• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Че загрява 7-115 Е - е факт. Но се предполага, че не го купуваш, за да го товариш много и дълго. Нямам подробни наблюдения върху други малки шлайфове от профи групата, не мога да сравнявам, но този си загрява.
Иначе имам списък с гаранционно ремонтирани машини и от двете марки
stoianov_n - специалист
Имам малки шлайфове и на Бош и на Макита.Еми, макитата ми е по удобна за работа, не знам що.И вярно по малко загряват.
Примерно днес, цял ден "стъргах" едни заварки и няма проблеми.
За 3 години не ми се е развалял никой от малките шлайфове, при всекидневна здрава работа, така, че на кой каквото му е удобно, от двете изброени.
:partyman:
batvenko - специалист
nikolson написа:
Virtex написа:
Chefo77 написа:
7-115 Е е най-доброто, което може да се купи за тези пари. Ако реши да му смени предпазителя, ще има 125 мм с регулиране на оборотите.
Може ли малко повече информация ?

1. Нали е 115мм, как ще стане 125мм ?
2. Този модул намира ли се лесно ( и евентуално за каква цена ) или си заслужава директно модел с регулиране
3. Лесно ли се прави мод-а ?
Е го е https://dikarconsult.com/%D0%BF%D1%80%D ... D0%B8.html
Даже по битаците са по-евтини. Разликата между 7-115 и 7-125 е това. И при други марки е така. Напр. Макита 4530 и 5030 и т.н.
Купих го този предпазител, ама въобще не ми е ясно как се монтира - изглежда, че е съвсем различен от този за 115 мм. Някой да помага, ако знае ....
chicho_mitko - специалист
И аз си го купих 7-115 Е, хваща диск 125 макар да пише на предпазителя 115. Върти го без проблем, мислех да го сменям с друг. Може ли да го ползвам така или все пак да го сменя (предпазителя).
Фитилчо - майстор
Чичо, според моят опит 125 диска опира малко в предпазителя. Първите 20-30 диска :lol:
Като се прибера довечера ще го измеря, може пък да съм купил някой маломерен! На него си пише 125, ама като не се сетих да го мерна...
Прикачен файл:
IMAG0089-iloveimg-compressed.jpg
Оказа се 124 мм, върти го без да задира никъде. Диска е тънък - 1мм. Ако взема диск на друга фирма първо ще го врътна на другия ъглошлайф и тогава го слагам на този. Даже мога да си подготвя така няколко броя педварително. Това при положение, че другите фирми са точно 125мм.
plamen6703 - майстор
Оказва се, че не е лошо да смениш предпазителят с такъв за 125 мм. :wink:
Баш Майсторо - специалист
Ако се сложи 125 мм диск на шлайф 115 мм , значи ли че ще има по - голяма периферна скорост с по - големия диск, съответно шлайфчетата за 115 мм са по - маломощни като ватове и няма ли при напън да ги тормози по - големият диск ?
Да диск за метал се изхабява ама диамантения не намаля радиуса така , че си трябва по - големия предпазител.
Чичо поздравления за чистия шлайф , като нов е. :partyman:
Фитилчо - майстор
Не като, а Е чисто нов бре момче :)
Виж, че не му е разгънат кабела още :razz:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28

Тема "Ъглошлайф хоби - препоръки за закупуване ?" | Включи се в дискусията: