Харесаха я...и си смени собственика.
Реално на мен не ми бе необходима голяма машина.

pansim написа:Харесаха я...и си смени собственика.Ахааа! Имаше един принцип,че когато нещо не се продава за пари,с много пари.....вече се продава! CS-а иска много повече пазене и внимание,иначе те подкрепям в ориентирането ти в класовете на машините.Малката машина почти винаги работи на 100%,нали знаеш,но въпреки това има своите уникални предимства!!!!![]()
iivanov написа:Малки габарити и тегло,по-тиха,по-икономична,по-малък откат и въобще по-добра безопастност при работа,по-евтини консумативи......Би трябвало и ремонта и да е доста по-евтин като части и труд,ама у нашенско....koveslav написа:...нали знаеш,но въпреки това има своите уникални предимства!!!!![]()
![]()
koveslav написа:Въобще не е от значение , че машината тежи с 1/4 по-малко , при положение , че ще работя два пъти по-дълго . Икономичноста е само привидна , тъй като за единица работа заминава единица гориво . На голямата машина можеш да сложиш режеща гарнитура с малък откат , но на малката не можеш да сложиш корав зъб . Консумативите са на сходни цени , като отчитаме количеството свършена работа . А трудът си е труд - и малка резачка да отвориш , и голяма .iivanov написа:Малки габарити и тегло,по-тиха,по-икономична,по-малък откат и въобще по-добра безопастност при работа,по-евтини консумативи......Би трябвало и ремонта и да е доста по-евтин като части и труд,ама у нашенско....koveslav написа:...нали знаеш,но въпреки това има своите уникални предимства!!!!![]()
![]()
iivanov написа: Въобще не е от значение , че машината тежи с 1/4 по-малко ............ А трудът си е труд - и малка резачка да отвориш , и голяма .Тези твърдения сериозни ли са? За тежестта на машината тактично ще го подмина. А ти отварял ли си машини и знаеш ли за какви разлики в сложността на ремонтите,нужното време и нужното оборудване и условия за различните класове машини има?!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: