• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 23
Ел. инструментите. Консумативи.
pavkatay - майстор
rolls написа:
Тани написа:
Убеден съм , че ще ги завие , но не се впечатлявай толкова - за тези винтове предварително се пробива отвор с порфоратора , така че усилието не е чак толкова голямо.
Е така съм съгласен. Щото едни колеги разправяха, че гледали на един обект някакъв тип да монтира входна блиндирана врата, ама истинска не китайска. Пича изкарал някакво Хилти винтоверт или ударен гайковерт и завивал директно винтове фи 8 директно в бетона без да дупчи с перфоратор преди това.
:-D ходили са за кафе и са пропуснали упражнението с перфоратора
ralev - специалист
http://www.proshop.bg/rw/items/015MKT01 ... -6827.html
и този модел има регулиране на въртящия момент и мах 24Nm
pavkatay - майстор
тази цена е 'по-човешка'. въртящия момент ми върши работа. а всички излия на макита ли са с една година гаранция
rolls - специалист
pavkatay написа:
rolls написа:
Тани написа:
Убеден съм , че ще ги завие , но не се впечатлявай толкова - за тези винтове предварително се пробива отвор с порфоратора , така че усилието не е чак толкова голямо.
Е така съм съгласен. Щото едни колеги разправяха, че гледали на един обект някакъв тип да монтира входна блиндирана врата, ама истинска не китайска. Пича изкарал някакво Хилти винтоверт или ударен гайковерт и завивал директно винтове фи 8 директно в бетона без да дупчи с перфоратор преди това.
:-D ходили са за кафе и са пропуснали упражнението с перфоратора
Миииии ... утре ще ги питам пак ама ... май не е дупчил ...
solo5 - майстор
Skil 6222 е на промоция 79лв в Мастерхаус Бургас :roll:

Изображение
vasilevn - специалист
Имам този винтоверт на SKIL и мога да кажа че съм много доволен от него, ползвам го за какво ли не.
pavkatay - майстор
Тани написа:

А бихте ли пробвали да завиете винт 5х160 да речем в някоя чамова греда и да кажете до къде се е завил.
имах удоволствието да направя теста с незакупен винтоверт скил 6222 като на соло. уговорих си пробата с познат и отидох в магазина с парче дърво и един специално закупен винт 5х160. ( на първата снимка -1-вия винт) . винтоверта го нави абсолютно без да се замисля и просто спрях, защото държах дървото с крака и започна много да подскача. скри главата с 1 см. позачудих се на теста на тани, защо е толкова елементарен и от камиончето изнамерих един винт от анкер дюбел 6,5х100 - него го зави с намек за натоварване , но в момента в,който се скри главата на винта вече не можах да удържа дървото, явно вече беше трудно да влиза винта(той си не е за дърво)-снимка 3. след това се сетих, че имам АМО винтове и понеже парчето дърво беше 16 см избрах един 7,5х152-третия винт от снимка 1. с него винтоверта се справи по-бързо. пак имаше намек за натоварване, но по-лесно влизаше отколкото предишния и прибра главата повече от предишния винт преди да изтърва контрола върху дървото-сн .4. в резултат на теста, като се сетих, че преди 20 мин бях дал 80 за един кашон пяна, която ще ми служи не повече от седмица извадих 80 кинта и си купих винтоверта :) . от така предложените ми варианти за ел винтоверти с регулировка на усилието прецених, че 800 лв за 'хилти' е неоправдана инвестиция в моя случай, а 24 н/м при 'макита'-та е граничен въртящ момент за моята работа. това също не е решение на проблема ми(може би временно), но понеже няма да се натоварва много,цената му е като на една вечеря в ресторант, отговаря на потребностите ми като параметри ( а и моя човек каза, че все пак има 2 години гаранция) ще се възползвам от възможността да го тествам. ще има отзиви от работата му-обективни :-D

Прикачен файл

P5.jpg
P5.jpg (59.64 KиБ) Видяна 9727 пъти

Прикачен файл

P4.jpg
P4.jpg (48.43 KиБ) Видяна 9727 пъти

Прикачен файл

P3.jpg
P3.jpg (81.63 KиБ) Видяна 9727 пъти

Прикачен файл

P2.jpg
P2.jpg (85.47 KиБ) Видяна 9727 пъти

Прикачен файл

P1.jpg
P1.jpg (68.09 KиБ) Видяна 9727 пъти
solo5 - майстор
pavkatay страшен си :2thumbs:
похвала за теста, че аз го дадох много несериозен този път :datz:
pavkatay - майстор
има нова тема по въпроса пусната погрешка, но малко по -различна по формулировка http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=. имам първи впечатления от работа с винтоверта. има и положителни и отрицателни страни, но сега съм изморен ( от работата със 'скил'-а :lachtot: ) и не мога да си събера мислите. ще пиша по-конкретно , но не днес :)
Тани - модератор
pavkatay написа:
Тани написа:

А бихте ли пробвали да завиете винт 5х160 да речем в някоя чамова греда и да кажете до къде се е завил.
имах удоволствието да направя теста с незакупен винтоверт скил 6222 като на соло. уговорих си пробата с познат и отидох в магазина с парче дърво и един специално закупен винт 5х160. ( на първата снимка -1-вия винт) . винтоверта го нави абсолютно без да се замисля и просто спрях, защото държах дървото с крака и започна много да подскача. скри главата с 1 см. позачудих се на теста на тани, защо е толкова елементарен и от камиончето изнамерих един винт от анкер дюбел 6,5х100 - него го зави с намек за натоварване , но в момента в,който се скри главата на винта вече не можах да удържа дървото, явно вече беше трудно да влиза винта(той си не е за дърво)-снимка 3. след това се сетих, че имам АМО винтове и понеже парчето дърво беше 16 см избрах един 7,5х152-третия винт от снимка 1. с него винтоверта се справи по-бързо. пак имаше намек за натоварване, но по-лесно влизаше отколкото предишния и прибра главата повече от предишния винт преди да изтърва контрола върху дървото-сн .4. в резултат на теста, като се сетих, че преди 20 мин бях дал 80 за един кашон пяна, която ще ми служи не повече от седмица извадих 80 кинта и си купих винтоверта :) . от така предложените ми варианти за ел винтоверти с регулировка на усилието прецених, че 800 лв за 'хилти' е неоправдана инвестиция в моя случай, а 24 н/м при 'макита'-та е граничен въртящ момент за моята работа. това също не е решение на проблема ми(може би временно), но понеже няма да се натоварва много,цената му е като на една вечеря в ресторант, отговаря на потребностите ми като параметри ( а и моя човек каза, че все пак има 2 години гаранция) ще се възползвам от възможността да го тествам. ще има отзиви от работата му-обективни :-D
Браво! Направо ме учуди . Сега вече мога с чиста съвест да те накарам да направиш реалния тест - да завиеш винт 6х200 , но на да се покаже от другата страна на гредата , а да е завит целия в дърво - всичките 200 мм. Страхувах се да ви накарам , за да не вземете да си изгорите машинките, а дори не вярвах че ще се справят с 5х160 .
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 23

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВИНТОВЕРТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: