch/Partner 8-42, Husqvarna 235, 236 и т.н. беше сложен еко двигател:
http://www.youtube.com/watch?v=blQXNfliZ9c
Посочената горе черна машинка е юбилеен модел и е същата като останалите модели. Последни издихания преди новите модели, които ще заменят тия другата година, защото и тогава ще има нова по-строга директива за вредните емисии. Ходил съм по семинари, та знам. Husqvarna купиха много голям завод в Китай и го преоборудваха за техни цели. От доста време вече евтините модели излизат именно от китайския завод, като тенденцията е всеки следващ модел да е по-евтин от предшественика. Колкото до акумулаторните машини..могат да се харесат на някой, който не е ползвал моторна.
bigdragon - майстор
Здравейте,
Имам питане:
Притежавам Stihl MS460 от 2002г. Сега е разработен след основен ремонт и му предстоят фини настройки. В момента е настроен на 2400-2600 min-1 при празен ход и вдига до 15200 min-1 максимални без товар с шина и верига.
Въпроса е да останат ли тези максимални обороти или да ги намаля до 13500 min-1, както препоръчва инструкцията за модела.
dragozow - майстор
Намали ги, ще му удължиш живота.
bigdragon - майстор
dragozow написа:
Намали ги, ще му удължиш живота.
По принцип си прав, но нямате си на представа в момента какъв змей е :supz: ,Щастието е пълно! Оса жилачка с два гъза :supz: :supz: :supz:
45см Бяло меше за 4...5сек...

Пък от тук нататък ще го ползвам само на село за дърва за огрев през зимата. Ресурса не е това, което търся.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: