• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
Ronin - специалист
Здравейте...аз ползвам едно зеге на спарки...почти ново ....проблема му е че за да реже права линия трябва да го държа под ъгъл почти 45 градуса спрямо правата....... :-D
Купих си ОК от баумакс за да си сложа паркет в една стая преди 2-3 г. с тт данни 710 вата.......обороти от 500-3000...мак дебелина на рязане 80 мм махалообразно 3 степени на регулиране ...гумирано и доста по удобно за ръката от спаркито..работи и по добре ...но ПЪК има един проблем...криви му се планката...загубена работа....

Изображение
Изображение

И при наличие на две зегета :x се нервя и май ще си купя трето.... :lol: Дали мога преди това да сменя тази планка с друга от друг модел....или да чакам да си взема бутилката за ВИГ и да се упражнявам с инвертора....
velsi - Почетен майстор
Най-добре го подсили с някаква планка отгоре. Малък е шанса да ти пасне нещо от друг модел.
Niky77 - специалист
Ronin написа:
но ПЪК има един проблем...криви му се планката...загубена работа....
И при Спаркитата се появява този проблем. Дали не натискаш много?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Кривиш и тва и онова щото натискаш! Зеге не се натиска. то се придържа... твоята работа е да го държиш плътно легнало с цялата м,у планка и да го водиш леко в посоката.
Намести ножчето на Спаркито. Огледай да е добре между ролките и се пробвай без да натискаш.
Ееей! Не си знаете силата бре!
Младоци!

PSЕ, видиш ли на тази снимка, как си изкарал ножчето от измежду ролките?
Niky77 - специалист
n_a написа:
Намести ножчето на Спаркито. Огледай да е добре между ролките и се пробвай без да натискаш.
Някои Спаркита наистина кривят. А за ролката - при поставянето на ножчето натискаш с показалеца ножчето навътре в буталото и към ролката и с другата затягаш. И задължително масло на ролката!
Милен - майстор
Гледах в един магазин жълто на цвят зеге Спарки ТН60Е за стотина лева. На външен вид е същото като това http://www.devimax.com/Tools/Culture/bg ... Tools.aspx етикета му също изглежда нормален. Първо мислех да си го взема, но после се усъмних да не е някое менте с този жълт корпус :? Има ли жълти на цвят машини на Спарки щото на официалния им сайт нямат http://bg.sparkygroup.com/
Niky77 - специалист
Имаше жълти на времето, когато ги правеха и с табелка "Peugeot". Ако няма махаловидно движение, е същата машинка/макар и старичка/.
Ако го има, и машината е по-голяма и по тумбеста, то тогава е "Peugeot" с табелка "Спарки"! Тази не я пипай - няма резервни части!!!
emil_v r - майстор
Скапа ми се зегето , и такова си избрах !
http://argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=537

Скъпо е , криза е , обаче софиянци ще изпъшкат и ще платят и това .

Моля без критики. Зеге си иска натискане+ паауър .

Зегето е като жената . :evil:
Niky77 - специалист
Със здраве да си го ползваш!

P.S. Радвам се, че гаранцията не е при нас!
emil_v r - майстор
Аз съм си здрав , и така .

Какво му се троши , още не съм го купил ... ха ха .
Каква алтернатива предлагаш за 200лв . Криза е . :wink:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: