• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
Leon - специалист
stan73 написа:
С бетонена глава като твоята винаги е много смешно ! ;) :lol:
Така е ...
Няколко пъти намеквах какви каши сътворяваш, но явно не можеш да се усетиш!

Ето къде доста популярно е обяснено:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%BB%D0%BE

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BB%D0%B0

п.п. Обидите са безсилие в аргументирането!

:lol:
stan73 - майстор
Chefo77 написа:
Стъни, аз зная за какво си спорите и моят пост няма общо с вашия спор. Има общо с онази част, където се хулят малко по-известни марки, а като цяло лидлчето се посочва едва ли не като уникална машина. Добра е за парите си. И толкова.
Спора си го водете, аз не участвам в него.
Така си е, всяко нещо според парите си, и това е вярно в много голяма степен, но не и винаги за БГ.
Ако става въпрос за лидълският винтоверт - няма друг такъв нов, с това качество и гаранция на под двойно по-голяма от неговата цена в страната. Всъщност има един Хайнер (на Емаг) - който е в интервала 60 до 90 лева (според промоцията), който би могъл да бъде евентуален конкурент, но не знам каква му е изработката и дали двигателят му мирише при работа, защото досега съм го виждал само в рекламите им (а и нямам отзиви от човек, на когото може да се вярва).
Не съм искал да те въвличам в спорът ни с Леон ! (аз също не искам да участвам в спорове)...
pachosz - специалист
Колегата ми си купи такъв лидълски и сега съм го взел от него да го тествам и сравня с един друг такъв от същия ценови клас, че даже и по-евтин ляга, щото е с 2 батерии и съм много доволен от него. Тия дни ще пиша резултата, като му влезе малко в режим батерията на Парксайда.
stan73 - майстор
Leon написа:
stan73 написа:
С бетонена глава като твоята винаги е много смешно ! ;) :lol:
Така е ...
Няколко пъти намеквах какви каши сътворяваш, но явно не можеш да се усетиш!

Ето къде доста популярно е обяснено:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%BB%D0%BE

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BB%D0%B0

п.п. Обидите са безсилие в аргументирането!

:lol:
Подвело те е това, че си буквалист (като всички "доценти" с бетонени глави).
Това, че използвам широко разпространеното нарицателно при винтоверти/гайковерти (а и динамометрични ключове) за въртящ/затягащ момент "Нютони" не значи, че не знам, че е Nm.
А примерът с 9 килограмовият чук от 1m оставам на теб да се сетиш защо беше, нали се мислиш за много умен и се надсмиваш над хората...
Пак повтарям - нямам желание да споря, нито пък да контактувам по какъвто и да било начин с теб ! Успех !
(Имай предвид, че каквото и да напишеш от тук нататък - няма да ти отговарям ! )
Leon - специалист
stan73 написа:
... като всички "доценти" с бетонени глави.
...
Обидите са безсилие в аргументирането!

Ама ... ти си знаеш...
pachosz - специалист
Да ви кажа сега мнението си за Парксайда.
Еми повечко е прехвален от необходимото. След общо 3-4 зареждания на батерията приех, че е влязла в нормален работен режим. Колегата я е зареждал 2 пъти, и теста го направих след моето второ зареждане.
1. звука на оня китаец, за който говоря е маалко по-приятен и галещ ухото от Парксайда.
2. Завивах тестово едни средно големи винтове в нещо като талпа. На моя китаец първото изключване беше на 67-мия винт, а на Парксайда на 49-тия.
3. Зареждането на китаеца трае повече от 2 пъти по-малко.
4. Китаеца ми стои по-удобно в ръката при завиване.
5. Единствен плюс на Парксайда беше, че е с една идея по-лек от китаеца. Не съм ги теглил да пиша точно, но на усет в ръката е по-лек.
6. Цената на китаеца с 2 батерии и бързо зарядно е 95 лв, което според мен го прави или на един кантар, или даже по-евтин от Парксайда.
и 7-мо, аз винтоверт с една батерия не бих си купил повече, щото видях какво е удобството с 2 батерии отдавна. Но за домашно ползване, може и една да стига.
И накрая да кажа, че не е лоша машинката като цяло, но на такава цена има и по-добри.
А за марката на въпросния китаец не пиша, щото не знам редно ли е в тая тема. Предполагам много от колегите вече са се сетили какъв точно е.
Е, това от мен. Наздраве сега и да са ви много весели празниците! :partyman:
mitko64 - майстор
Колко волта е този китаец? За колко време зарежда батерията- за 30 мин. ли, щом е два пъти по бързо? Какви са точно тези средни по големина винтове? Защото примерно с 3,6V на Парксайд ще врътна поне 40 броя 4Х40. Сега си изрових записките от 37стр. на заключената тема- 46 бр. 4Х40, 4 бр 4Х50 и 26 бр. 4Х25.
joroantonov - специалист
Тя темата е за Parkside, а половината страници са за нещо друго :lol: От три години ползвам Parkside и съм доволен - първия ми беше на 10.8 B2 още си бачка безгрижно и с втора батерия за 30 лв. По спомен успяваше да завие 30тина винта 6х150 на 1 скорост с разпробиване. Втория ми е на 14.4 и е по-мощен, но явно си имат проблем със спусъка, смениха ми верта директно без да се занимават с ремонти. Като цяло си заслужават парите без забележки. А относно обсъждания Fein - не съм работил с него, но не мога и да си представя как ще работя с тоя кютук цял ден без да ми окапе ръката, с Т15 и C15 ми се получава почти без умора.
pachosz - специалист
mitko64 написа:
Защото примерно с 3,6V на Парксайд ще врътна поне 40 броя 4Х40.
Трябва и повече да врътнеш. Тоя нави 47бр. 4,5х50. Зареждането не е 30 мин на китаеца, а 45-50 мин, а Парксайда зарежда около час и 20 мин. Айде това е относително, щото може да му е била повече свалена батерията. И като казвам до първо изключване, имах предвид точно това. Не той да си изключва, а аз пак да си настоявам да видя колко още ще завие докато съвсем откаже. Китаеца е 12 в. Писах по-горе, че теста беше при еднакви условия, не бих го сравнявал с 18 волтов друг верт примерно, или с 12 волтов но от 400 лв. :wink:

joroantonov написа:
От три години ползвам Parkside и съм доволен...
Това е другия важен въпрос вече, коя машина повече ще издържи с времето. Щото аз китаеца го имам не помня точно кога беше, но е около 5-6 месеца. А темата вярно е за Парксайд, но не само за прехвалването им. Спор няма, че за цената са си добри машинките, но и сравняването им с друга машина от същия клас (и ценови), само би била от полза.
mitko64 - майстор
Имам два акумолат. Парксайда и на двата зареждането точно си отговаря на спецификациите- 3 часа за 3,6V и 1 час за 18V. Tова час и 20 мин. нещо не се връзва, нямат такъв модел. Да не е нещо сдухана конкретната бройка, която си тествал. А това за изключването не знам как да го приема- Парксайдса изключва и при напълно заредена батерия, ако го претовариш, след две секунди върти наново без забележки. Гледа се индикатора на зареждането да отиоде силно в червения сектор. Цените няма какво да ги коментирам, разубедете ме - Батерия 18V, Li-ion, 1.5Ah има ли някъде за 28 лв.?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21

Тема "Винтоверти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: